Träningsdagbok 1/9-2017

Idag blev det 1,5h träning med både Daisy och Easy. Jag kommer mest fokusera på Daisys träning i min träningsdagbok då det är henne jag ska göra tävlingsklar och det är hon som jag ska jobba mest med, Easy är halvt pensionerad.

Dagens träning: Positions träning vid fot, Daisy ska följa med mig när jag går åt sidan, när jag svänger åt vänster och höger. Här jobbar vi med att hon endast ska röra rumpan och inte ta om med hela kroppen. Tränade även att få in henne i fot på kommando när hon står framifrån och hon har börjat fatta vad jag menar (det blir bättre och bättre för varje gång). Inkallning, Gick 12 meter och hon satt snällt kvar hon väntade in kommandot och kom med fin fart. Ingången (har IPO ingång) börjar bli bra dock lite långt ifrån så har börjat jobba in henne närmre mig. Platsliggning, Låg i 40 sekunder och jag stod 12 meter bort. Låg kvar när jag kom in fot så valde att vänta ut henne så att hon inte flyger upp direkt från marken. Linförighet, Gick bra hamnade lite efter när hon började bli trött, försöker jobba henne framåt genom att belöna bollen framför henne vilket har gett resultat. Fokuset idag var att hon ska fortsätta hålla ögonkontakt i svängarna vilket hon gjorde riktigt bra.

Nästa träning: Nästa träning ska vi fokusera på platsliggning 50 sekunder och 12-15 meter bort. Jag ska fundera på om jag verkligen ska ha ipo ingång då jag ändå antagligen inte kommer tävla i ipo:t, undrar själv varför jag ens lärt in ipo ingång då jag hela tiden tänkt köra brukset med henne. Blir nog att träna om inkallningen nästa gång. Vi ska fortsätta träna positioner vid fot så att det sitter som sten. Jag ska även börja träna lite mer fokus/kontaktövningar. Har funderat på att kör 30 dagars utmaningen, man lägger på 5 sekunder varje dag, så första dagen så hunden ha ögonkontakt 5 sekunder nästa dag 10 osv.

  • 115 visningar

Gillar

Kommentarer