DET ÄR FULLT NORMALT

Att vara influenser och nå ut till mängder med människor varje dag tycker jag är ett enormt ansvar. Framförallt för mig som kvinna som har väldigt många unga tjejer som ser upp till en. Häromdagen snubblade jag in på ett "träningskonto" på Instagram. Det dök upp en video där man kan upptäcka nya konton. På videon visades en träningsövning. Så jag tänkte att jag kan följa detta kontot då det alltid är roligt att få tips & framförallt inspiration till nya & roliga träningsövningar. Jag klickade på "följ" och sen var det inte mer än det. Dagen efter började det dyka upp på storys. Hur ägaren till kontot med flera hudratusentals följare började ställa sig på vågen. Sen fortsatte det till matlagning hur det skulle kunna bli så fettsnålt som möjligt för att personen skulle kunna tappa vikt med sin diet.

Alltså, ja. Jag vet knappt vad jag ska skriva för jag blir irriterad bara jag tänker tanken på dessa konton & videos. Det spelar ingen roll vilka intresse man har och vad det än må vara. Men att dela detta när man har så många unga följare är inte OK. Det är INTE OK att få det som en normal grej i vardagen som så många kan ta efter. Speciellt alla unga människor. Det har alltid varit en diskussion om hur modellerna i tidningarna ser ut. Att dom är för tunna och ger en skev bild till läsarna. Men nu pratar vi om levande förebilder som faktiskt kan göra något åt den skeva bilden om ”utseendeidealet”. Varför väljer man då att visa en helt osund & orealistisk vardag? Snälla unga du som läser. Om du känner igen att du följer denna typen av konton eller något annat, så gå genast in och tryck på avfölj.

När vi var iväg på resan så skrev en tjej till mig. "Jag ser att du har bristningar vid din höft. Det har jag med. Skillnaden är att du har fött två barn och då är det ju vanligt med bristningar. Jag är 15 år och har inga barn men jag har fullt med bristningar. Jag mår så himla dåligt över detta".

Jag har så klart svarat denna tjejen privat men vill gärna dela min historia om mitt zebramönster om höfterna. Jag var 12 år gammal & var bland dom kortaste tjejerna i klassen. Efter sommarlovet hade jag vuxit så mycket på längden och helt plötsligt var jag bland de längsta i klassen. Jag växte så otroligt fort att min kropp hängde inte riktigt med. Där fick jag mina bristningar.

Kära du som läser. Vare sig du är i tonåren eller i äldre dar. Det är fullt normalt. Jag fick inte en enda bristning under mina graviditeter konstigt nog. Istället fick jag dom som 12-åring. Det är fullt normalt och inget som bara förknippas med graviditeter. Jag har aldrig direkt tänkt på mina bristningar. Dom är ju bara där och jag mår inte dåligt av dom. Det är sån jag är.

Börja dagen med att titta in i spegeln. Le mot dig själv och säg några peppande ord inför dagen. Och gillar du att träna, ja då ska träningen ska vara en rolig aktivitet som ger dig mer energi & styrka i vardagen. Och ska man orka, ja då behöver man äta gott och väl med mat.

Usch, det knyter sig ordagrant i min mage över alla er ungdomar där ute. Jag är rädd över att ni inspireras av fel ”förebilder”.

Snälla, var rädda om er. Det finns bara en av dig.

Vill du skriva av dig anonymt så finns jag alltid tillgänglig. Skicka ett mail eller meddelande på Instagram. Om du så bara vill skriva av dig till någon.


VAR RÄDDA OM ER!

Gillar

Kommentarer

Fanny
,
Så viktigt och fint av dig <3
SkiTeamandersson
SkiTeamandersson,
Jag har också bristningar, och är så glad för att jag redan nu i tonåren lärt mig att acceptera dem. Och det hoppas jag alla förr eller senare gör<3
nouw.com/skiteamandersson
Linda
,
Bristningar är vackert. Ett liv som kantas i varje bristning en vardag en sorg glädje eller annat. Fick alla mina bristningar i min första graviditet inte en enda 2a gången. Men ack va stolt jag är
hermanssonlisa
hermanssonlisa,
Du är en så fantastisk förebild och så himla bra och fin som människa!! Tack för ett fint och otroligt viktigt inlägg <3
nouw.com/hermanssonlisa
Alexandra
,
Jag tycker du är en helt fantastisk kvinna och influencer! Tack för alla härliga och sunda inlägg, det är ett nöje att få följa dig.
alexandrai
alexandrai,
Vad fin du är, och så viktigt att dela med sig av! Fick själv bristningar på mina höfter nu efter graviditeten. Och det stör mig inte över huvud taget! Tvärt om tycker jag det är vackert, och det är ett minne av att ha burit det finaste jag har inuti min kropp.
nouw.com/alexandrai
Helena Nygrund
,
Det du skriver här är ett bevis på vilken bra förebild du är för unga människor! Love you!
josefinelouise
josefinelouise,
åh vad fint!! man ser överallt att ''bristningar är ju något att vara stolt över för du har ju burit ditt barn'' och så känner man bara lite ångest över att man måste burit barn för att få ha bristningar... ❤️
nouw.com/josefinelouise
A
,
Tack för att du visar upp dina bristningar dock undrar jag även över annat ansvar som att uppvisa dyra accessoarer, endast hälsokost och träning. Oavsett påverkar vi människor i vår omgivning. Viktigt att tänka på.
Yayas
Yayas ,
Hejsan A!
Tack, för att du tycker det är bra:)
Hmm, jag kan inte riktigt relatera till hälsokost & träning. Det är precis det som jag skriver om i detta inlägget ju? Jag äter absolut inte bara hälsokost utan jag är en gottegris utan dess like:) Senast häromdagen delade jag med mig av ett supergott glassrecept:)

Visa upp dyra accessoarer är inte heller typiskt mig. Jag visade upp mitt första ”märkes” köp för någon vecka sedan, och det är minsann det enda jag gjort. Annars tipsar jag för det mesta om budget & reafynd.

Träningen däremot är en stor del av mitt liv. Jag fullkomligt älskar det och har så roligt var gång. Men jag är väldigt noga med att det ska vara på ett sunt sätt som jag mår bra av. Många som kollar bloggen kikar ofta på bilderna utan att läsa. Då kan man lätt få en fel bild. Jag använder alltid mina ord för att kunna förmedla på bästa sätt. Jag vill inget hellre än att vara en bra förebild för unga och skulle aldrig vilja påverka någon ung negativt. Tvärtom❤️ kram
nouw.com/yayas
Tack för ett fint och viktigt inlägg!! Jag måste säga att jag ärligt inte alls tycker att det är fult eller illa med "tigerränder" på något vis. Det kan tvärt om vara hur snyggt som helst! Tack för att du vill vara en förebild och tar ansvar för det.

Vi måste lära oss att tycka om oss själva och varandra så som vi är. <3
ziliaving.se/