Government house open day

Fullspäckad lördag även idag. Startade med ett steppass 07.10. Bra sätt att kicka igång helgen. Vaknar ändå alltid vid 06.....Avslutade dock passet rätt så irriterad. Passet efter Step är Bodypump och väldigt poppis. De har inget bokningsystem så det är först till kvarn som gäller, vilket idag gick till rejäl överdrift. När vi hade kortkort paus mellan två låtar med ca 10 min kvar av vårt pass så klampade en äldre dam in med sin bräda och förhöjare (lösa) och la detta framme vid scenen, för att paxa en bräda och en plats! Jag hörde innan att någon som stod längre bak vid ingången pratade med henne och förtydligade att vi inte var klara. En kvinna från stepgruppen tog då hennes bräda och bar tillbaka den längst bak. Då hoppar kvinnan med in i steppasset på den flyttade brädan för att vara kvar inne i salen sista minutrarna av passet. Allvarligt😡


Mitt i sista övningen kommer nästa person in i salen och lägger sina saker, för att paxa en plats, precis där jag ligger och gör sit-ups. Så jäkla respektlöst att gå in och störa! För två veckor sedan var den en kvinna som snodde min bräda medan jag plockade undan mina vikter. Hon hade ju absolut ingen aning om huruvida jag skulle köra dubbelt pass och stanna kvar (många gör det), vilket jag påtalade för henne lite snyggt. Oh sorry!

Det står flera anslag om att man inte får gå in i träningssalen förrän föregående grupp har lämnat.
Jag är ju som jag är och kan inte låta sådant här passera, utan jag sa till i receptionen när jag gick. Han såg faktiskt lite förvånad ut, men tackade så mycket för att jag uppmärksammade dem.
Adrenalinet på topp alltså inför resten av dagen!


Tur retur innebandyträning ett par gånger på förmiddagen och sedan promenerade jag upp till Government house (Fernberg house) som hade årets open house idag. Pampigt ställe.


Man fick såklart inte se hela huset utan huvudsakligen representationsdelarna. Gick genom några rum innan jag visste att det var ok att ta foto så det blev inte så mycket inifrån. Så snyggt hallgolv! Drottning Elizabeth var välrepresenterad på vägggarna och i rosform.


De hade ett fantastiskt fint poolhus/leasure house vid poolen och tennisbanan. Halvöppet i trä och det låg på sluttningen till den vildvuxna lite skogsaktiga delen av parken så man fick en känsla av befinna sig högt upp bland träden. En guide uttryckte det väl. Hon sa att det verkligen symboliserar Queensland och sättet att leva här. Inne i de pampiga rummen i stora huset ser det ju liknande ut som i alla pampiga hus. De som är vana att gå på middagar i sådana miljöer, tex utländska gäster, imponeras oftast mer av poolhuset (iof välförsett med ett välutrustat restaurangkök) än inomhusmiljön sa hon.
Den brittiska kungafamiljen har varit gäster i Fernberg House vid ett flertal tillfällen.


Jag har ett flertal broschyrer att läsa på i nu!

Efter rundan på Government House har vi hunnit med Svenska skolan med lektion för Alfred och styrelsemöte för mig.
Ikväll blir det middag i stan med ett gäng föräldrar från Svenska skolan. Gissar att det inte blir en alltför sen övning då Patrik ska iväg 05.15 i morgon bitti på en 12 milsrunda på 🚴🏻‍♂️.

  • Nära Brisbane Queensland, Australien

Gillar