stress med sociala medier

Jag känner någonstanns att allt det som är viktigt och verkligen betyder något ibland håller på att försvinna då man scrollar på sociala medier och läser bloggar. Visst , jag gillar yta till viss del, att dras med i drömmar (vad ska man annars med dem till), men jag tänker inte sticka under stolen med att de ibland stressar mig.

Läste för några dagar sedan om någon som sade att det hemma hos dem inte finns någon speciell stil, de kör på det som de tycker de är snyggt. Måste erkänna man kände sig lite träffad, eller? Är man ytlig bara för att man gillar vissa trender och suktar efter vissa saker bara för att de är "inne". Jag har tänkt mycket på det där och kommit fram till "Nej!" Jag har scrollat så mycket på sociala medier, läst flertalet inredningsbloggar och googlat oändligt med inspirationsbilder så jag är mätt på allt. Går man igenom bilderna på datorn så ser man ett mönster. Jag har bara lärt mig vad jag gillar och inte gillar helt enkelt (om det då råkar vara stolarna från EAMES eller någon kudde på jysk kvitttar, bara det känns som jag (vi)). Sen blir man så stressad då man ska bo i något som inte är helt färdigt och känns som vi till 100%.  Att vi båda ska ha tummen mitt i handen och inte kunna göra något själva utan en hantverkare, ja det gör att saker och ting dras ut ännu mer och blir en stress. Så gissa min irritation när det som vi hade bestämt - att renovera kök och badrum på nedrevåningen klart i vinter - nu är framskjutet på obestämd tid! För varje gång man börjar kunna känna av drömmen på riktigt så händer något och man får en käftsmäll.

Det har varit för mycket på kort tid för att jag (vi) ska orka helt enkelt.

Samtidgt fortsätter jag scrolla in mig på sociala medier mellan varven och ser den ena efter den andra få sitt färdigt. De som inte ens hade ett hus för fem år sedan. Och här står man ännu och stampar. Det var ju att inte jämnföra som gällde!

Hur är det för er. Hur stressade blir ni av saker på sociala medier? Och vad?

  • on my mind
  • 261 visningar

Gillar

Kommentarer

Wilwarin,
Tycker det var bra skrivet, känner igen mig. Speciellt med att sociala medier tar upp så mycket onödig tid
nouw.com/wilwarin