Jag får frågor vart jag tagit vägen.
Jag har kommit till en punkt där jag känner att jag inte vill lämna ut hela familjen. Bloggen var först till för när jag bodde i Turkiet och har haft en inriktning om just Turkiet. Det är det som lockat nästan 300 besökare om dagen. Jag vet inte vart jag vill ta denna bloggen längre. Jag är inte villig att blotta hela min familj för att behålla läsare och få fler. Jag har inte det behovet att hålla uppe bloggen för man får trots allt betala ett pris och det priset är att man får lämna ut mycket. Sedan Benjamin kom har det förändrats hur jag ser på bloggandet. Jag vill inte lämna ut mitt barn och tänk när han blir större, det är kanske inte alls vad han vill.

Det kommer uppdateras betydligt mindre tills jag hittar tillbaka till min inriktning eller en ny inriktning. Jag kommer inte längre lämna ut något om min familj. Det känns inte bra i mitt hjärta. Det är ju min familj, det är ju vårt privata.

Jag har tänkt på detta väldigt länge och hur konstigt det än låter, så är det svårt att bryta då jag hållt på med detta i så många år och ni har följt hela resan fram tills idag. Man blir beroende av uppmärksamheten och bekräftelsen. Man känner ett behov och en press att man måste berätta för er vad man gör hela tiden. Det är rätt konstigt.

Vi får se vad som händer nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Om det är något jag alltid varit dålig på så är det inredning och styling.
Jag vet inte vad som är inne och ute, jag kan inte se ett rum framför mig, jag vet inte hur man matchar färger och jag har jättesvårt att se det fina i inredningsbloggar.

Hur som haver.. Jag måste ju ändå försöka och jag tycker vi har fått det hyfsat bra inne. Ute däremot växer det hej vilt. Nu har vi åtminstone målat om grunden från blått till svart. Tänkte därför fixa till trappen lite så det känns mysigt här och välkomnande.

En gammal mjölkkanna fick bli kruka och likaså en gammal knuten cykelkorg.

Likes

Comments

Jag sitter och vräker i mig alla frukter vi har hemma.
Jag är förkyld - IGEN! Inte sant detta. När jag var gravid var jag förkyld i 9 månader. Jag vet inte om mitt immunförsvar gick ner under den tiden och att jag frätte sönder näsan, för sedan Benjamin kom har jag varit förkyld två omgångar. Nu kör jag bara naturliga produkter eftersom jag blev så beroende under graviditeten.

Idag kommer brorsan från Malmö och ska bo hos oss under hela sommaren. Det ska bli så roligt! Min bror är bäst!

Likes

Comments

Jag får ofta frågan hur det känns att bli mamma.
Om jag trodde det skulle vara svårare eller enklare.

Innan jag blev mamma trodde jag det skulle vara mycket svårare att ta hand om en bebis än vad jag upplever det som nu. Benjamin är en otroligt snäll bebis som lajbar men samtidigt kan ha stunder då han bara vill ligga och titta sig omkring. Han lider varken av magknip eller annat vilket gör att han med mätt mage och ny blöja är en väldigt nöjd bebis. Jag tror även mycket på atmosfären i familjen. Det brukar vår barn sjuksköterska säga. "Benjamin är alltid så nöjd. Det känns som att han är en väldigt snäll och lugn bebis. Det känner jag när ni kommer hit. Ni är så lugna och harmoniska som familj. Det speglar sig i honom mycket." Och det är så jag känner i mitt och Buraks äktenskap, i vår lilla familj med Benjamin. Vi är väldigt lugna och harmoniska. Jag och Burak är ett jäkligt bra team. Vi kompletterar varandra som ett pussel.

Det jag trodde skulle hända när jag blev mamma var att jag skulle bli en helt annan person. Men det blev jag inte. Jag är fortfarande Rebecka precis så som jag alltid känt mig. Det enda som hänt är att jag knappt borstar håret, knappt bär smink, går med håriga ben, alltid går i träningskläder och typ skiter i vad folk tycker och tänker haha 😄

Likes

Comments

Imorgon drar Sveriges största rockfest igång.
Och vi råkar bo mitt i den. Nästan. Jag tror alla Sölvesborgare, vare sig man är rockare eller inte, längtar efter denna festival. Det är det största som händer här. Alla är på gott humör, musik för alla åldrar och nya gemenskaper. Jag och Burak, ska även detta år, åka dit och bara kolla på folk och äta något. Detta året hade jag hemskt gärna velat se Adam Lambert med Queen.

Benjamin har håret inne för årets festival!

Likes

Comments

Inatt drog den muslimska fastan ramadan igång.
I Turkiet heter det Ramazan, precis som
Buraks äldsta bror. Vi önskar vår familj i Turkiet en bra fastemånad. Jag vet hur gärna Burak vill göra det men pga långa, tunga jobbdagar behöver han mat och energi för att hålla humöret uppe mot alla 100-tals kunder. Ramadan är ingen godtaglig ursäkt för att missköta sitt jobb. Sedan Burak flyttade till Sverige brukar han få göra sina dagar under en period då det är lugnare på jobbet. Första dagen av Ramadan ville han så klart göra det så inatt kl. 02.30 satt han och åt frukost nere i köket. Ikväll kl. 21.30 får han äta igen. Fastan är några timmar längre här i Sverige gentemot Turkiet även detta år :)

För er som inte vet vad Ramazan innebär så är det kortfattat att man fastar från soluppgång till solnedgång. Under fastan är det meningen att man ska lära sig ha tålamod och vara ödmjuk, uppskatta det man har och bli mer medveten om religionen. Det är en familjehögtid där man från solnedgång till soluppgång ska samlas tillsammans och äta mycket och festlig mat :)

Likes

Comments

Så här ser vår gräsmatta ut för tillfället.
Alldeles sönderbränd och trasig men på vilket sätt skadas jag av detta?
Det råder bevattningsförbud i vår kommun och dagliga sms om att vi måste respektera detta. Varningar hit och dit för att det fortfarande inte respekteras trots vädjande både i vår lokala tidning och på nätet. Varför? Varför, kan inte folk respektera detta? Jag blir så arg. Det är rent dricksvatten ni vattnar era trädgårdar med, vad i det förstår ni inte? Ha respekt för vårt vatten! Det är rent och utan sjukdomar! Tänk på de barnen i andra länder som dagligen dricker smutsigt vatten för att ens få i sig något vatten.

Likes

Comments

Vilken lat dag jag och Benjamin haft.
Vi orkade inte ens köra till stranden i detta härliga vädret. Det fick bli en heldag i trädgården istället. Benjamin sköter sig så bra själv och jag kämpade med turkiskan. Varför känns det som att det är helt stopp? Det känns som att jag fortfarande kämpar på samma ställe som när jag flyttade ifrån Turkiet 2012. Det släpper inte, jag får inte ihop meningarna. Nu testar jag ytterligare en ny taktik och det är att läsa de dagliga nyheterna och översätta medans jag läser. Verkar fungera rätt bra faktiskt. Jag måste bara hålla igång turkiskan dagligen. Jag glömmer så snabbt.

Nu ska vi möta upp pappa på jobbet.

Likes

Comments

Allt nytt de gör varje dag gör en lika glad varje gång!!
Och stolt! Jag la Benjamin på ryggen i vardagsrummet när jag skulle gå till köket. När jag kommer tillbaka ligger han perfekt på mage med världens största leende. Jag blev helt chockad! När hann han det liksom haha? Det går på någon sekund bara. Jag började typ gråta, hoppa och skratta. Det är ju jätteroligt! Min fisunge!

Likes

Comments

HELLO JUNE!!
Jag minns typ ingenting från denna dag och 24 februari när Benjamin föddes. Det har gått så snabbt och så mycket har hänt. När jag tittar tillbaka på bilderna är det svårt att tänka tillbaka till den tiden, när Benjamin sov dygnet runt i stort sätt. Nu tar han bara powernaps några gånger om dagen. Han har inte ens haft sin långvila på flera dagar. Det händer så fort alltihop.

Idag går vi i alla fall in i juni. Detta blir den första sommaren någonsin som jag är ledig. Om man räknar bort året jag bodde i Turkiet. Fast då jobbade jag ju heltid med. Heltid på solbrännan 😉 Jag ska njuta till fullo av denna sommaren med min son. Vi ska vara ute dygnet runt. Pappa Burak ska inte ta någon semester i sommar så han kommer vara saknad men vi har ju Turkietresan tillsammans att se framemot i höst.

Likes

Comments