GODASTE FISKRÄTTEN JAG NÅGONSIN ÄTIT- RECEPT

Hej fina ni! Hoppas ni mår toppen.

Här hemma har jag städat ut julen idag. Skönt med en riktig storstädning. Därefter ställde jag mig i köket för att baka lite bröd. Jag har lite problem med just ljust bröd då jag får så attans ont i magen av det. Men mörkare bröd funkar fint, så hoppas detta blir smaskens.

När vi var på skidresa med våra kära grannar så delade vi upp allting när det kom till middagarna i stugan. Vi hade gjort några rätter som vi packade med och grannarna stod för några. Ena kvällen så hade de fixat en middag med lax med ris och gräddig citronsås. Jag har aldrig ätit ris till fisk tidigare och jag vet inte om det var det som gjorde det så gott, eller den magiska såsen. Men detta är den absolut godaste fiskrätten jag ätit. (Skånska) Harre min gud, så gott! Det var så otroligt gott att vi redan har hunnit laga den som middag här hemma. Våra barn väljer fisk till middag alla dagar i veckan så detta var verkligen uppskattat även från deras sida. Men har man barn som kanske är lite mer försiktiga när det gäller fisk så är denna rätten toppen att laga. Och för er som kanske inte lagar så mycket fisk så är den väldigt enkel att tillaga då laxen sköter sig själv i ugnen.
Vi brukar använda färsk lax men den var tyvärr slut i affären, men det går toppen med fryst laxfilé också.

LAX MED GRÄDDIG CITRONSÅS

INGREDIENSER
4 personer

4 Laxfiléer eller en hel bit lax
5 dl Matlagningsgrädde
2 dl Creme Fraiche
1 tärning Fiskbuljong
Salt
1 Citron
Ris

GÖR SÅ HÄR:
Pressa citronsaft över laxen. Krydda rikligt med salt och citronpeppar.

Lägg laxen i en ugnsform och sätt in i ugnen på 200 grader till laxen håller en innetemperatur på 54-56 grader. Cirka 15 minuter.

Blanda grädde, creme fraiche & fiskbuljong i en kastrull. Låt den koka upp på medelhög värme. Vispa från och till så den inte bränner vid. Pressa därefter i lite citronsaft (börja försiktigt och smaksätt efter hand).

Servera med ris och sparris.

Smaklig måltid!

Gillar

Kommentarer

HannaLienhart
HannaLienhart,
annaaldens
annaaldens,
Men gud ser så gott ut 😍 de ska jag prova! tack!
nouw.com/annaaldens
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229