Vaknade senare är planerat. Har som vanligt sömnsvårigheter såhär i tentapluggstider och ångesten härjar i mig likt en storm. Men det är bara härda ut eller ge upp.

Så vad händer idag? Jag ska strax sätta mig och köra igång med pluggandet. Jag använder mig av den s.k. pomodoro - metoden som går ut på att en ställer en timer på 25 min. Under dessa 25 min ska du vara så effektiv du kan och sedan tar du en paus i 5 min. Super effektivt och bra!

Men det var inte det jag ville skriva om. Jag vill skriva om den bästa metoden när jag känner mig deppig, livet gå emot en och en tycker allt är allmänt grått trist och orättvist. TACKSAMHET. Tacksamhet är nyckel till allt haha. Skojar bara! Men att tänka på saker en är tacksam för hjälper en faktiskt att se på sin egen tillvaro lite ljusare. Nej det betyder inte att andras olycka är din olycka. Däremot hjälper det för att inse vad en faktiskt har. Att leva lite mer här och nu. Ofta när jag är ledsen så då tillåter jag mig själv vara det ett tag sen ser jag till att tänka på minst tre saker jag är tacksam över.

Idag är jag tacksam över den asgoda frukosten jag precis åt - ett knäckebröd med avokado och ett medium (väldigt viktigt hehe) kokt ägg och ett knäckebröd med oss och gurka. Det blev sedan en kopp te. Jag är tacksam över att jag fortfarande är hemma i Göteborg för att det är den bästa staden av alla. Jag är tacksam över den trygghet min familj i Göteborg ger mig.

Vad är du tacksam över? Skriv tre saker!

Jag hoppas du får en jättebra dag!

xx

A

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då är vi två dagar in på det nya året. Mina dagar fylls av tentaplugg för tillfället och motivationen är sådär. Men det är bara att kämpa eller ge upp. Jag får erkänna att jag slits mellan dessa tankar många gånger per dag. Inte bara såhär i tentapluggstider utan även under resten av terminen. Det är svårt det där - vad men vill i livet.

Hur som helst ville jag skriva några rader om något annat ikväll. Nämligen den här videon. Jag tycker videon är så talande och berör ett viktigt ämne, som jag många kanske inte är medvetna om. Nämligen hur många av våra medmänniskor som känner sig ensamma. Jag kan själv relatera till videon av flera anledningar. Men det jag tar med mig mest är Michael Fornis ord:

*De säger du har hela livet framför dig. Allt är möjlig säger de. De är påväg någonstans. Uppåt, framåt. Du rör dig inte ur fläcken. Bara neråt, inåt".

Dessa ord är så vackra men så sorgliga. De är så väl valda och så precisa. De träffar en i hjärtat. Varje ord. De liksom förklarar varje tanke och känsla som jag så många gånger haft. Det krig som jag slogs mot nästan varje dag.

För några år sedan drabbades jag av psykisk ohälsa. Anledning varför jag drabbades är många och inget jag tänker berätta om det nu. Det värsta med psykisk ohälsa, förutom att inte veta om det kommer blir bättre, är att känslan av ensamhet. Den värsta sorten av ensamhet var när jag var tillsammans med andra människor. Att även om jag var tillsammans med och försökte vara social med andra människor, även vänner och familj så kände jag mig ensam. Det var som att jag befann mig i en glasbubbla som ingen annan såg. Jag var liksom avskärmad. Känsla i kroppen var som att jag stod på en strand och såg alla andra försvinna bort utom sikte.

Jul och nyår har precis passerat och det gör ont i mig när jag tänker på dig som kanske suttit ensam under denna högtid. Det gör ont i mig när jag tänker på dig som kanske på grund av psykisk ohälsa inte orkat umgås med andra människor men samtidigt inte velat sitta ensam. Men ångesten att behöva sitta och le, vara social och inte låtsas som att du just nu mår fruktansvärt dåligt kändes värre än att söka social kontakt. Tro mig jag vet hur det känns.

Men jag vill säga till dig att Du är inte ensam. Aldrig någonsin ensam. Även om det känns som att ingen förstår sig på dig och ingen kan förstå vad du går igenom så är du inte ensam. Någon har gått igenom exakt samma sak som du går igenom och tänkte samma tankar som du. Någon vill hjälpa dig och vill lyssna på dig. Så kom ihåg du är inte ensam.

De stunder jag känt mig extra ensam men inte orkar ta social kontakt med någon är att se en film eller serie som gör mig glad.. Min feelgood serie är One tree hill haha fråga mig inte varför. Lyssna på musik eller poddar samtidigt som jag tar en promenad. Ibland ringer jag en vän som jag känner att jag kan prata med och säger rakt ut att jag känner mig ensam. Sen pratar vi om att jag känner mig ensam och hen påminner mig om jag inte är ensam.

Om du känner dig ensam så kan du alltid skriva en kommentar så lovar jag att påminna dig om att du inte är ensam.


Ta hand om dig och kom ihåg du är inte ensam du känner dig ensam.


xoxo

A
Likes

Comments


Mitt första inlägg här på bloggen. Klockan är 21.21 och snart är år 2016 slut. Jag trodde att år 2016 skulle bli livets år. Men det känns ju sådär. Det känns som att år 2016 kommer försvinna bort i periferin och att jag inte kommer komma ihåg något speciell med det här året. Visst har det funnit några ljusglimtar men annars har nog det här varit ett av de mest intetsägande åren som jag kan minnas. Vad deppigt det ser ut när jag skriver det.


Men snart är 2017 här och ytterligare 365 chanser till reflexion och förändring. 365 nya chanser att göra något nytt. 365 nya chanser att fortsätta bygga det liv man vill leva.

Så med detta välkomnar jag 2017 och hopppas att det blir livet år. Mitt år. Bring it on!


Bild lånad från Google

Likes

Comments