EN FRUKTANSVÄRD NATT

I natt har varit en fruktansvärd natt här hemma. Harry hade krupphosta i helgen, men han hämtade sig snabbt och behövde ingen medicin för att vidga luftvägarna. Han hade lite hosta under gårdagen men annars var han helt oberörd. Så jag hade aldrig kunnat föreställa mig hur denna natten skulle bli. Han fick en så ansträngande andning & en krupphosta som var fruktansvärd. Tidigare har han haft ”falsk krupp” och små knep hemma brukar lindra det aningen. Jag är själv uppvuxen med mycket krupphosta. Men i natt så hjälpte inget av dom små grejorna som brukar hjälpa.

. Han andades så snabbt och jag fick verkligen tänka på att vara lugn för Harrys skull. Men inombords så var jag allt annat än lugn. Det var så längesen hans andning var så ansträngd som i natt. För att dra det hela lite snabbt så var han i min mage med nästan inget fostervatten alls. Fostervattnet är det som utvecklar lungorna & man kan säga att han har små ärr på sina lungor. Så när han blir förkyld med hosta så blir andningen så mycket jobbigare för honom. Vi vet dock inte hur mycket försämrad hans lungkapacitet är. Men det ska vi få reda på nu när han snart fyller 5 år.

Han fick sin medicin för att vidga luftvägarna och det tog en stund innan den kickade in. Hade inte denna hjälpt så hade vi fått åka in akut. Jag minns knappt när han fick den senast. Det var verkligen längesen. Nu var alla fönster öppna & lamporna tända i rummet för att kunna hålla koll på hans ansiktsfärg. Det är något jag aldrig kommer glömma sen hans tid som bebis. Jag killade honom i håret & på ryggen i hopp om att han skulle somna sittandes i min famn. Och det gjorde han. Medicinen hjälpte. Jag är så tacksam att den hjälpte för honom även denna gång. Men det tar ändå inte bort oron. Jag har legat där intill honom i sängen hela natten för att lyssna på hans andning. Under den vakna tiden i natt har jag verkligen tänkt tillbaka på hur vi hade det i början av hans liv. Jag var vaken varenda natt för jag vågade inte somna ifrån honom om något skulle hända. Samma känsla hade jag i natt och den är fruktansvärd. Om man bara kunde tagit det onda ifrån dom.

Nu ligger han här intill mig i soffan och sover gott. Han tar igen lite sömn efter alla vakna timmar. Jag har också kunnat vila en stund och ska nu krypa ner intill honom igen.

Min älskade Harry. Starkaste killen jag känner.

Gillar

Kommentarer

louiseanderssons
louiseanderssons,
❤️❤️❤️nouw.com/louiseanderssons
Ninnie
Ninnie ,
Åh fy känner med dig! första gången vår 5 åring fick ”falsk” krupp var när han var 2,5 månad. Fick åka ambulans, aldrig varit så rädd. Har fått ringa ambulans en gång till. Det är så läskigt när andningen är såpass påverkad! Krya på Harry! 💗
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229