Don’t drop the 📱

Jobbade i tuck shop idag. Det är trevligt för man får så många bra tips på ställen att besöka och saker att göra.


Idag pratade vi om camping, som många gillar här. Någon familj hade precis köpt ett stort och tydligen ganska dyrt tält (får ju skylla oss själva när vi skaffat så många barn sa hon😜) och gillade campinglivet jättemycket. En annan var glad att hennes man skulle ta med sig deras barn på tre dagars camping medan hon skulle slippa och istället få njuta av att vara hemma själv. Det var inte alls hennes cup of tea. 


Jag känner mig ju högst tveksam till att tälta....tänker på ormar framförallt. En av tjejerna sa att infödda australiensare aldrig tänker på det. Än mer easy going med läskiga djur är de visst norröver. Hon själv är rätt skraj för krokodiler, medan en bekant/släkting till henne som bor uppe i norr, utan bekymmer ställer sig i en flod (krokodilvatten) och fiskar med vatten upp till midjan och dessutom gärna ville att hennes man skulle göra honom sällskap-vet inte hur det blev med det. 


Hon berättade också om någon som hade campat i någon av de norra delstaterna (kan ha varit hon själv men de pratar ganska fort här så jag hänger inte alltid med😅) och där ett barn hade kommit springande till sin mamma och ville låna mobilen för att ta kort på ’the huge snake down by the river!’ varpå mamman inte hade utdelat någon varning till barnet mer än ’Don’t drop the phone!’
🙄

  • Nära Bardon QLD , Australien

Gillar

Kommentarer