Jullistan - 2015

Pepparkakor eller lussebullar ? Tunna! pepparkakor med glögg. Lussebullar kan jag helt avstå.

Skumtomtar eller knäck? Ingetdera. Skumtomtar är väl något som existerar mest i Sverige och knäck är bara segt och fastnar i tänderna. Men måste jag välja får det väl bli en knäck. ;)

Ischoklad eller marsipan? Aldig testat ischoklad. Ännu något jag tror är mera inne i Sverige. Marsipan är ju gott i passlig mängd som t.ex på prinsesstårta. Men äta massa marsipan bara sådär går nog bort.

Köttbullar eller prinskorv? Köttbullar, (inget julbord utan dem, jag är som barnen.. :))

Julkorv eller julskinka? Julskinka såklart!

Lax eller sill? Lax, alltid! Men den ska helst vara varmrökt.

Sylta eller pastej? Leverpastej på limpa tillsammans med smör och ost.

Paradis eller Aladdin? Ingendera. Äter i så fall bara de goda och slänger resten. Föredrar After Eight, Geischa och Fazers blå. ;)

Revbensspjäll eller lutfisk? Inget!

Glögg eller julmust? Glögg (med mandlar ii, russin går helt bort.) Mera julstämning i det! Men visst går julmust också, men jag njuter mera av glöggen. :)

Rödbetssallad eller dopp i grytan? Ingen är favorit, men rödbetssallad då. Dopp i grytan.. här skenar min underbältet humor iväg! Fyyy Kristina!! ;)

Ris a la Malta eller risgrynsgröt? Båda är goda! Första som efterrätt och det andra som maträtt.

Hemma eller borta? Skulle gärna fira i vårt egna hem med egna familjen och barnens far/morföräldrar, men just nu blir det väl som traditionen varit hittills, hos T´s föräldrar då de bor närmast. Tidigare for vi till alla på jul, men det var innan vi flyttade hit. Försöker ändå träffa alla under julveckan. Novalie fyller ju år sex dagar före jul så brukar inte vara nåt problem att samlas. ;)

Utomlands eller Finland? Finland, men utomlands går bara det finns en julgran! :)

Ge eller få? Ge! Jag älskar att planera gåvor, vad som passar åt vem och sprider gärna ut inköpen från tidigt på hösten. Ingen stress där. :)

Mysteriet på Greveholm eller Sunes Jul? Sune! Minns dock att jag satt som fastklistrad på den första då jag var yngre. :) (den har väl gjorts i två omgångar annars?!)

Chokladkalender eller paketkalender? Choklad. Skulle aldrig göra en paketkalender där barnen fick massa leksaker och dylikt ända fram till jul! Hellre än adventskalender då, eller att man gav barnen små uppdrag/upplevelser att få göra.

Plastgran eller äkta? Vi kör på plast sedan fem år, mest för jag då prompt skulle ha en vit! I år är den grön, men även den av plast. Tycker granen tillför mycket av stämningen och tar gärna fram den en månad före jul. Svårt att hålla inne en äkta gran så länge. Men klart, äkta är äkta. (bara man slapp vattna och ha barr i hela huset ;))

Arne Weise eller Ernst? Arne Weise, trots att jag annars gillar inredning o sånt, Men ser ni Ernst hysterin har jag inte hoppat på ännu. Arne Weise är jul!

När vill du att första snön skall falla? I november, och inte sånt som bara slaskar bort. Ska vara snö (så barnen kan ränna och leka)  från november till mars!

Har du haft en grön gräsmatta på julen? Jo. Minns ett år när det snöade dagen före och snön var så fin, för att regna bort helt och försvinna innan middagen på julafton. Det var surt.

När är det dags att pynta? I slutet på november. Typ helgen före första advent. Öve rnyår får det vara kvar men sen ska det nog bort inom ett par dagar - en vecka max.

Kan du komma på något negativt med julen? Jo. Alla som får fira ensamma eller inte får vara med sina barn. (minns med fasa den julen jag och T var separerade och min mamma sa att man vänjer sig, men hur kan man va utan barn på julen? Nej, hade hellre gjort som i filmen tomten är far till alla barnen bara jag hade fått vara tillsammans med Novalie då) Sen stressen och pressen som folk har.

Favorit julfilm? Ensam hemma & tomten är far till alla barnen.

Favorit julkalender? Sunes Jul skrattar jag (coh sambon) gott åt än idag och kan se, så får bli den! :)

Blir du mättad av julen när den är slut eller vill du ha mer jul? Tycker det får räcka efter nyår som jag redan sa.

När öppnar du dina julklappar? Efter att alla är utdelade,

Favoritjuldoft? Hyacint.

Vad är viktigast med julen? Att få vara med familjen, och speciellt barnen och se deras glädje och förväntan.

Julkyrkan eller Kalle Ankas Jul? Eftersom vi inte är aktivt kyrkliga mer än vid speciellla händelser i livet (ex dop, bröllop osv) så säger jag Kalle Ankas Jul, men kollar oftast bara de första med tomtens verkstad.. sen orkar jag inte mer.

  • 263 visningar

Gillar

Kommentarer