Juthbackamarknad & gårdsfix.

I fredags var vi på årets största evenemang i Nykarleby, nämligen Juthbackamarknaden. Hos oss är det nog mer av tradition som vi far än att fynda något. Tycker jag sällan hittar något som jag faktiskt vill ha. Inredning och sånt är ofta dyrt och skiljer inte så mycket från vad de kostar nytt i affären så då kan man lika bra köpa sakerna där. Åt barnen däremot tycker jag man kan hitta lite mer. Novalie vill gärna handla och betala sina saker själv så i år fick de varsin peng (ok, Milea hade inte behövt men hon följer ju sin syster och får hon pengar skall hon också ha) som de köpte pysselböcker, halsband och godisremmar för. (vad är en marknad utan godisremmar ? ;))

Juthbackamarknaden från ovan. Tagen av min sambo Thomas Björklund med drönare. För mer info kolla www.flyphoto.fi (jaja, klart man gör reklam! detta är en ny grej som han har på gång o. jag tror det kommer bli så bra.)

Igår gjorde vi inte så mycket. Oljade in den större av våra terrasser och sen var jag och barnen på en kort vagnpromenad medan T for på en springtur innan jag skulle och jobba nattskifte. Idag har det dock hänt lite mera. Kände mig inte alls trött efter att bara ha sovit fyra timmar efter vaknatten och vädret var fint så steg upp och har varit ute nästan hela eftermiddagen. Har tvättat av den mindre terrassen så vi får olja in den imorgon. Klippt gräset och bara varit. Sen åt vi kvällsmål ute på terrassen innan det blev dags att natta barnen. Och idag läste jag den där kanin boken (som de skryts om på fb länkar) för Milea för andra gången, och vet ni vad? Första gången jag läste den för ett par dagar sedan fungerade den inte alls, hon var klarvaken ännu då boken var slut läst och sprang upp några varv, men idag sov hon när det ännu var 2-3 sidor kvar! Så idag sov båda barnen redan när klockan var 21. :)

Blir att njuta av lugnet och se en film nu. Hoppeligen fortsätter vår tvååring att sova. :)

  • vardagen
  • 243 visningar

Gillar

Kommentarer