Jag lånar ett praktiskt ord av Jessica Almenäs för det beskriver dagens motion ganska väl. Tjejerna har några kvällar promenerat ner till floden och joggat 5-6 km på platten där och sedan promenerat upp igen. Idag testade jag samma sträcka, lite drygt 10 km, i underbar svalka, molnigt och ca 22°. Jag powergick mest med lite jogg in emellan plus sprang backarna hem. Inte 100 för mig med asfaltslöpning men eftersom bushen inte är ett alternativ är det bara att bita i.

Det är väldigt väl tillrättalagt för gångare och cyklister här, särskilt utefter Brisbane river. Väl uppmärkt, avskilt med färg för gångare och cyklister (kliver man in på grön cykelbana kan det gå väldigt illa då många cyklar oerhört fort), solskyddande tak med jämna mellanrum, drickvattenposter och även hyrcyklar om man plötsligt tröttnar på att promenera eller så.

Jag gick till South Bank och BRISBANE Sign
och vände där och gick hemåt på South Banksidan. Det finns flera broar att korsa och jag valde givetvis ’fel’ bro och inte den som man avser på Go Between Bridge kartan (rödmarkerat). Jag tog den stora gamla bron (gulmarkerad) som på ’rätt’ sida inte hade någon trappa ner till gång och cykelvägen vid floden. Fick ta en liten springtur på trottoaren längs den vältrafikerade Coronation Drive innan jag kom tillbaka till floden via en gång & cykeltunnel. Insåg att om jag bara hade gått 300 m till på South Banksidan så hade jag kommit över floden via en gång och cykelbro (som jag inte såg då den var dold bakom järnvägsbron). Jaja, jag är ju van att komma lite fel, i bil eller bengåendes spelar visst ingen roll, men nu vet jag ju tills nästa gång!

Räkneverket om hur många cyklister och gångare som passerat det i år har jag fått frisera lite som ni ser. Jag tog massor av bilder men de gröna prickarna bara fladdrade och var helt omöjliga att få med på bild. Fick helt enkelt ta den bilden med flest siffror och fylla i med hjälp av mina andra bilder, alla med olika siffror som syntes. Välinvesterade pengar för staden i både hälsa och miljö kan man ju konstatera!

Efter en extra frukost och dusch efter goggisen så åkte jag upp (jag vet att jag skriver mycket upp och ner, men det är verkligen så -antingen åker man vidare uppåt eller så är det ner härifrån) till Latrobe Terrace i Paddington för att kolla in den stora antikhallen. Köpte min vana trogen några söta rasberryfärgade engelska skålar men jag var egentligen ute efter sängbord. Det fanns visserligen, svindyra 50-tal, i dansk design av Aksel Kjersgaard. Nästan 9000kr för ett par!! Var tvungen att göra en snabb slagning på Bukowskis och som ni ser så är det inte här man köper danska möbler! (men möjligen säljer de man har med sig innan man åker hem funderar Patrik.....??!) Nu var det inte exakt dessa, utan lite större men utrop på 2000kr i Stockholm och motsvarande 43 000kr här är ju inte rimligt någonstans. Pew! Håller mig till mitt engelska porslin och sannolikt IKEA....

Grymt roligt ställe att gå runt på! Det var inte sista gången.

Åh nu snapade just Ebba att André Muhrer tagit 🥇 Har jag helt missat! Så grymt bra!! Tack Ebbis för uppdateringen❤️ Vi har faktiskt kunnat se en hel del via Channel 7 på nätet här men har dålig koll på programmet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blåsigt och regn i luften och ljuvligt svalt. Bra dag för en liten kort road trip. Vi åkte någon mil söderut till Oxley för att kolla in TK Maxx. Området där butiken låg var trist och butiken inte mycket bättre, men Klara hittade en fin blus och Nora & Louise varsitt par solglasögon. Vi vände ganska snabbt hemåt och åt en god lunch, avocadoröra på surdegsbröd med pocherat ägg, på ett lokalt café i Paddington (tusen tack tjejer!) innan vi hämtade upp Affe på skolan. Första gången han fick åka bil hem. Kommer inte ske så många gånger tror jag. Knepigt med parkering där. Mysig dag✨

Likes

Comments

Idag har jag volontärarbetat i Alfreds skolas Tuck shop, typ kiosk. Jag kommer göra det några förmiddagar på tisdagar eller torsdagar framöver mellan 9-12. Perfekt sätt att lära känna nya människor. Idag var vi fyra föräldrar från olika klasser plus Anna, som tjejen heter som håller i det och som jag tror måste vara anställd av skolan. Vi var två nya vilket kändes bra. Nu har jag ju gjort ett och annat pass i Lindome IBK’s kiosk genom åren så helt obekant är det ju inte, men det kändes ändå bra att inte vara ensam om att vara vilsen i köket där😅
De andra var verkligen supertrevliga och fördelade arbetsuppgifter snabbt och lätt och beskrev hur och vad som skulle fixas.
Skolan har ett system online där föräldrar förbeställer och betalar mat och annat i förväg från Tuck shop som är öppen på tisdagar och torsdagar. I Tuck shop tar man sedan ut en sammanfattande lista på hur många av alla alternativ som är beställt, samt klisterlappar med varje elevs namn och klass och vad de har beställt. Elevernas klisterlappar sätts på bruna papperspåsar som sorteras i högar efter vad som huvudsakligen beställts; toast, wraps, pasta, sushi (kom färdig från lokalt sushiställe), pasta bolognese, curry, sausage rolls, Caesar sallad mm. och en hög för lite blandat, typ fruktsallad med grekisk yoghurt och honung (de gjorde jag!), färskpressad fruktjuice, smoothie, popcorn, hembakat, frozen yoghurt mm. Sen fixades alla matbeställningar. Viss mat, som curry & köttfärssås var färdiglagad sedan tidigare men värmdes och las ihop med nykokt pasta i portionsförpackningar.

Därefter ställdes det upp en lång rad med tubtrugs, en för varje klass, på disken och däri sorterades beställningarna in klassvis strax innan rastdags. Vi fyllde papperspåsarna enligt klisterlapparna och la i rätt plastbytta. Först varm mat, sedan kall. Så kom två elever från varje klass och hämtade klassens bytta och delade ut maten i sin klass till de som hade beställt. Beställningar på chokladmjölk, smoothie, fruktsallad, något fruset eller annat ’rinnigt’ fick eleverna inte i sin påse, utan fick komma tillbaka till tuck shop och kvittera ut med påsen som lämnades in som kvitto. Klockrent system. Anna hade järnkoll och det var ett väloljat maskineri får jag säga, men absolut beroende av att fyra till fem föräldrar kan ställa upp varje tisdag och torsdag en hel förmiddag under hela skolåret. Många fler som jobbar deltid här eller inte jobbar alls (som Moi) förstår jag.

Eleverna kunde även köpa lite kakor, isglass, chokladmjölk, popcorn mm över disk, men inte förrän en stund hade gått av rasten och det ringdes i en klocka. Detta för att de först skulle äta sin medhavda eller köpta lunch ordentligt. Det hade ju inte jag koll på så jag hade hunnit köpa en muffins till Alfred som han fick gömma lite tills klockan ringde. Nu vet jag, så jag så det misstaget gör jag inte om igen 🙈. Mest populärt var nog ice bars, typ rör med frusen saft, och popcorn.

Riktigt rolig förmiddag får jag säga, nog mest för den sociala biten!

Likes

Comments

Premiärtur till återvinningsstationen i Ferny Grove. Välfungerande & lättbegripligt ställe! Jag körde upp på en sorts ramp till en station där de frågade vad jag hade med mig och med det förklarat blev jag insläppt och fick  instruktion om att köra efter gula pilar till recycling där man lämnar gratis. Det fanns en stor container för wellpapp som jag började lasta in i. Ganska snabbt kom det fram en man som jobbade där och jag tänkte att oj nu gör jag nog fel, så jag frågade om jag skulle ha lagt wellpappen någon annanstans ’Oh no, I just came to give you a hand’ En sann gentleman!

Tömt och klart fick man ett litet mynt på stationen på rampen ut om man inte hade mer att göra sig av med på annan plats/av annan sort och så var det klart. Smidigt!

Bonus var den trevliga vägen dit genom Ashgrove och The Gap mot Ferny Grove. Lummigt och mysigt och tropiskt vegetation på sina ställen.

Likes

Comments

Idag packade vi in oss i två bilar och åkte söderut till Gold Coast och Surfers Paradise. Vi visste på förhand att det nog inte skulle gå att bada idag pga höga vågor efter oväder ute till havs tidigare i veckan men vi valde ändå att åka. Vi funderade ett tag igår på att åka till Moreton Island istället, som har strand på västsidan mot fastlandet, men vi blev lite bekväma och valde bort det då det krävde lite mer planering med att boka båtbiljetter och passa tidig morgonfärja. Vi kom ändå iväg i bra tid vid 9.15 och då hade vi ätit frukost, fixat packning och matsäck för alla sju.

Gick smidigt att köra dit och vi fick lätt parkering nära stranden. Röd flagg uppe som vi misstänkte och badvakter som hovrade runt alltför dumdristiga människor som ändå skulle ge sig långt ut i vattnet.

Väldigt fint och mäktigt ändå med dessa väggar av vatten som tornade upp sig en bit ut. Ömsom forsade vattnet högt upp på stranden och ömsom drog det sig tillbaka långt långt ut. Vi nöjde oss med att stå i vattenbrynet och lät vattnet skölja över fötterna. Det kom forsande med sådan kraft att trots att det var så lågt vatten så skvätte det högt upp på benen, nästan till midjan på Alfred, när det träffade fötterna, och sen drog det sig tillbaka med väldig kraft. Vid ett tillfälle kom två små systrar springande ner mot vattnet precis när vattnet drog sig tillbaka. Jag stod med Alfred i handen och höll honom hårt några meter längre ut när vattnet bara drog omkull den ena lilla tjejen i tre-fyraårsåldern, helt oförberedd, och hon började åka med utåt. Jag fick tag i hennes hår och sen arm precis när hon åkte förbi oss. Pew. Det var en lättad mamma som kom springande och då kunde man ändå se senare när tjejerna plus en syster till var med sin pappa i vattnet att det var en vattenvan familj. Inte lätt för barn att förstå kraften i vattnet. Lilla tjejen blev nog lite rädd när jag plötsligt slet tag i henne.

Efter några timmar på stranden var vissa av oss nöjda och Erik ville till en speciell sneakersbutik-​Sneakerboy i ett stort köpcenter några kilometer söderut så vi släppte av tjejerna på en annan del av stranden och åkte dit. Stort och flådigt. Blev inga inköp men kul att ha sett. Lite struligt när vi skulle därifrån bara och kom ifrån varandra med bilarna och jag fick inte ordning på min gps (har inte riktigt koll på den ännu) så min vana trogen var jag ute och snurrade i några bostadsområden innan jag hittade rätt väg tillbaka till Surfers Paradise. Pew😅

På hemvägen tog vi en sväng om Wacol, där Patrik jobbar, för att se på Wallabies som dyker upp där vid golfbanan varje kväll i skymningen. Nyfikna o gulliga stod de där vid vägen (precis intill järnvägen så ingen bildskön plats precis....) och lät sig fotas och filmas.


Likes

Comments

Det är svårt att se på bilderna men alla växter ovan är uppåt 2 m höga om inte mer. Allt är i storformat. Hemma finns samma sorter som krukväxter. Ser så mycket spännande på mina promenader!
Måste ju slänga in en annan sorts trädspaning också! Ett Swedese träd som jag plötsligt fick syn på i ett av husen jag gick förbi och som jag var tvungen att smygfotografera📷 Trevligt att se klassisk svensk design i våra hoods.

Likes

Comments

Innan jag kunde köra iväg med bilen från Mazda var jag ju tvungen att ha en bilförsäkring så de fixade en märkesförsäkring där snabbt och lätt eller som det visade sig fort och fel. Insåg dagen efter att de hade klickat i något val som gjorde att förare under 30 år inte ingick (Nora hade inte kört ännu....Pew!). Efter några samtal med Mazda var det tillrättat MEN med Nora tillagd blev försäkringen hutlöst dyr, typ Porschenivå, vilket han som jag pratade med inte hade så stor förståelse för att jag tyckte (han fick säkert extra bonus när han dubblade försäkringskostnaden!) I alla fall så fick han till slut fram, på en direkt fråga, att jag har 14 dagars ångersrätt på försäkringen förutsatt att inget händer innan jag byter bolag. Därmed var ju kvällssysselsättningen räddad i två dagar med att försöka hitta och jämföra andra försäkringar. Herregud vilken röra. Olika bolag, olika pris såklart och det skiljer jättemycket. Nora med, Nora inte med? - hon behöver inte vara med och då blir det billigare premie MEN extra självrisk för unlisted driver+att hon är under 25. Det är också olika pris på olika bolag, allt från 6000kr-9500 i extraavgifter om Nora inte ’är listad’ och skulle orsaka en olycka utöver ordinarie självrisk. Extraavgifter för förare under 25 har alla bolag som tillägg. Sen är det försäkringsvärde - ny bil under de första 36 månaderna om den blir kvaddad eller försäkringsvärde eller marknadsvärde?, sen kan man välja självrisknivå för att påverka premien.... Jag har fått göra en sammanställning med allt det här så nu ska jag be Nora dubbelkolla om jag ”tänker rätt”. Känns som att jag hade haft en fördel av att vara optiker här. Har alltid undrat hur de håller reda på vilken kombination som blir bäst ”är det bättre eller sämre nu?” efter att de frågat det och bytt glas o styrkor 100 gånger......🤓 Byte av försäkring blir det definitivt. Det är i alla fall solklart.

Igår tog jag en spontan sväng till stan efter 4h strykmarathon på förmiddagen i hutlös värme. Tjejerna hämtade Affe så jag hade ingen direkt tid att passa. Strosade runt i lite olika butiker men hittade inget alls. Ibland gillar jag att gå runt själv men igår var det ingen hit. Tappade shoppingsuget nästan direkt (trots att man fortfarande kan sommarreafynda) vilket kan ha berott på dessa mössor som var det första jag såg på H&M....


Som grädde på mössfluffet så kom inte bussen som den skulle heller när jag skulle åka hem. Två turer inställda efter varandra utan förklaring på appen så väntetiden blev en dryg timme i hettan som var nära 40 grader igår. Inte min eftermiddag helt enkelt!


Likes

Comments

Idag har jag hämtat nya bilen. ’Min’ fina lilla Mazda CX 3! Ja den känns så lagom om man jämför med den stora Nissan som Patrik har. Premiärturen hem fick jag klara av själv (fast utan rosett:) då Patrik var tvungen att åka tillbaka till jobbet direkt när han lämnat av mig på Mazda. Det gick fint med GPSen till hjälp som på UK english (man kunde välja på Aussie english och US english också) trasslade runt mig på en massa branta smågator innan jag kom fram på känd mark. Nu får jag bara lära mig var jag parkerar så jag inte försöker öppna alla likadana bilar i parkeringshusen för det tycks vara en väldigt populär bil på Brisbanes gator. Jag kommer inte överge mina promenader eller börja köra Alfred till skolan, men bilen kommer absolut underlätta vardagen för både mig och Nora. 

Likes

Comments

Näpp, inte ens nära att kvala in. Har nog en lite för oglamorös vardag för det. Har just avslutat AVLOPPSDAGEN helt genomsvettig efter moppning av översvämmade smutsiga golv.

Nu tror jag att jag kan alla termer som finns på engelska för allt som har med avlopp och stopp i avloppet att göra. Dessutom har jag nu en drain plan i min mail över husets avloppsbrunnar på utsidan, dvs där de borde finnas men inte finns.

Först kom rörkillen vi ringde efter igår. Han hittade ingen renspunkt på utsidan och trodde nog att stoppet kunde vara i kommunens ledningar så han ringde hit dem. Lite lätt avfärdat tyckte jag nog då eftersom det var långsökt att det skulle vara kommunens ledningar när köket fungerade här men inte övrigt avlopp, men men.

Tre mycket trevliga och hjälpsamma herrar från kommunens UrbanUtilities var här länge innan de hittade en rensbrunn ute över huvudtaget. Sin ’egen’ rensbrunn till de kommunala ledningarna hittade de inte alls trots ritning. Till slut hittade de i alla fall var kökets avlopp kom ut på utsidan och kunde konstatera fritt flöde ut i kommunala nätet. Därmed var problemet ’bakåt’ i huset och inte kommunens bord och den privata firman skulle ta över.

I sin iver att hjälpa till att hitta en rensbrunn för firman som skulle komma åter tryckte en av kommungubbarna ner en vass pinne i marken lite varstans i området där brunnen borde finnas och givetvis lyckades han då perforera inkommande vattenledning så att vattnet tryckte upp. Ledningarna ligger på typ 30 cm djup. Ingen grävmån precis! Som tur var hade han prickat en kort bit vattenledning på 20 cm mellan två kopplingar, så med nån tillkallad kollegas hjälp fixade de ett byte av den biten inom en timme.

Så kom rörkillen tillbaka från den privata firman och han lyckades efter en stunds grävning hitta ett rör, som han gjorde hål i, och trycka ner sin stora kompressorstyrda rensfjäder i. Ganska snabbt fick han napp på ett major block, satt stenhårt, som han fick kämpa med länge. Till slut kom det loss! Nu fungerar det tack och lov igen🙏🏻

Har hunnit en sväng för återkontroll med Alfred hos ögonläkaren mitt i allt detta idag. Glädjande nog så såg det ut som att det aldrig funnits någon skada i ögat! Läkt och fint!

Nu ska jag TVÄTTA!! och fixa lite middag.

Likes

Comments

Avloppet är helt kasst sedan i fredags igen och nu går det verkligen inte att fixa. Så fort någon spolar i en toalett, duschar och spolar vatten i ett handfat så stiger vattnet i golvbrunnarna i lilla toaletten o tvättstugan och svämmar över alltihop. (Som tur är verkar köket ha egna ledningar så där funkar det). Har en tvätt i maskinen sedan i fredags kväll som jag inte kan ta ut. Får inte ut vattnet ur maskinen och därmed kan inte luckan öppnas. Så har vi genomblöt tvätt i högar på golvet i tvättstugan som jag hade sorterat för tvättning och inte hann få bort innan en obevakad översvämning. Ringde till slut en emergency plumber som hyresvärden hänvisar till i sina papper vid sådana här tillfällen, men de hade ingen möjlighet att komma i dag så vattnet får bara vara där det är. Stiger upp nytt så fort vi torkar upp. Förhoppningsvis löser de det i morgon bitti. De har lovat att komma då.

Så var det ett helt galet åskoväder här i kväll. Det blixtrade oavbrutet i minst en timma med fruktansvärda smällar, ösregn och till en början storm. Läskigt. Kände inte att jag ville vara på nedervåningen med alla fönster så Affe och jag fick sitta och kura uppe mitt i det värsta ovädret. Tjejerna var i mataffären och Patrik & Erik påväg från fotbollsmatch så vi var ensamma här.

Resultatet av ovädret är föga förvånande att internet (wi-fi) la av.

SUCKLikes

Comments