KNÄCKIG ÄPPELPAJ - RECEPT

Hej bästa! Hoppas ni har en alldeles strålande dag.

Denna veckan har rivstartat i vanlig ordning. I måndags fyllde jag år. Alltså finns det något bättre än att fylla år? Jag älskar min födelsedag. Det vet såklart resten av familjen om väldigt väl. Så jag fick både finsång, flagga på brickan och frukost på sängen. Precis som om jag var 6 år. Haha!

Vi håller även på med fortsatt fixande på ovanvåningen. Efter att vår lilla tv-hörna blev klar så fick vi lite mersmak och fortsatte på andra sidan. Mer om det får ni se snart.

Tillbaka till födelsedagen. Det blev inget traditionellt kalasfirande, då vi hade både föräldramöte och träningar på kvällen. Men barnen tyckte att vi åtminstone skulle fika lite tillsammans bara vi i familjen. Så barnen (med Andys hjälp) fixade ihop en underbart god äppelpaj som dom vet är en utav mina absoluta favoriter. Mums!

Just nu är det ju helt perfekt med äppelpaj, då det verkligen är äppelsäsong. Nedan finner ni ett underbart gott recept på äppelpaj med det så smarriga knäcketäcket.

ÄPPELPAJ MED KNÄCKETÄCKE

INGREDIENSER

FYLLNING

5 stora äpple
Kanel
Kardemumma

KNÄCKETÄCKE

150 g smör
0,5 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
En rejäl nypa flingsalt

GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva äpple och lägg i en bunke. Jag brukar behålla skalet på för jag tycker det blir en fin färg i pajen. Strö över kanel och kardemumma. Här har jag inga exakta mått utan jag blandar ihop och smakar på äpplena till det smakar gott. Jag har mer i utav kanelen än kardemumman. Lägg sedan äppelskivorna i en smörad pajform. Här kan man bara slänga ner äppelskivorna.

Smält smöret i en kastrull och tillsätt sirap, vispgrädde & strösocker.
Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver & flingsalt i en bunke. Rör ner i kastrullen till en jämn smet. Ta bort kastrullen från värmen.
Häll ut smeten jämt över äpplena i pajformen och in i ugnen i ca 25-30 min. Den ska bli gyllenbrun.
Låt pajen svalna lite innan servering så blir knäcketäcket mer knaprigt.
Servera med vaniljsås & njuuuut!

Gillar