Cedar Creek Falls

Idag bestämde vi oss för en dagstrip till Tamborine National park och Cedar Creek Falls. Det var vi inte ensamma om ska jag säga. Det kanske inte var smartast att åka dit mitt i semesterhetsen. Mannen som dirigerade parkeringen sa att 'It's very busy down there, I wouldn't bring my family down for a swim today but your're welcome to, it's your choise ' Vi kände ändå att när vi väl kört dit ville vi i alla fall kolla hur det såg ut.

Det var ca 500 m att gå från parkeringen ner till vattenfallen. Nedre parkeringen ett par hundra meter från fallen var proppfull, men man fick gärna köra ner och lämna av familjen och åka upp och parkera fick vi höra. Det gjorde vi inte. Tvärt emot vad många tror här så dör man inte av en kort promenad. Efter kaosparkeringen var det en ganska smal gång att ta sig ner på och sista biten blev det lite klättring på delvis hala klippor. Vi valde den nedersta (tillåtna) lagunen i systemet. Många trotsade förbudet mot att vistas utanför anvisat område. Vådliga klättringar och olika stilhopp, som dubbla baklängesvolter, från klippor på hög höjd var det många som ägnade sig åt.

Alla utom Patrik badade i sötvattnet som höll ungefär samma temperatur som en uppvärmd svensk insjö. Svalkade gott. 

Väldigt vackert område men alldeles för överfullt tyvärr...Många bara slänger sitt skräp där de står. Sorgligt när man trycker ner en gammal använd blöja mellan klipporna. Såg flera och dessutom massor av annat skräp. Vad är det med folk?😡

Efter badet åkte vi upp till Mount Tamborine och åt lunch på en trevlig Irländsk pub. Vägen upp var slingrig och gick genom ren djungel, men plötsligt där uppe på toppen, uppenbarade sig ett helt samhälle med butiker, restauranger, skola, polisstation, bibliotek mm. Väldigt mysig och fridfull liten ort där på toppen. 

Innan vi åkte hemåt svängde vi iväg till en magiskt fin look out och där tror jag att jag faktiskt tog årets bild på familjen.

Gillar