DRÖMMEN OM ETT OLIVTRÄD ÅRET RUNT I TRÄDGÅRDEN

Hejsan fina! Så himla härligt med lite långledigt. Vi fortsätter att kämpa vidare med trädgården.

Ni är så himla många som har skrivit och frågat om våra träd som vi har på uppfarten. Jag vet att jag har skrivit om dom förr. Men jag gör det gärna igen.

Träden vi planterade för två år sedan heter Silverpäron. Dom kallas också för "Nordiska olivträd". Just av den anledningen att dom är väldigt lika i utseendet som olivträd. Skillnaden är att detta trädet klarar av vårt klimat året om. Dom växer enormt fort och kronan kommer bli väldigt fluffig och fin. Jag gillar främst den "kalla" tonen på bladen. Det ger en så fin medelhavskänsla tycker jag. Dessa träden finns i flera olika höjder. Det finns betydligt mindre som är fint att sätta i rabatt också.

Våra har vuxit som bara den. Det ena mycket mer än det andra. Men det förväntade vi oss nästan då vi fann en helt gigantisk sten i marken när det skulle planteras. En sten vi aldrig skulle kunna rubba på. Så det trädet får helt enkelt ta lite mer tid på sig.

Men wow, sicken skillnad det blir med dessa träden. Älskar dom!

Plantering våren 2018

IDAG 2 ÅR SENARE

Gillar

Kommentarer

sofieliden
sofieliden,
Sååå fint 😍😍
nouw.com/sofieliden
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Så fina! Har inte läst det första inlägget, så kul att du delar igen 😊 De är verkligen supervackra!
nouw.com/psykiskohalsablogg
Men gud så fint 😊. Är du duktig på sånt där med trädgårdszoner också? Jag försöker lära mig men fattar knappt 😊. Om du kan sådat, skulle jag gärna läsa lite mer hur man ska tänka 😊. Om man får "önska" ett inlägg del vill säga 😊.
www.saramadeleine.se
Marie Pålsson
,
Hur gör du på vintern, tåler det att stå ute?
Marie Pålsson
,
Hur gör du på med olivtrödet på vintern,?
Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Så fint!! Kram
nouw.com/hannakarlzzon
Ronja
,
vad heter stenen/gruset?