KRISPIGASTE RABARBERPAJEN MED SALT KOLATÄCKE - RECEPT

Hej bästa ni! Hoppas ni har en härlig helg. Vi startade dagen med en sovmorgon och gos i soffan. Alltså, lördag är en av bästa dagarna på hela veckan. Så himla härligt.

De senaste dagarna har vi haft väldigt mycket folk här hemma som hjälpt oss med växthuset. Jag är så himla tacksam för den hjälp vi fått & manfår så dåligt samvete när alla kommer helt i onödan när inga saker stämmer! Inte hade man kunnat tro att det skulle bli så här med växthuset. Men men, vi får göra det bästa utav det.

Så i veckan slängde jag ihop min absoluta favoritpaj för att kunna bjuda arbetarna. Jag tokälskar rabarberpaj, men det bästa med denna pajen är det krispiga kolatäcket med flingsalt. Nej, men alltså det är så förbannat gott. Så man kan göra vilken paj man vill med detta krispiga kolatäcket. Men just nu har vi skördat mycket rabarber. Så jag brukar alltid frysa in så man enkelt kan plocka fram när det vankas fikagäster.

Recept på denna magiska paj hittar ni nedan. Mums!

Recept - rabarberpaj med knäcketäcke


350g rabarber

2 msk socker

0,5 msk ljus maizena

SALT KOLATÄCKE

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 dl strösocker

0,5 dl vispgrädde

3 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

En nypa havssalt

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.

Skölj och skiva rabarbern i mindre bitar. Blanda ner strösocker och maizena. I med rabarbern i en pajform.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap, vispgrädde & strösocker.

Blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver & havssaltet. Rör ihop till en jämn smet. Ta bort kastrullen från värmen.

Häll ut smeten jämt över rabarbern i pajformen och in i ugnen i ca 25-30 min. Den ska bli gyllenbrun.

Låt svalna något innan servering så blir kolatäcket mer knaprigt. Glöm inte att göra knäcketestet! (Knacka med en sked på pajen för att höra hur knaprig den är). Hihi, det är väldigt viktigt.

Servera med glass eller vaniljsås och nybryggt kaffe!

Gillar

Kommentarer

Johannagrahn
Johannagrahn,
Gjorde denna paj i veckan och my oh my vad smarrig den är 😍😍😍
nouw.com/johannagrahn
nellielillskog
nellielillskog,
Men hur gott?! 😃
nouw.com/nellielillskog
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Jisses så god den ser ut! Tack för receptet, hoppas du får en fin lördagskväll 😊
nouw.com/psykiskohalsablogg
ArligtHarlig
ArligtHarlig,
Brukar också göra den här, men häller i lite vaniljsocker i smeten också. En sån paj kan man ju äta morgon, middag och kväll 😉
nouw.com/arligtharlig
hedvigliljeroos
hedvigliljeroos,
Älskar rabarber! Måste bakas 💕
nouw.com/hedvigliljeroos
tovedemander
tovedemander,

Vart är pajformen, snäckskålarna och den rosa bringaren ifrån??😍💗

nouw.com/tovedemander