Header

När ens favorit över alla favoriter Dior släpper en ny syramask som till och med vi med tvärkänslig hy kan ha - OCH vi får in fantastiska Origins i vårt sortiment - ja då blir det julafton efter stängning!
Om jag inte har Charlie och måste rusa till förskolan efter jobbet, eller om jag inte har brådis till träningen, brukar jag alltid ha en liten mini-spastund med mig själv efter stänging. Ibland med favoritprodukter men oftast passar jag på att testa nyheter eller produkter som jag inte vill eller kan köpa hem, men ändå vill ha en uppfattning om hur de är för att kunna förmedla information till intresserade kunder. Idag blev det en kombination av båda.

Origins har tidigare bara funnits i vissa utvalda Kicks-butiker men nu har alla butiker i hela Sverige fått in ett varierande Origins-sortiment. Origins är ett företag med stort fokus på naturen, både genom att allt är helt ekologiskt och de bara använder patenterade växter, organiska ingredienser samt 100% naturliga oljor i själva produkterna - men även sett till deras miljötänk kring produktionen av produkterna. Origins tar bland annat emot och återvinner tomma kosmetika- och hudvårdsförpackningar som sedan återanvänds som förpackningar till deras egna produkter. Kartongerna produkterna kommer i tillverkas av återvunnet material och tillverkningsprocessen drivs av vindkraft. Det gör även hela deras produktion av hudvård och makeup.

Jag började med att tvätta mig med Origins clean energy cleansing oil. En tvättolja som appliceras på torrt ansikte och både tar bort orenheterna i huden och all makeup. Origins tvättolja innehåller bland annat oliv-, solros- och sesamolja och återfuktar samtidigt som den rengör. Den innehåller även Vitamin E som lugnar en irriterad eller känslig hy. Har man problem med att tvåltvättar är för starka, eller om man är väldigt torr, kan jag varmt rekommendera att gå över till oljetvätt.

När jag tvättat av ansiktet (skippade ansiktsvatten då jag skulle köra både peeling och syramask senare, annars är ansiktsvatten bra både för att få bort döda hudceller och exfoliera huden) så tog jag bort det sista av min ögonmakeup med Origins Well Off ögonmakeup-remover. Som mycket väl kan vara den skonsammaste men snabbaste ögonmakeup-removern jag varit med om. Jag lovar att jag skulle kunna hälla hela flaskans innehåll rakt ner i ögat utan att det skulle bli så mycket som tillstymmelse till irritation. Har du känsliga ögon är det kort och gott den här du skall använda.

Efter tvättandet börjar det riktigt roliga. Steg 1: peeling! Jag testade Origins GinZing refreshing scrub som är både en tvätt och en peeling i ett. Den är helt oljefri och löddrar lite lätt samtidigt som den innehåller små korn som får bort alla döda hudceller. Och doften på den är en riktig jäkla 10-poängare kan jag säga. Väldigt lyxig apelsindoft. Man behövde inte ta speciellt mycket så det lär vara lång åtgångstid på en flaska.

Till steg 2 och det jag sett fram emot allra mest av allt jag provade på idag: Dior Dreamskin 1-Minute mask. Jag säger bara herregud vad Dior kan sina grejer.

Dior Dreamskin är en serie av flera produkter, bland annat finns en hudvårdskräm och cushion-foundations som arbetar på samma sätt som den här masken. Både krämen och masken arbetar på samma sätt, men masken är mer effektiv än vad krämen är och ger ett snabbare resultat. Man kan säga att krämen är en motionär och masken är Usain Bolt. Ish.
Dreamskin 1 minute mask är en blandning av AHA- och glykolsyror som tar bort alla hudens döda hudceller och orenheter. Den stimulerar cellförnyelsen, ljusar upp huden och ger tillbaka glåmig hy sin lyster.
Vår hy har tre lager;
- Epidermis: överhuden med tätt liggande celler men utan några blodkärl.
- Dermis: vårt mellersta hudlager. Här finns hudens kollargenlager som gör hudväven hållfast. Här finns även elastinet som gör huden slät, stram och elastisk.
- Hypodermis: den understa hudlagret som består av mycket fett, samt stödjevävnad till de hudlagren som finns över.

Dreamskin är en av få serier/produkter som har mätbar effekt ända ner på hypodermis-nivå. Den arbetar effektivt mot porer och rynkor, men även mot pigmentfläckar, ojämn hudton och glåmig hy. Det här var inte första gången jag testade masken och man märker verkligen skillnad. Jag har till exempel en hel del akne-ärr på kinderna från all min vuxenakne, något som masken dämpade bara på ett par användningar.

Men smakar det så kostar det, speciellt när det står Dior på flaskan. Det finns nog många som ifrågasätter varför i hela helvete man skulle lägga så mycket pengar på hudvård men det finns ett väldigt bra svar på det: för att det fungerar. Det Dior skriver att produkten ska göra, det gör produkten. Jag använder själv både serum, ögonkräm, dagkräm och nattkräm från Dior och även om det är ett högre pris så är det skönt att köpa något som verkligen håller vad det lovar. Speciellt när man som jag testat på de flesta märken men där ingenting hjälpt mot de hudproblem man haft.
Masken ligger på 715:- kronor för en flaska på 75ml, jag använder ca 1ml per gång så jag skulle uppskatta att masken kan användas 65-75 gånger. Dior själva säger att den kan användas upp till 3 gånger i veckan, jag skulle säga att det räcker gott och väl med en gång i veckan för att få en synbar effekt.

Efter den här syralyxupplevelsen smörjde jag in hela ansiktet i Origins drink up intensive overnight mask. En otroligt återfuktande ansiktsmask som man sover med. Den blir inte som en traditionell ansiktsmask som ska tvättas bort utan går in i hyn som en lite tjockare kräm skulle gjort. Masken innehåller avokado- och aprikoskärneolja och går ner på djupet av huden och bygger upp den fukt som huden förlorat under dagen. Den innehåller även japansk tång som reparerar hudens fuktbarriär och på så sätt förhindrar framtida uttorkning.

Sist men långt från minst: lite kärlek till de där stråna kring ögonen som man skulle vilja få lite längre.

Dior Maximizer 3D är både en primer som man kan lägga innan sin mascara. Den förhindrar att mascaran färgar av sig svart uppe mot brynen och ökar på volymen i fransarna. Jag brukar köra den här och sen lägga en separerande mascara efteråt för att både få volymen och längden/separationen av fransarna. MEN! Den innehåller även ett serum som får fransarna att må lite gött och växa till sig. Alltså perfekt att dra på lite när man ska gå och lägga sig :-)

Slutligen strök jag ett lager av Anastasia brow enhancing serum. Ett serum för alla oss som plockade sönder våra bryn när Spice Girls var etta på topplistan och har fått lida för det sen dess. Det här serumet tar man på rena bryn, med fördel när man ska lägga sig, varje kväll i en månad. Sedan underhåller man genom att använda den var tredje till var fjärde dag. Vi har väldigt många återkommande kunder på den här produkten, och kunder som till och med fått sluta använda produkten varje kväll redan efter två veckor för att brynen växte för mycket.

Så där har ni det! Dagens spa-mys efter stängning :-)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndag, och första Måndagen i första Open-veckan! :-)
Nu börjar det äntligen! Open är första steget av två som tillslut leder fram till "VM" i crossfit varje sommar. Open är något som alla som har 182:- över kan anmäla sig till och som engagerar hundratusentals crossfit-utövare i hela världen. Varje vecka i fem veckor släpps en workout som man antingen skall göra så fort som möjligt, så tungt som möjligt eller så många repetitioner på en viss tid som möjligt. Det släpps olika workouts med olika svårighetsgrad för att ALLA skall kunna vara med. I Open kan alla vara med, oavsett om du är världselit, tonåring eller pensionär.
Alla länder är sen uppdelade i regioner och topp 100 eller nått sånt där i varje region går till Reginals. Sen går topp 4-5 från regionals vidare till Games, vilket är i princip som crossfitens VM.
Förra året hade jag pysslat med crossfit i omkring två månader innan jag anmälde mig till Open och var tvärgrön på det allra mesta. Jag körde ändå RX (den svåraste klassen) för att jag visste att jag skulle vara bättre lämpad för RX året därpå (alltså nu) och i och med att jag körde RX redan ifjol kan jag jämföra min totalplacering då med den jag får i år - och sånt tycker jag är rätt kul! När man kan få svart på vitt att såhär mycket har du utvecklats.
Alla workouts släpps natten till Fredag och sen har man fram till Måndag kväll på sig att köra den och lämna in sitt resultat. Gör man den i en registrerad crossfitbox med domare fyller man i sitt resultat direkt, annars får man filma och ha en vän som dömer och därefter skicka in sin film för bedömning. Förra året besökte jag, Jonas och Ida crossfit Tidaholm två gånger för att köra Open med en domare och resterande tre veckor körde vi i Vetlanda och skickade in en film som en domare på nätet bedömde och sen registrerade.

Men så till dagens pass! Igår skickade Jonas en metcon från sin programmering som innehöll precis allt jag tycker är roligt och är bra på inom crossfiten. Planen var därför att testa på vad min handled tyckte om alla övningar, förhoppningsvis kunna köra den och dessförinnan försöka mig på handstand pushups och lite lätta frontböj. Handstanspushups är något jag haft extremt svårt för (troligtvis för att jag ramlat och brutit nacken lite halvt varenda gång jag försökt tidigare varpå det satt sig i huvudet att jag inte vågar vara uppochner) men i förra veckan lossnade det lite grann och jag klarade av att göra någon enstaka och ett par sammanhängande handstandpushups. Fråga mig inte vad som har hänt under veckan för är det någon som inte ägnat hspu en enda tanke så är det jag, men idag när jag bestämde mig för att göra 7 serier med så många som möjligt (vilket jag trodde skulle vara en-två stycken) satte jag 5-8 stycken i stöten. Vansinnigt nöjd och nu gör det ingenting om det blir lite hspu i Open i år :-)

Efter HSPU körde jag då en metcon med:

-200 doubleunders
- 50 deadlifts 70kg(herrar)/50kg (damer)
- 50 wallballs 10kg/6kg
- 100 kcal rodd
- 50 wallballs 10/6kg
- 50 deadlift 70/50kg

Man hade 25 minuter på sig, jag gjorde den på 17:12. Doubleunders kändes fint så efter en stunds vila gjorde jag ett maxreps försök som slutade i nytt PR på 312 stycken obrutna :-)

I morgon är det jobb med Julia på Kicks som gäller, sista dagen på gamla kampanjen så vill ni fynda Lernberger Stafsing-produkter, få en tvättmask vid köp av valfri mask från Origins eller en dior-giveaway vid köp av diorprodukter för 750: eller mer så får ni passa på i morgon när det är sista dagen :-) Ny kampanj med nya roliga erbjudanden på Onsdag!

Likes

Comments

Min träning i Oslo gick överlag galet bra, men avslutades lite tråkigt med en handledsskada. Vi byggde 1RM (alltså 1 Rep Max - en repetition av en övning med högsta möjliga vikt) på powerclean, eller styrkevändning, och jag tangerade mitt tidigare PR på 65kg. 65kg var ett jättefint lyft och det kändes inte tungt överhuvudtaget så jag ville försöka på 67,5 och förhoppningsvis senare på 70kg. Men nä, så blev det ju inte riktigt. Lyftet på 67,5 var nog bland de sämre powercleans jag gjort och jag kom inte under stången på rätt sätt vilket resulterade i att stången rullade ner över armarna medan jag höll i den. Man SKA ju släppa, men allt går så fort och jag hann inte släppa innan skadan var ett faktum. Nu har jag några riktigt uttänjda ligament i handen, det blir bättre men det kommer nog tyvärr ta ett tag innan det går träna som vanligt. Jag testar mig därför fram lite för att se vad som fungerar i träningsväg.

Igår tränade jag på doubleunders, med den lilla twisten att jag hade en 10kilos boll mellan benen när jag hoppade (film finns på min instagram). Galet svårt och det tog ett tag innan det satt men riktigt kul - framförallt kul med en utmaning när det kommer till doubleunders som är och blir en favorit hos mig. Så doubleunders funkar fint under den här lilla alternativa träningsperioden som blir nu framöver.

Idag fortsatte jag testa mig fram, och testade mig till ett nytt pr i marklyft. Jag har absolut ingen aning om hur det här ens gick till, och kan inte riktigt förstå det när man ser till mina övriga pr i tex squatclean, snatch, splitjerk osv. Där har jag relativt mediokra maxlyft som ingen direkt skulle höja på ögonbrynen av. Men marklyft är något annat. Där drar jag lika mycket som de tjejer som tar 30-40kg mer än mig i backsquat och 20kg mer än mig i snatch.
Sen är jag på inga sätt stabil på tyngre vikter, jag måste ha en bra dag för att kunna maxa, och jag gör det inte speciellt ofta. Jag har en stor respekt för marklyft just för att det handlar om så mycket vikt, det är en stor belastning för kroppen, det är lätt att skada ryggen om man gör fel och jag tränar därför aldrig på vikter nära mitt max. På 10 minuter EMOMs (every minute on the minute) brukar jag ligga på 110-120kg när det handlar om 4-6 reps och 130-140 när det handlar om 1-2 reps. Räknar man procent är det ganska lågt. Ändå blir jag av någon outgrundlig anledning hela tiden starkare i marklyft.

Idag var min tanke mest att känna lite hur det skulle funka med handleden, men jag märkte ju direkt att idag är en bra markdag. För som sagt: jag måste ha dagen. På fel dag kan jag slita som ett djur med 140-145.
Jag började bygga uppåt och det kändes så lätt. 140, 145, 150, 155 som var mitt tidigare max. Sen blev jag nervös, väntade kanske aningen för länge, tog någon toapaus för mycket. Men sen - ja sen gick det bara. Inte helt rak rygg men absolut inget fullyft. Höll på att skita i det när jag hade stången strax under knäna men bet i - för kommer jag bara förbi knäna vet jag att jag klarar det. Sen stod jag där, med den totala chocken och bara höll mina 160kg i nävarna. Skrattade och skrek "KOLLA PÅ MAMMA, CHARLIE!!" (han svarade för övrigt "Skrik inte så, jag får ont i öronen mamma.")

​Efter marken körde jag sen:

20x3, 15x3, 10x3, 3x3 & 1x3 med backsquats där vikten ökar i takt med att repsen blir färre. Avslutningslyftet var 5kg från mitt maxlyft vilket ändå känns fint med tanke på vad jag hade gjort innan 😊 I morgon är en ledig dag från jobbet vilket innebär både träning och leksplatshäng med den lillgamle.

Likes

Comments

​Mysig "mellanlandnings-fika" med min fina faster i Göteborg 💗 vi ses inte så ofta som vi skulle önska längre och vår fika-timme kändes som en 5minutare. 

Nu är jag snart hemma hos min lilla Charlie, snart tillbaka i vårt lilla ekorrhjul med träning, lek och förskola/jobb. Det blir så bitterljuvt att ha livet såhär, men en stor familjemedlem på en plats och en liten på en annan. Alltid saknar man någon och alltid finns det ett tomrum. 

  • 2312 Readers

Likes

Comments

Så var det slut på det roliga. Efter 6 fantastiska dagar i Oslo som haft precis allt man kan önska sig är det dags att resa hem igen. Hem till jobb och hem till Charlie.
Och Oslo bjuder passande nog på den första gråmulna dagen på 6 dagar.

  • 2320 Readers

Likes

Comments

Vackra, fantastiska Oslo. Det var 6 år sedan jag spenderade i princip 1,5 år här och det känns som att komma hem. Min mamma är norsk, jag har halva min släkt här, har pratat norska lika länge som jag pratat svenska och på något sätt har Norge alltid känts väldigt hemma. Speciellt Moss och Oslo, där jag spenderat mest tid.

Nu bor Jonas här sedan en vecka tillbaka och det är lite oklart hur länge han blir kvar. Får jag gissa gissar jag på föralltid (vet ingen som vill lämna Oslo när man väl spenderat en längre tid här) men inledningsvis är det ett år. Jag är långledig från jobbet och nu har vi i alla fall fått några vackra och soliga vinterdagar tillsammans, innan jag återigen åker hem till Vetlanda och undrar varför jag bor där jag bor.

Har inte skrivit här på en längre period, men det blir snart ändrat. Ibland behöver man pauser från diverse :-)


Likes

Comments

Bilderna från min gamla kära Canon-vän som vi tog uppe i boxen i Leksand innan jag reste hemåt :-) Jag har tagit bilderna på Jonas och han bilderna på mig, sen har jag fått ta fram mina gamla fotokunskaper från när jag jobbade extra som fotograf och redigerat hela högen. Klurigt och ovant att jobba med kameran igen, men såå roligt! Kan många gånger sakna de där åren när jag fotade för både sportreportage och konserter i Sverige och Norge.

Idag har jag haft en supermysig dag! Öppnade butiken och tog emot veckans leverans med varor och det visade sig bli en försenad julafton. Såå mycket roliga nyheter! Anastasias glow kit, liquid lipsticks från smashbox, de nya ögonskuggspaletterna från smashbox, ny hudvård från bare minerals, en ny herrdoft från Armani, de nya Teint Idole Ultra 24h-foundationsen från Lancome och sist men inte minst: Diors vårnyheter! Efter jobbet blev det matlådelagning, Charlie-mys och träning. I morgon jobbar jag bara halvdag och ska hinna med både träff hos logopeden med Charlie, squats, marklyft, intervaller och lunch-dejt innan jobbet :-)

Likes

Comments

En av bildserierna från fotograferingen på Club Leksand igår :-) Foto: Jonas Nord

Likes

Comments

Sista heldagen i Leksand. Lika mysig som alla andra dagar här uppe, men samtidigt så tung. Jag, Jonas och svärfar började dagen på Insjön med längdskidåkning, kom hem lagom till damernas längdstafett från Ulricehamn och därefter åkte vi in till Leksand för att titta på innebandy.

Under helgen har jag äntligen fått liv i min systemkamera som mer eller mindre legat i dvala de senaste tre åren, och efter bandyn reste vi vidare till Crossfit Leksand för träning och fotografering. Jag har inte fotograferat på såå länge men blev väldigt nöjd med bilderna på Jonas, och han tog några riktigt fina på mig. Smakprov finns här över och fler dyker nog upp i morgon kväll när jag (tyvärr) är hemma i Småland igen.

  • 2931 Readers

Likes

Comments