Parkeringshus

​Förutom att de är trånga och krångliga att ta sig in i och parkera i så krånglar det när man ska ut också. De flesta köpcenter har system med automatisk avläsning av nummerplåten när man kör in (och ut sen) och så är det fri parkering, oftast 2-4 timmar. Stannar man längre får man hålla reda på det och betala i en automat innan man går till bilen. Har man handlat för ett visst antal dollar får man ytterligare gratis parkeringstid. Jag tror att man då scannar sitt kvitto/kvitton i betalningsautomaten där man anger sitt reg nummer för att betala. 

Mathandlingarna på Coles på Towoong Center brukar aldrig ta mer än den tid som man parkerar gratis och jag har därför inte funderat på att jag kanske måste betala. Bommen har alltid öppnat sig. Idag var jag snabbt på biblioteket som ligger i samma shoppingcenter. Skulle lämna tillbaka och låna lite böcker till Alfred och var där max 15 min. När jag skulle köra ut stod jag en evighet vid bommen som inte rörde sig ur fläcken och det stod någon information på stolpen bredvid att jag var skyldig 15 AUD 'overdue' i en ilsket röd cirkel.......Just när jag grunnade på hur jag skulle betala det där vid utfarten (går inte) och hur det kom sig? så öppnade sig bommen och jag kunde köra. Tänkte att jag får väl fixa det nästa gång. Körde en bit och sen tänkte jag om. Overdue. Ville ju inte att den skulle ticka på med en massa pengar om det nu är så det fungerar? Tänkte att det kanske är någon gång jag har parkerat i Indooropilly shoppingcenter som jag stannat för länge (samma bolag)? Det är mycket större och när man är där tar det lite tid. Försöker oftast handla mat samtidigt då också. 

Bestämde mig för att köra tillbaka och se om jag kunde betala. Det var lättare sagt än gjort och tog ett bra tag innan jag var tillbaka i parkeringshuset pga mycket eftermiddagstrafik. Noterade när jag körde in igen att den bilen som skulle köra ut också stod väldigt länge vid bommen.... Traskade iväg till automaten och tryckte in reg numret. 'NO PAYMENT NEEDED✅‘??. Nähä? Gick tillbaka mot bilen och då såg jag att det var en enorm kö ut ur p-huset från flera våningar upp. Det stod i princip still. Pust. Gav mig in i kön och satt fast en stund men sedan släppte det och flöt på fort och jag tänkte att bommen måste vara öppen, vilket stämde. När jag körde förbi stolpen vid bommen och sneglade åt sidan så var samma ilskna meddelande kvar om 15 AUD skuld overdue...... Tröttsamt. Det var alltså något fel i systemet som orsakade strulet och så slösade jag bort 30 minuter i onödan. Skuldfri i alla fall!


Gillar