GRILLADE TOMATER MED VITLÖK & BURRATA

Hej bästa! Hoppas ni fått en härlig start på helgen

Igår blev det en mysig lunch på tomaterna från handelsträdgården. Den älskade rätten man tillagar på grillen med burrata som blev så attans omtyckt förra sommaren. Ja, man tröttnar verkligen inte. Att något så enkelt med så få ingredienser kan bli så gott är nästan lite obegripligt. Sen är det något speciellt med att tillaga tomaterna på grillen. Så enormt smarrigt! Receptet finner ni lite längre ner.

Jag använde mig utav vår lilla picknick-grill som brukar få hänga med på utflykter. Men när det enbart är mindre saker som ska grillas så är den toppen och man slipper fylla en stor grill med kol för att få tillräckligt med värme.

Vi har haft en grillhink i några år som verkligen fått hänga med överallt i flera år. Förra veckan hittade jag en ny för endast 99:-. Denna grillhink köpte jag hos Jula. Verkligen ett super bra tips om man vill ha en mysig dejt på stranden eller något annat härligt ställe.

Ni har även varit många som frågat om grillbrickorna som vi brukar använda för att grilla grönsaker och andra saker. Dessa är från IKEA och heter "Grilltider". Så himla bra tillbehör till grillen!

RECEPT - BURRATA MED TOMATER OCH VITLÖK

INGREDIENSER

cirka 500 gram små tomater av valfri sort.
1-2 vitlöksklyftor efter smak.
100 gram Burrata
En skvätt olivolja
Cirka 8 skivor Baguettebröd
Flingsalt och Svartpeppar

GÖR SÅHÄR

Börja med att dela tomaterna på mitten och lägg på en grillbricka .
Finhacka eller pressa vitlöksklyftor Och blanda ner i tomaterna. Ringla lite olivolja och flingsalt på blandningen och rör om med en sked.
Täck med aluminiumfolie och ställ på grillen i cirka 10 minuter till tomaterna blivit mjuka och kokat ihop i oljan. Ställ åt sidan.
Grilla bröden i några sekunder på varje sida och lägg ut runt kanterna på brickan.
Lägg burratan i mitten på tomaterna och dra isär med 2 gafflar.
Ringla försiktigt lite olivolja och strö lite svartpeppar på burratan.
Sedan är denna underbara bricka klar för servering.
Kram

Gillar

Kommentarer