Jag hamnar ibland i perioder då jag snöar in mig totalt på vissa saker. Det kan vara en diet eller ekologiskt smink eller att få bättre hy. Jag har alltid haft vad folk skulle kalla problemhy. Faktum är att jag nog egentligen aldrig haft problemhy. Jag kunde bara inte låta bli att klämma och riva på det lilla som dök upp. Detta i kombination med att jag har det som kallas "dåligt läk-kött" gör att jag går med små blemmor i flera veckor.

Jag har fått p-piller utskrivna som skulle hjälpa. Jag har använt en mängd ansiktsprodukter men ingen av dom har fungerat, för problemet är inte min hy, utan mina fingrar! Jag har även en typiskt kombinerad hy, som är både torr och oljig.

Jag har förstått att detta beror på en obalans i hudens egen oljeproduktion. Hyn är egentligen torr, och huden kompenserar med mer produktion av egen olja (i form av talg). Detta motverkar jag sen genom att torka eller skölja ansiktet när det känns "oljigt". Huden förbli torr och mer olja produceras och jag torkar mer. Så lösningen på detta är att tillsätta mer olja, för att få en riktigt återfuktad hy. Så nu hänger jag mig olja och skippar ansiktskrämer med en lång lista över ingredienser.

Nu har jag i alla fall fått leveransen som min senaste period resulterade i - en ekologisk arganolja från Marocko. Den kommer från Loelle - ett kvinno-kooperativ som producerar denna olja för hand som sen packas i Sverige. Jag beställde den från apotea.se, och en förpackning på 100 ml kostade 195 kronor. Jag tycker att flaskan är jättefin, men inte nog med det, den är även:

- Ekologisk

- Enbart ingredienser med naturligt ursprung

- Handgjord

- Cruelty free - dvs. att slutprodukten inte testats på djur.


Jag tänker att jag någon gång ska skriva mer om olika märkningar av skönhetsprodukter som jag försöker titta efter, då det är något som är jätteviktigt för mig. Men for now, enligt mina mått mätt är detta en superbra produkt i teorin. Nu ska vi bara se hur den fungerar i praktiken. Jag har personligen alltid varit väldigt anti oljor för jag ogillar verkligen oljig känsla på huden, men jag tror att om jag använder det en längre period kan det ändras. 

Den kan användas på kroppen, ansiktet och till håret. Den ska naturligt motverka ålderstecken som fina linjer samt främja elasticiteten i huden. Den innehåller stora mängder vitamin E som snabbar på sårläkning, motverkar ärrbildning samt lugnar irriterad hy. Detta låter som väldigt mycket effekt från en enda olja, men jag är mycket nyfiken på vad den kommer göra med min hy. Jag känner mig övertygad om att den kommer göra någon nytta.

Jag testade den första gången i går kväll innan jag skulle sova. Den är extremt dryg. Jag tog bara litegrann eftersom jag vill undvika oljigheten. Jag hade läst att det var en "tunn" olja och nu förstår jag vad dom menar. Hyn blev mjuk och kändes spänstig utan att bli fet, det kändes verkligen riktigt bra. En liten droppe räckte till hela ansiktet och ner på halsen. So far so good.

Men det stora testet för mig väntar dagen efter. Av feta ansiktskrämer brukar jag få en oljig känsla i ansiktet när jag vaknar, som gör att jag vill gå och skölja ansiktet direkt. Detta hade jag inte idag, och det känns verkligen bra. Jag tycker att mina blemmor ser lite lugnare ut men det kan bero på många saker.

Jag ska ge denna oljan ett par veckor och återkomma med ett omdöme.

Happy Monday!

Likes

Comments

Jag har provat att blogga förr. Jag har också alltid velat vara en sån som skriver dagbok. Jag har aldrig lyckats, utan gör en alldeles för stor grej av det. Varje kväll skrev jag en uppsats som jag sen ändrade och finslipade så länge för att bli nöjd. En dagbok ska vara positiv, ett utlopp för känslor och något som ger en ro och energi. För mig har det alltid varit tvärtom.

Hela dagboks-fenomenet beskriver mig som person alldeles utmärkt. Jag har svårt att göra en sak lagom. Jag är en överpresterare, men som också är lite lat. Jag blir väldigt sällan nöjd och har därför två distinkta personligheter, och jag kan inte kombinera dessa samtidigt. Jag är 0 eller 100%. Jag ger allt, lär mig allt, hundra procent. Eller så ger jag upp helt och släpper saker.

Jag är i första hand Hanna. Det betyder att jag är en individ som identifierar mig som kvinna. Jag är också i andra hand en lyckligt lottad vän till många underbara människor. Jag är också dotter, syster, flickvän, kattägareoch läkarstudent. Under terminerna är det framförallt läkarstudent jag är. På helgerna är jag oftast flickvän, då jag pendlar till min kärlek. Jag tycker om att träna och har nyligen börjat med boxning, en gammal kärlek som jag nyligen tog upp på allvar igen. Jag är otroligt intresserad av mat och dryck. Jag uppskattar musik (precis som alla andra) och älskar att gå ut och dansa till riktigt rolig eller bra musik.

Jag känner redan att en blogg kommer vara ett problem för mig, jag känner redan hur detta kommer att ta mycket tid för mig, och därmed kommer det att leda till att jag inte upprätthåller den. Men, det är bra träning för mig! Jag ska försöka göra detta för MIN skull, som ett sätt för mig att spara och samla mitt liv och mina tankar, för att jag behöver det. Förhoppningsvis utan prestation.

Välkomna att vara med mig om ni vill, och förhoppningsvis kan ni uppskatta att följa med när jag tränar på min lagomhet.

Likes

Comments