ÄPPELPAJ TO GO

Hej bästa! Hoppas ni har en alldeles strålande dag.

Igår hade vi en så himla mysig eftermiddag. Vi bestämde oss för att hämta trollen i skolan och sedan styra bilen mot berget som vi har en bit härifrån.

Vi spenderade hela eftermiddagen ute i skogen hela familjen. Vi hittade ett hav utav vitsippor. Vi fikade på en filt och lekte dunkgömme bland träden. Och givetvis hade vi fikakorgen packad!

Jag gjorde nämligen take-away paj. Och det låter verkligen precis som det är. Man tar med de olika delarna till paj och sedan bygger man ihop det på plats. Så himla smidigt istället för att konka runt på en hel pajform.
Så i fikakorgen hade jag en burk med krispig smuldeg, en med äppelskivor och en sista med vaniljvisp. Och jag kan ju säga att det är väldans poppis att få sätta ihop sin egen paj, även för de små!

En helt magisk eftermiddag! Skogen är så himla vacker och lugnet man får utav att höra träden som blåser och fåglarna som sjunger. Så attans skönt!

Recept på fikan finner ni nedan.


RECEPT - ÄPPELPAJ TO GO

INGREDIENSER
Till cirka 6 glas

3 dl Mjöl
1,5 dl Socker
150 gram Smör
1 nypa Flingsalt

5 röda Äpplen
1 msk Kanel
1 tsk Kardemumma

Vaniljvisp

GÖR SÅHÄR

Börja med smuldegen. Blanda ihop mjöl, socker , smör och salt i en bunke. Knåda ihop till du fått en smuldeg.
Lägg på bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 30 minuter.
Skiva äpplen och läg i en skål. Strö över kanel och kardemumma och blanda runt.
Smörj en ugnsform och lägg äpplena i formen. Sätt in i ugnen i cirka 10-15 minuter till äpplena blir mjuka
Vispa upp vaniljvisp och ställ in i kylen en stund innan det är dags.
Häll upp smuldeg, äpplen och vaniljvisp i olika delar.
Servera glas med 2 lager utav varje, i mina glas hade jag först äpple, sedan smuldeg och sist vaniljvisp.

Gillar

Kommentarer