ÅRETS JULGRANSHUGGNING

Hej fina! Hoppas att ni alla haft en härlig helg.

Ja, vi skulle egentligen haft vår årliga lilla pysselkväll med hela familjen hemma hos mina föräldrar. Vi brukar alltid ses ute i pappas verkstad där allt står uppdukat, ljusen är tända & redo för en härlig pysselkväll tillsammans. Det brukar bli kransbindning, julbak & en massa annat mysigt. Om det är något jag blir ledsen över att missa, så är det just den kvällen. Det är så attans mysigt och det finns inget som ger en så härlig julstämning som den kvällen. Men eftersom allt är som det är, så var det en självklarhet att årets pysselkväll inte blev av. Vi har fått pyssla hemma & sen visa varandra istället över telefonen. Det är ju inte i närheten av samma känsla som det brukar. Men man får helt enkelt göra det bästa utav det.

Men även om det känns som om ingenting är sig likt detta året, så gjorde vi igår vår lilla tradition utomhus som vi kände att vi kunde göra säkert. Nämligen den årliga julgranshuggningen. Jag är så himla glad att vi gjorde det, då det är sista året innan ägarna ska sälja sitt ställe. Åh, lite sorgligt att en så mysig tradition försvinner.

Jag säger varje år att "i år ska jag hitta & välja en snabbt". Fast vi alla vet innerst inne att det kommer alltid sluta med att jag får beslutsångest deluxe & det tar tid som bara den. Och yes, det blev likadant i år. Men till slut så stod den där! Årets julgran! Den bara skrek efter att få hänga med oss hem.

Ägarna till marken tittade på oss när vi kom släpandes med granen. "Oj, ni har gott om plats ser jag" var det första kvinnan sa. Direkt därefter kom mannen med deras traktor och sa, "vi får nog minsann ta denna i de stora maskinerna, den vanliga trumman går aldrig att använda för att näta denna".

Hahaha, jag fick mig ett så gott skratt och sa "Ja, vi måste ju avsluta stort & ordentligt nu när det är sista året här".
Efter vi fått granen nätad, slängt upp den på släpen så satte vi oss framför brasan med varm choklad. En oehört mysig andra advent och jag är så glad att vi kunde göra en av alla våra mysiga traditioner trots denna tråkiga pandemi.

Gården vi åker till för att hugga gran ligger strax utanför Kristianstad.

Adressen dit är Vånga Kyrkväg 32, 29198 Villands Vånga


Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,

Så mysigt med utomhusbruk alltså plocka granen 🌲

nouw.com/marit98
Marit98
Marit98,

Vad kostar en 🌲?

nouw.com/marit98
lillmajja
lillmajja,
Så mysig tradition 🥰🎄
nouw.com/lillmajja
Gry
,

Veldig koselig tradisjon ❤️ Hvor er jakken din ifra? Såå fin 😍