BOKAT: ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Sent igår kväll bokade vi äntligen vår resa till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. En dröm! Som liten har varken jag eller T fått vara i väg på sådana här resor, vi hör till den generation som fått se oss omkring i hemknutarna och med tur har det blivit någon djurpark, sommarteater eller nöjesfält. I min familj åkte vi även till Enklinge för att träffa släkten nästan varje sommar då jag var riktigt liten. Men sådan här typ av upplevelser utanför finska gränsen; Nej. Bra blev det väl ändå, men detta är något vi verkligen saknat! Nu är ju inte våra barn kanske lika mycket uppväxta med Astrid Lindgren som vi var, men filmerna finns här hemma och jag tycker de är så mycket bättre än dagens barnprogram. Pippi var vi och såg på Wasa Teater i maj och det uppskattads enormt av oss alla fyra. Vad skall inte Vimmerby göra då?

Vi kommer bo en natt på hotell och en natt i en stuga när vi är framme. Stugorna var fullbokade första dygnet vi är där och då tänkte vi att det kan vara lite charmigt att testa både och istället. Vi tänkte ta en om inte två dagar på Astrid Lindgrens Värld för att hinna se så mycket som möjligt, en tur till Katthult där Emil filmerna spelats in och ev också en tur via Bullerbyn. Hela resan skall vara en upplevelse och att bara vara när vi väl är där. Ingen shopping och inga storstadsbesök är inbokade. Tror det kommer bli avkopplande och något vi hela familjen kommer se tillbaka på med glädje sen de mörka höstdagarna. Åh vad jag längtar!

Någon fler som varit till ALV eller är på väg nu i sommar? Vad får man absolut inte missa? Har ni tips på bra/prisvärda restauranger? Annat? Vill veta allt, positivt och negativt. :)

Gillar

Kommentarer