MIDSOMMARTÅRTAN ALLA ÄLSKAR

Hejsan fina! Ja, de senaste dagarna har det minst sagt trillat in väldigt många frågor om receptet på midsommartårtan som jag alltid gör. Så jag tänkte att jag delar det här igen. Det är så attans roligt att bjuda på denna tårtan , för den blir alltid så himla uppskattad. Alltid uppäten i ett naffs. Haha!

Om man vill göra en mindre tårta (ca 8 pers) som jag har nedan på bild (hjärta), så räcker det att följa receptet nedan & sedan fördela marängen på 2 olika plåtar.

Vill man göra en större variant för ca 15 personer (se bilden längst ner) Så dubblar man receptet nedan och fördelar på 2 hela plåtar.

MIDSOMMARTÅRTA RECEPT

INGREDIENSER


MARÄNG
(Dubbla receptet om du ska göra en stor tårta)
4 st ägg
4 dl socker
8 dl Rice krispies (finns i flinghyllan)

GÖR SÅHÄR:
Dela äggen och spara äggvitorna i en bunke (Spara gulorna i en annan bunke).
Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt socker och vispa ihop, tills du kan vända bunken upp och ner.
Häll i rice krispies och vänd ner försiktigt med en slev.
Fördela ut smeten på två plåtar med bakplåtspapper.
Vill man göra den hjärtformad, så formar du enklast med en vanlig sked eller smörkniv.
Sen ska den in i ugnen på 125 grader i ca 1 timme.
Låt den sedan stå kvar en stund på eftervärmen.

VANILJKRÄM

4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100g smör
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR:
Koka upp äggulor, socker,vetemjöl & grädde på svag värme tills det tjocknar.
Ta bort från plattan, rör i smör & vaniljsocker.
Låt svalna och ställ sedan gärna i kylen innan den ska på tårtan.

GARNERING

Vispgrädde
Jordgubbar
Mjölkchoklad
Godast blir att sätta ihop tårtan precis innan servering, då blir inte marängen mjuk.
Först tar man maräng i bottnen, sedan ett lager vaniljkräm, ett lager vispad grädde & uppe på grädden...massvis med skivade jordgubbar. Avsluta med en maräng på toppen, ringla lite smält choklad & toppa med ännu mera jordgubbar.

Gillar

Kommentarer