Alanya, Turkiet 30.4-7.5

Ja, eftersom denna sommar inte bjudit på så många stranddagar (seriöst! vi har varit tre dagar på stranden och bara en av dem har man inte behövt fundera varför man ens for dit för det är väl den årstiden nu ??!) så kan man ju alltid lägga upp ett inlägg om Turkiet resan vi var på i maj, för där fanns  det ju gott om både sommarvärme, strand och poolhäng!

När vi planerade vår resa var det tre saker som för mig vara viktiga: det skulle inte vara för dyrt, all inklusive var ett måste och restiden (flyget) fick helst inte ta mer än 4-5 timmar. Vi valde då Turkiet eftersom det är ett populärt resmål och vi hört gott om det från andra som varit där. Det skulle också vara lagom varmt.

I efterhand är vi också glada att vi resonerade som vi gjorde, speciellt med flyget! Vi flög på kvällen från Vasa och tanken var ju att barnen skulle sova på flyget! Men pga maten som serverades och delades ut ungefär mitt in i flygtiden (både dit o, hemvägen!) så blev det inte så mycket av det. Bara 6-åringen hade ju gått att hantera, men en 2-åring med en nyfikenhet på det mesta och mycket "go" i benen var det värre. Det skulle klättras, det skulle provas mamma, pappas och syrrans sittplatser, det skulle vandras i gången och flygvärdinnorna man tyckte skulle vara vana med barnresenärer körde nästan över lilltjejen med matvagnen för de inte kunde svänga huvudet och kolla bakåt. Jag förstår ju folk som inte vill resa med sina barn, och folk utan barn som reser och tvingas sitta nära dessa barn. Men hur "jobbigt" det än må vara så är det så värt det när man väl är framme!

Första dagen var vi lite jet lagade av resan. Vi hade ju valt all inklusive, men även om allt på hotellet och pool området var gratis så tog det en dag innan man var inne i det och verkligen kunde njuta! Kändes konstigt att bara beställa saker, plocka åt sig mat och inte öppna börsen. Men igen så himla bra då man är med barnen! :)

Vi tog verkligen hela resan på barnens villkor och i deras tempo. Novalie trivdes super i poolen och Milea var lätt att ha koll på eftersom hon helst höll sig på kanten. Först på den sista dagen började hon med att doppa ett ben för att sedan låta det andra följa efter och sedan gå runt där i poolen. :)

Vi hade två heldagar utanför hotellet. Den ena var när vi först var på marknad följt av en båttur på Manavgat floden. Novalie älskade att se "piratskeppen" som också for där. Den andra heldagen utanför hotellet var när vi besökte Alanya centrum för shopping! Denna utflykt var dock lite onödig eftersom priserna här var högre än de på marknaden. Så åker vi igen skippar vi nog stadsshoppingen och tar bara marknaden istället. För JA, till Turkiet kan vi bra tänka oss åka igen så länge barnen är små. De har redan frågat många gånger om fler resor. :)

Gillar

Kommentarer