Lone Pine Koala Sancuary

I dag har vi besökt Lone Pine Koala Sanctuary. En anrik djurpark och väldens första och största fristad för omkring 130 koalor. Den ligger i Brisbaneförorten Fig Tree Pocket en knapp mil från oss. Det är nästan lite regnskogsaktigt där. Grönt och lummigt och alldeles intill Brisbane river. Där finns även många andra australiensiska djur, inklusive den extremt dödliga Brown snake (som jag givetvis inte tittade på).
Koalorna är verkligen oerhört söta. Så trötta djur och vilka fantastiska sovställningar....Fast bäst sovställning hade nog ändå Wombaten som låg helt på rygg i en skön pose.
En kul upplevelse var kängurumatningen. Man fick köpa små papperspåsar med mat att ta med och sedan gick man in på ett stort fält där de höll till. Vid fältets ena ände hade de stor viloplats, vilken var avskärmad med ett trästaket, men de gick ut och in som de ville. Många höll sig där inne men det fanns gott om hungriga kängurus , både stora och små, som gärna mumsade i sig av maten och lät sig klappas. De håller verkligen grym balans med svansen.

Source error
  • Nära Bardon QLD , Australien

Gillar