"BRÅKAR ALDRIG DINA BARN?"

Hejsan fina! Härligt med fredag igen trots jag har noll koll på dagarna nu för tiden när barnen är lediga. Haha!

Ja, den absolut vanligaste frågan jag får på mina sociala medier så är det "Bråkar aldrig dina barn?" Så jag tänkte idag svara på den frågan samt dela med mig lite av hur vi gör här hemma.

Så klart bråkar mina barn också med varann då och då. För mig hade det nästan varit mer onormalt om dom inte bråkat med varann. Jag minns ju själv tiden med min storasyster då vi bodde hemma och herregud ja. Vi var verkligen mer osams än sams ett tag under vår uppväxt. Men trots våra barn har sina duster så är dom för det mesta sams. Sakerna dom kan bråka om är aldrig direkt allvarliga och dom skulle aldrig vara fysika mot varann så att det kan skada eller göra ont. Deras bråk kan det vara allt från vilken lek dom ska leka, vem som vann eller vem som hade rätt.

När dom bråkar försöker både jag & Andy låta dom lösa det själva. Skulle vi sagt ifrån var gång dom har sina småtjabb så hade jag garanterat bara skällt på barnen i non stop. Det går liksom inte. Och oftast löser dom det alltid på egen hand.

Barnen är enormt medvetna om att jag blir en hundra gånger så roligare mamma om dom försöker vara vänner så gott det går. Man behöver inte alltid tycka lika om allt, men snälla mot varann ja det ska dom minsann vara. Bara nu i jul så skulle vi ha en mysig kväll och pynta granen. Barnen hade bråkat något så extremt mycket i bilen på vägen hem och det är nog det värsta stället jag vet. Det är när barnen bråkar när man kör bil. Både jag och Andy försökte knipa med munnen och när vi väl kom hem så trodde barnen att vi skulle pynta julgranen. Det hade vi ju längtat efter hela dagen. Men nej, istället blev det tandborstning och pyjamas och hopp rätt i säng. Jag är väldigt noga med att förklara att jag inte är så sugen på att hitta på roliga och förväntansfulla saker när dom varit enorma ovänner. Eller när dom inte lyssnar på oss. För oss känns det fel att "belöna" med roliga aktiviteter tillsammans när dom inte kan vara vänliga och lyssna på oss. Men det bråket, ja det är också det enda hittills på hela jullovet. Så nog lärde dom sig något.

Men så till vardagen? Gör vi något speciellt? Nja, det vill jag inte säga att vi gör. Men vi har några grejor som vi är lite mer noga med. Som t ex deras rum. Vill dom vara ifred och ensamma på sina rum så ska dom få lov att vara det. Harry är väldigt glad i att försöka gå in på syrrans rum och ta hennes grejor. Men det är ett stort nej så länge syrran inte sagt att det är ok. Jag tycker att barnen måste få ha sitt lilla krypin där dom kan vara ensamma om dom vill. Dom behöver inte "sitta ihop" bara för att dom är syskon. Likadant när Naomi har kompisar som följer med hem efter skolan. Ja, ni kan ju tänka er lillebror Harry där. Han vill ju bara mer än gärna spela clown i centrum inne på Naomis rum. Men även där låter jag lillebror ta ett steg tillbaka om Naomi och hennes kompis vill vara ifred. Det går oftast att vilseleda Harry väldigt bra med en massa andra roliga saker han kan få göra istället. Visst man kör kanske lite dubbelmoral när man lär barnen "Alla ska alltid få vara med". Men ibland gör jag undantag och det är ett utav dom när Naomi har kompisar hemma.

Under deras idrottsaktiviteter i vardagen försöker vi också låta dom vara iväg på egen hand. När dom spenderar så mycket tid tillsammans i vardagen så tycker jag att det kan vara nyttigt att dom får den stunden att "glänsa" på egen hand med antingen mig eller Andy. Jag tror det är viktigt som syskon att man får känna att man verkligen syns och har föräldrarnas uppmärksamhet till 100%. Vilket många gånger kan vara svårt i vardagen när barnen är tillsammans. Jag som mamma kan inte se allt, jag kan inte höra allt eller alltid vara båda till lags. Hur mycket jag än önskar.

Ja, det är lite så vi gör här hemma. Det funkar väldigt bra för oss för tillfället och jag håller tummarna att det håller i sig. För säga vad man vill, det finns inget finare att titta på när dom skrattar tillsammans och visar hur mycket dom tycker om varann.

Dom kramar alltid om varann innan läggdags & berättar att dom älskar varann. För det är en stark regel vi har här hemma. Man ska aldrig lägga sig osams.


Gillar

Kommentarer

ellenholmberg
ellenholmberg,
juliablomgren
juliablomgren,
Sötaste jag sett!!😍🥰
nouw.com/juliablomgren
MissCelineM
MissCelineM,
Så fint & bra inlägg! ❤️
nouw.com/misscelinem
monikahogberg3
monikahogberg3,
söta och alla barn bråkar iblaand fråga mig <3
nouw.com/monikahogberg3
Stories_of_S
Stories_of_S,
Aldrig somna osams är bästa regeln
nouw.com/stories_of_s
madelenebrunbäck
madelenebrunbäck,
Låter väldigt sunt tycker jag. Vi är också väldigt hårda på att aldrig somna/ lämna huset och vara osams . Man har aldrig heller fått se dina barn på bild när dom bråkar eller är ledsna, något jag tycker är jättebra!
nouw.com/madelenebrunbäck
FrökenIngela
FrökenIngela,
Så kul att få läsa! Självklart kommer man inte undan sådant som syskonbråk men med rätt inställning kan det minskas. Du/ni gör ett kanonjobb hör jag! ❤️
nouw.com/frökeningela
M
,
Jag undrar om du någon gång funderat på att ändra storleken på din text på bloggen? Jag tycker den är svår att läsa då den är väldigt svag och liten. Tack på förhan!d
Marie
,
Toppenbra inlägg! Tycker det är jättehärligt att läsa om er vardag och hur ni gör för att få så många fina stunder som möjligt tillsammans 😊 tycker också att det är jättebra att i delar med dig av det som är mindre bra, många influencers försöker skapa en illusion av det perfekta livet, du försöker istället spegla verkligheten och det tror jag får många att känna igen sig och må bra!
louiseanderssons
louiseanderssons,
Så bra inlägg ❤️
nouw.com/louiseanderssons