ERA BÄSTA TIPS FÖR ATT SLIPPA MULLVADAR

Innehåller affiliate-länkar

Hej på er!

Först och främst. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle tillägna ett blogginlägg åt mullvadar. Haha! Som många av er kanske kommer ihåg så hade vi en liten mullvad i gräsmattan förra hösten. Den jobbade minsann på flitigt på framsidan och det hela slutade med att vi grävde upp allting och sådde ny gräsmatta. Det blev verkligen toppen och mullisen höll sig borta efter det . Vi har hört med flera olika att "fyllningen" kan ha en stor påverkan. Och när vi gjorde vid framsidan, så användes det en annan typ av matjord med mer gödsel i. Vilken vår lilla "Mullis, verkade älska. Så när vi gjorde om allt så använde vi också en annan matjord i hopp om att det skulle hjälpa.

Men när vi kom hem från Sälen i helgen så såg vi att den minsann hittat tillbaka igen. Fullt av nya högar hade han lyckats gräva upp längst bort mot tomtgränsen. Alltså vilket jobb dom har med allt grävande. Man kan ju inte låta bli att imponeras lite över hur den lille krabaten lyckas göra så stora högar. Men det är ju ändå så himla trist! Samtidigt kan vi skratta åt det då vi slet som bara den med att göra om hela framsidan i våras. Haha!

Jag efterfrågade lite tips på hur vi ska slippa få fler högar utav er inne på Instagram. Små tips som inte handlar om att skjuta, gasa eller på annat sätt ha ihjäl den lilla stackaren. Jag vill liksom bara styra honom åt ett annat håll. Haha!

Jag tänker att det finns säkert fler än vi som har besök under gräsmattan, så jag staplar upp lite tips som många av er tipsade om.

Husmorstips mot mullisARNA

-Mullvadsskrämma. Detta tipsade ni om absolut mest när jag frågade på Instagram. En sån har vi köpt och håller tummarna att det ska funka. Den signalerar ljud som mullvadarna inte tycker om. Man hittar en sådan HÄR

-Robotgräsklippare. Likadant här så gillar dom inte ljudet av en gräsklippare. Detta tror jag är orsaken till att vi inte fått några mullisar på baksidan av trädgården. Tyvärr kan vi inte ha robotgräsklippare på framsidan.

- Gräv bort jordhögen till du ser gången som är grävd. Stick ner en vattenslang så långt det går och spola sedan vatten några minuter. Den ska tydligen inte tycka om forsande vatten.

-Stick ner en glas/petflaska så att enbart toppen sticker upp. När det blåser så blir det ett ljud och vibration i flaskan som skrämmer den lille grävaren. (Detta tipsade väldigt många om. Dock gillar jag inte tanken på att ha glas nergrävt då barnen springer och leker på gräsmattan.)

-Gräv bort jord så du ser gången, släng sedan ner ett par vitlöksklyftor eller surströmming och fyll igen. Mullvadar ska inte vara förtjusta i något utav det.

Så här såg det ut i våras när vi slet som bara den för att göra om hela gräsmattan.... Hahaha! Lite ironiskt är det allt. Vår lilla Mullis lär ju skratta som bara den.

....och så här såg det ut när vi kom hem från Sälen. Mullisen Is back!

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
men shit vilka högar han gör! jäkla jobb alltså.. och tråkigt för er att göra de jobbet och sen kommer han tillbaka 😟 är ju inte de roligaste som finns att gräva..
nouw.com/josefinelouise