Grattis kära Sis på vår dag💛

Note to self! Ta mer bilder på sin syster! Vad jag har letat! Jag får bilder från Anna nästan varje dag på Snap, men de finns ju inte kvar eller så är de så här knasiga med glasögon & öron i olika modeller👇

Anyway! Älskar dig och saknar dig massor och jag hoppas du får en fantastisk dag❤1000 kramar🎈

Jag firar dagen delvis med Christmas Cup i innebandy. Snabba ryck i morse när vi insåg att spelschemat ändrats och Alfred skulle vara på plan 9.30 och inte 10.30 som det var sagt från början. Dessutom var han på sleep over hos Poppy och när vi kom dit för att hämta upp honom i all hast i morse så var han i poolen och lekte. Vi hann, men inte med stor marginal. Alfreds lag spelade bara en match som de vann så han var nöjd. Han gjorde dessutom en assist (hyfsat ovetande om vad det är😜). Erik spelar flera matcher med ganska lång väntan emellan så supportrarna får åka fram och tillbaka hela dagen. Hittills idel segrar för Eriks lag. En match återstår idag. Ska strax åka tillbaka. Ikväll går vi ut och äter på en trevlig lokal italiensk taverna på den här mysiga gatan i Paddington.

Jag gick en sväng här igår och kollade in alla vintagebutiker och andra småbutiker och passade på att boka kvällens bord. Det finns allt från väldigt välorganiserade vintagebutiker såsom Vinnies, till butiker med en mer 'exklusiv' vintageinriktning, men som i mitt tycke tog alldeles för mycket betalt för de kläder som inte tillhörde den exklusiva skalan, till små butiker som var så fulla med kläder och prylar, nytt blandat med gammalt, så att man fick tränga sig in och backa ut.

Jag fyndade ett par plagg på Vinnies, en svart långkjol från H & M Conscious Collection som var kortare fram och längre baktill med brett upplägg (tyvärr i polyester, men eftersom det är CC så hoppas jag att det är lite bättre kvalitet och dessutom blir den ju återanvänd nu). Ett bra festplagg att ha i garderoben helt enkelt för 7 dollar. Jag hade dessutom turen att hitta en blommig bomullsskjorta från SPORTSCRAFT, ett klassiskt Australiensiskt klädmärke med anor från ett skrädderi startat 1914 i Melbourne. Sportscraft har sedan 12 år tillbaka har ett samarbete med anrika LIBERTY i London och släpper nya klädkollektioner tillsammans med dem varje år. Såg förra veckan att den nya kollektionen för sommaren precis har släppts men backade när jag såg att en damskjorta i bomull kostade 189 dollar, motsvarande ca 1250 SEK. Libertyskjortan jag hittade igår från en tidigare kollektion kostade mig istället 15 dollar! Jag är svag för dessa vackra engelska blommönster. Lite svårburet kanske, men till jeans eller svarta shorts blir det nog fint. Skön tunn bomull i fin kvalitet dessutom är ju bara bonus.

I går kväll var vi på Volvos julfest på ett mysigt ställe med fantastiskt läge precis vid Brisbane river. Gott & trevligt.

En sak till. Jag fick ett mindre trevligt samtal igår. Hade precis satt mig i bilen för att åka och fixa lite ärenden när det ringde ett nummer från Canberra. Jag känner ingen där och tyckte det var lite skumt, men vad sjutton - det kunde ju vara ambassaden😉 Det var det inte. Det var en inspelad kvinnoröst som påstod sig vara från ATO (Australian Taxation Office) och som på ett hotfullt sätt meddelade mig att jag (och min familj) var misstänkt för skattebedrägeri, att de hade försökt nå mig utan att lyckas och att jag nu skulle ställas inför rätta 🙄. Alltså jag fattade ju ganska snabbt att detta var någon form av scam så jag la snabbt på utan att lyssna klart på det erbjudande jag misstänkte skulle komma om att man kunde betala sig ur detta. Det var en otrevlig känsla. Min enda inkomst i detta land hittills är ett mindre arvode för mitt kassörsuppdrag i Svenska skolan och det är anmält till ATO enligt konstens alla regler. Jag ringde till ATO för att rapportera detta enligt instruktioner på deras hemsida. Den handläggaren jag talade sa att det var det femte samtalet i går som hon hade fått i samma ärende om samma nummer. Hon sa också att det inte är ovanligt att de återkommer. Den gången kommer de definitivt inte få något svar av mig i alla fall👿.

Gillar