KAOS FREDAG

Hejsan fina!

Ja, men igår var en sådan dag då man verkligen kände att det var fredag i hela magen. Harry & Andy begav sig mot ett lekland för att möta upp kompisar. Jag stannade hemma så jag kunde hämta loppan i skolan. Eftersom vi bara har en bil numera så hoppade jag glatt upp på lådcykeln för att hämta loppan i skolan. Regnet öste ner från och till och jag såg minst sagt ut som en blött katt när jag väl var framme vid skolan. Men det gjorde inget alls. Jag såg bara framemot en mysig fikastund på tu man hand med min loppa. Så hon hoppade upp i lådcykeln och vi trampande iväg mot fikan. Det var så mysigt och man märker verkligen hur mycket hon uppskattar dessa stunderna med bara mig. Så mysigt! Väl hemma så kom grabbarna strax därefter och vi gjorde oss i ordning för att besöka badhuset tillsammans. Dom hade så roligt och fredagen kunde verkligen inte börjat bättre. Efter badet så ringde vi och beställde lite mat då vi alla var helt slut efter badet. Men innan maten skulle hämtas så skulle vi givetvis plocka varsin godispåse.

Sen minsann, då vände vår fredag i ett naffs. Barnen började bråka något helt fruktansvärt i bilen. Om ett ynka litet halsband/armband som låg där mellan sätena. Jag kan ta hur mycket bråk som helst. Men det värsta jag vet är när det bråkas i bilen samtidigt som man kör bil. Det är det värsta jag vet. Jag vet inte hur många gånger jag bad dom snällt och vänligt att vi kunde lösa det så fort vi kom hem. Dom bara fortsatte...och fortsatte. Jag ber dom vänligt en sista gång och påminner dom om vår mysiga fredag som ska fortsätta där hemma med pizza & Idol på tvm. Men nej då, dom var inte det minsta lilla sugna på att lyssna på varken mig eller Andy. Så jag fick verkligen nog. Vi hämtade maten och strax hemma så stannar jag till vid miljöstationen och slänger deras godispåsar. Förklarar att det är mat så fort vi kommer hem, sen så är det läggdags.

Dom blev nog väldigt förvånade och dom insåg ganska snabbt hur ledsen & besviken jag blev på deras beteende mot varann. Ja, man kan absolut syskonbråka. Det hör till. Men igår var på en nivå med en massa elaka ord som jag absolut inte köper som förälder.

Barnen somnade direkt och var väldigt medvetna om att dom gjort fel mot varann. Dom sa förlåt om och om igen innan ögonen slog igen. Så fort dom somnat så blev man ju själv väldigt ledsen över att den dära mysfredagen man längtat efter hela veckan bara försvann i ett naffs. Så fort dom vaknade i morse så väckte dom mig båda tillsammans. Dom bara la sig intill mig i sängen och väckte mig med en bamsekram, samtidigt som dom sa förlåt igen för igår till både mig & varandra. Det blev en väldigt mysig frukost, samtidigt som vi än en gång kunde prata om gårdagen.

Jag är inte den som tror att man ska vara för hård mot barnen. Jag vill alltid att vi ska vara vänner. Men när det går till en sådan nivå som igår så kan jag bara inte se förbi det och låtsas som ingenting. Gör jag det så kommer det ju bara kunna fortsätta i framtiden. Elaka ord kommer aldrig vara ok för mig, vare sig det är mysfredag eller ej.

I skrivande stund skrattar som tillsammans i trädgården samtidigt som dom spelar boll med kompisar. Det dröjer nog länge innan dom är riktigt osams igen.

Ville bara att ni ska få en inblick i vår vardag där inte allt är en dans på rosa fluffiga moln.

Kram

Gillar

Kommentarer

Caroline
Caroline,
Oj! Sådana bråk har vi hemma i stort sett varje dag! har två tjejer på 6 resp. 3 1/2 år och det är konstant bråk och tjafs mellan dem två. Har nog aldrig hänt att det gått en hel dag utan att dem två bråkat. sååååå frustrerande och energikrävande.
Julia
Julia ,
Jag har väntat på ett sådant här inlägg. Allt ser alltid så perfekt ut, det är fint att se (även om jag såklart inte glädjs åt att dem bråkar) att det finns tjafs även i er familj. 😊
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229