DIY - ISLYKTA

Hej bästa! Hoppas ni alla har en härlig söndag.

Här hemma har vi haft lite snö på marken och minugrader i luften. Det är minsann första gången på hela vintern som snön har lagt sig. Så pulkorna har åkt fram, vinterkläderna har använts flitigt och nästan hela helgen har spenderats utomhus.

Det finns minsann ingenting som slår känslan av att spendera hela dagar utomhus. Och hur skönt är det inte att sätta sig i soffan på kvällen efter en dag i den krispiga vinterluften. Magiskt!

I helgen har jag och Harry haft ett så mysigt litet projekt utomhus tillsammans. Vi har nämligen gjort egna ljuslyktor med hjälp av hinkar som stod i förrådet. Harry tycker det är så roligt med is & har de senaste dagarna skapat en massa fina isfigurer av allt han kunnat hitta i köket. Allt från bakformar till krukor mm. Så jag frågade honom om vi inte skulle försöka skapa lite fina ljuslyktor utav is. Harry tyckte det lät jätte spännande och ville mer än gärna att vi skulle testa. Och jisses, han tyckte detta var så roligt. Speciellt att hacka ut hålen med skruvmejsel.

Så nu har vi vackra lyktor till entrén till växthuset som lyser upp fint. Iallafall i några dagar innan plusgraderna kommit tillbaka. Det blev så vackert!

DIY - LJUSLYKTOR STEG FÖR STEG

MAN BEHÖVER

Hink i plast
Vatten
Skruvmejsel
Gummiklubba / eller något annat att slå med
Tandad kniv
Blockljus

GÖR SÅHÄR

Börja med att fylla hinkarna med vatten
Sätt ut i minusgrader. Sätt hinkarna gärna på ett bord eller liknande, står de direkt på marken så tar det längre tid för vattnet att frysa.
Vattnet har frusit klart när man ser att kanterna frusit till cirka 2-3 centimeter. För oss tog det cirka 17 timmar i 4-6 minusgrader.
Ställ in hinkarna inomhus i cirka 3 minuter för att isen ska släppa enkelt från hinken.
Ta ut hinkarna igen och vänd de upp och ner. Isen ska då kunna glida ut enkelt. Släpper den inte så ta in hinkarna någon minut till.
Vänd isen så att botten på hinken blir toppen. Använd skruvmejseln och gummiklubba för att hacka hål i toppen. Gör det försiktigt på några ställen så att det bildar ett hål.
Häll ut vattnet som är kvar i lyktan.
Använd en tandad kniv för att skära ett jämnt hål.
Nu är lyktan klar att lysa upp i det krispiga vädret.

Gillar

Kommentarer

isvarmt
isvarmt,
Sååå snyggt!!
nouw.com/isvarmt
klimatvanlig
klimatvanlig,

Så härligt och superfint!

nouw.com/klimatvanlig
beattriicee
beattriicee,
feliciadanielsson
feliciadanielsson,
Såå himla fint och stämningsfullt! 😍
nouw.com/feliciadanielsson
psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Jenniesh
Jenniesh,
Åhhhhh😍😍
nouw.com/jenniesh
holisticbeautycorner
Vildskog
Vildskog,
<3 beautiful idea
nouw.com/vildskog