Stress symptom & sjukskrivning .

Jag har tidigare skrivit att jag känner mig otroligt trött, lättretlig och har humörsvägningar. (Men vilken kvinna har nu inte det ;)) Skillnaden är bara den att det i hela kroppen inte har kännts som det "normala" i detta fall. Efter att ha haft en bätte period då jag verkligen trodde det skulle svänga, så slog det till igen med kraft för knappt två veckor sen. Eftersom jag tidigare haft posttraumatisk stress, varit på gränsen till utbränd med en liten depression på så känner jag det är viktigt att man förr eller senare tar till sig dessa symptom på allvar. Hade även själv testat mig på nätet för depression, men det fick jag helt utesluta. Däremot märkte jag att flera påståenden på stress symptomen stämde bra in på mig. Jag hade tillräckligt många "JA" för att det skulle ge utslag på vart jag är på väg om jag inte gör något nu. Då fick jag nog och tog kontakt med hälsocentralen för att få tid till en läkare.  Och efter koll av blodproverna (som var helt i sin ordning) och diskussion som övervägde det ena med det andra så blev det sjukskrivning i två veckor.

Den här veckan har alltså mest gått åt till att återhämta mig och sambon har stått för det mesta på markservicen med barnen då han kommit hem från jobbet. (de har även fått vara i dagvård som vanligt de dagar de haft färdigt inplanerat) Vila, vila, vila för mig alltså. (har/kan jag faktiskt varit/vara sådär trött?) Den största ansträgningen jag gjort på hela veckan var i tisdags när jag tillsammans med en kompis flyttade upp Novalies möbler från nedrevåningen så hon skulle få ett större rum (och man slapp hälften av leksakerna som annars sprider ut sig i hall och kök där nere :))

Nu är helgen här och som ett plus på det känns det som att jag idag skulle ha lite mer energi. (dessutom skiner solen!) Barnen är ännu i dagvård så jag ska passa på att handla och träffa en vän innan jag hämtar hem dem för fredagsmys. <3

Ta hand om och glöm aldrig bort dej själv! Något jag själv skall börja jobba hårt för.

Gillar

Kommentarer

kristine.vesterlund,
Känner igen det där... Ta hand om dig och passa på att vila och ha egentid när du har möjlighet!
/Kitty
dromgarden-10.blogspot.com/