RECEPT - KANELBULLESOCKERKAKA
Hej bästa!
Äntligen helg igen! Så himla skönt. Denna veckan har verkligen susat förbi.
Denna helgen tänkte jag skapa en ny rabatt i trädgården till min dahliasamling som har ökat något enormt. Det börjar minsann bli rätt fullt här ute överallt nu. Men jag ska nog hitta någon liten yta! Haha.
Idag passade jag på att baka en liten kaka lagom tills trollen slutat skolan. Och jag säger bara mums! Sockerkaka som smakar kanelbulle med lättvispad grädde till. Ja men ni hör ju. Shit så gott det var.
Nu kan lite helgledighet minsann få börja!
RECEPT - KANELBULLESOCKERKAKA
INGREDIENSER
Sockerkakan:
100 gram Smör
1 dl Mjölk
3 Ägg
2 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
Smör och ströbröd till formen.
Fyllning:
0,5 dl Strösocker
0,25 dl Brunt farinsocker
2,5 tsk malen Kanel
1 tsk malen Kardemumma
GÖR SÅHÄR
Börja med att smöra och bröa en sockerkaksform och sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i mjölken och rör om. Ställ sedan åt sidan i väntan på att du gör det andra.
Vispa ägg och sockret porröst i en bunke med elvisp. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och vänd ner med en slev/slickepott till en slät smet.
Tillsätti smörmjölken.
Ta en ny skål och rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Dags att fylla formen.
Börja med att fylla formen med 1/3 smet. Sedan hälften av fyllningen. På med ytterligare 1/3 smet, resterande av fyllningen & avslutningsvis ännu ett lager smet.
Så lagerna i formen blir...Smet, fyllning, smet, fyllning , smet.
Grädda i ugnen i cirka 40 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
Gott att servera med en klick lättvispad grädde till. Men minst lika gott att käka precis som den är utan grädde.











