ANDYS KRÄMIGA PASTA

Hejsan fina!

Igår efter några timmar på stranden så åkte vi hem för att käka. Andy bestämde tidigt under dagen att han var sugen på pasta. Och när han säger det, ja då jublar vi andra. Det finns inget som är så gott som hans olika pastarätter. Igår gjorde han sin älskade "Carbonara". Ja, vi får skriva så eftersom han har grädde i sin. Och enligt många så ska man ju absolut inte ha det. Meeen, denna är så fjantigt god. Så krämig och alldeles perfekt. Tänk att något så enkelt kan vara så förbannat gott.

ANDYS KRÄMIGA PASTA

INGREDIENSER (4 pers)

2 paket bacon
300g pasta av valfri sort (Vi föredrar La Mafalda)
100g parmesan
5 dl matlagningsgrädde
1 stor gul lök
2 äggulor
Salt
Svartpeppar
Olivolja

GÖR SÅHÄR:
Börja med att finhacka gul lök och fräs i en panna med olivolja. Tillsätt hackad bacon och fräs i pannan i ett par minuter tills baconet fått fin färg.
Koka pastan i välsaltat vatten. Koka pastan i ca 2 minuter mindre än vad som står på förpackningen.
Riv parmesanen.
Blanda grädde, äggulor och hälften av den rivna parmesanen i en bunke. Vispa ihop snabbt och häll sedan i stekpannan.
Smaksätt med salt,svartpeppar & mer parmesan om det krävs. Såsen ska smaka rejält då även pastan ska röras ner.
Tillsätt pastan i såsen och rör om.


Ett gott tips att tillsätta är krispiga grönkålschips & ännu mer riven parmesan.. Mums så gott!



Gillar

Kommentarer