Corneal Ulcer

När vi vaknade i morse var Alfreds högra öga definitivt inte bättre. Han kunde inte ens öppna det. Fortfarande inget var eller kladd, så det kändes inte riktigt som en 'vanlig' ögoninflammation, men väldigt svullet och rött. Kändes som läge för ett läkarbesök. Vi går förbi en läkarklinik, Bardon Rainworth Medical Centre påväg till skolan, ca 700 m härifrån. Kollade på nätet så att de var anslutna till Medicare (som vi lyckligtvis fixade förra veckan) och ringde dit 07.55 och fick tid till 08.15. Så smidigt!

Läkaren droppade i bedövning och ett fluorescein-,orange droppar, som skulle visa en ev skada, och hon kunde se att det fanns ett ett sår på hornhinnan vid sidan om pupillen 'at 3 o'clock'. Det behövde ses av en ögonspecialist så läkaren skrev en remiss och ordnade med en klinik inne i centrala stan som kunde ta emot oss direkt. Det fick bli Ubertaxi tur och retur. Så otroligt smidigt och billigt, ca 165 kr totalt dit och åter. Kostar ungefär samma som att parkera per timme inne i stan på en vardag. Väntetid 2 minuter på bilen och jag slapp vela runt mitt i stan i morgonrusningen med GPS.

Den supertrevliga specialistläkaren gjorde en noggrann undersökning och bekräftade ett sår på 1,5 mm x 1,5 mm. Hon såg inget skräp i ögat, men trodde nog att det var orsakat av något skräp som Alfred försökt gnugga bort. Kanske när han har badat. Alfie var supertapper och tyckte nog det värsta var när läkaren vände upp ögonlocket. Det förstår jag - så läskig känsla. Nu blir det behandling med droppar 4 gånger om dagen i 5 dagar. Inget bad på minst en vecka och återbesök om 2 veckor om det går som det ska med läkningen, annars tidigare.

På läkarkliniken i Bardon kostade besöket inget utan de debiterar Medicare direkt, på ögonkliniken betalade man för sitt specialistbesök, 180 AUD, och sedan får man tillbaka en del av det, ca 80 AUD av Medicare. Nu ska jag bara reda ut hur man anmäler det till Allianz också, försäkringsbolaget vi har via Volvo när vi är här.

En erfarenhet rikare & glad att systemet här fungerade så smidigt:)Gillar