Bostadsmässan i Seinäjoki

I lördags tog jag barnen med och for till Kurikka för att hälsa på min mamma och övernatta där. T lämnade hemma och lagade färdigt plattorna till vår terrass så nu är det färdigt. (Bara det sista runt stuprännorna och trapporna som fattas. Känns skönt att äntligen ha kommit så här långt nu! Nåja, som sagt jag och flickorna var i Kurikka. Sen igår lämnade de kvar där över dagen då jag for in till Seinäjoki och mötte upp T där för att gå på bostadsmässan. Vi sökte främst inspiration till utomhusbelysning, eftersom vi är lite oense hur vi ska lägga lamporna vid vår stenmur. Jag vill ha infällda spotlights i trä terrassen för det är mysigt och lite skulle lysa upp de vi planterar i muren bakifrån. Medan T är mer inne på att lägga "stolpar" som lyser och sticker upp från själva muren för att han tror det ger bättre belysning då man vill sitta ute på kvällarna när det börjat skymma. Så ni som har erfarenhet kom gärna med tips om detta. Hur ska vi tänka? Ger "stolparna" bättre belysning än spottar infällda i terrassen? Tyckte i alla fall inte att vi fann något nytt om detta på bostadsmässan eller blev klokare. Allt som fanns hade man redan sett. :)

Självklart var vi även inne i husen och tittade, men inte heller här fann jag så mycket nytänkande. Två av husen hade jag väl kunnat flytta in i direkt. Inte för stora, inte för små och hade bra blandning av grått, vitt och stilrent som jag gillar. Det nyaste var väl alla typer av tak dekorer och led belysningar i taket. I ett hus hade de led belyst en hel vägg med infällda spottar. Mysigt! Men snyggast var nog ändå sovrummet med taket i 3D dekor. I badrummen var det mest vitt, grått eller svart som gällde och köken gick mest i stilrent vitt eller sen i olika färger av trä. Fotade därför knappt några sådana utrymmen. Blev mest barnrum, badrum och stenmurar med rabatter ute. Slänger ändå in ett kollage här nere. Så varsågoda! :)

​Gillade de veta runda kloten i näst sista bilden, har även sett dem i silver tidigare. Någon som vet var de säljer ? :) 

Gillar

Kommentarer