Header

Da var det endelig tid for tivoli og jeg tok med meg Kaia og Guro på denne strålende solskinnsdagen. Været har vært veldig opp og ned her i byen, men denne dagen viste seg fra sin absolutt beste side. Jeg visste at jentene var en lille smule mer daredevils enn meg så jeg var spent på hvor mange rides jeg klarte å tvinge meg selv oppi. Det ble ikke veldig mange, men bildet fra den ene var så hysterisk morsomt at jeg bare MÅTTE kjøpe det. En flott dag på tivoli som skal gjentas når lillekid kommer i mooooorgen! :D :D


Eurovision i går måtte jo som vanlig markeres og Magnoliavej ble pyntet fra gulv til tak. 1/3 av selskapet ble fornøyd med utfallet. Jaja, kan ikke please alle'si...Undertegnede ble skrekkslagen i pariserhjulet....

...men posere må man likevel!

"Klar" for Rutschebanen som er en av verdens eldste rutsjebaner. Som dere ser er det forskjell på folk.


Dette bildet viser, bokstavelig talt, så mye.
Eurovision!!

Og vi var alle enige om at det hadde vært en fin kveld! (Selv om Kaia var meeeget skuffet over at en ballade vant, sitat "He's on the wrong..place!" LOL!)

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Nå går utvekslingen sakte, men sikkert mot slutten, og jeg har derfor satt opp en liten liste med ting jeg må gjøre før jeg vender snuten hjemover. På denne listen står det blnt annet tivoli, dyreparken, vandkulturhuset, Malmø o besøke sauene ute på Amager. Dette innlegget inneholder også bilder fra da Trine og Helene var på besøk. Sorry girls, jeg glemte dere sist...#skampåmeg. Bildredryss voila!

Brettspill på Bastard Cafè

Fancy dining på Madklubben Steak. Her ser dere forrettene: (og ja, det står på dansk) Helenes kalvetartar med Pimento-emulsion, persillechips & syltede løg.

Trines røget laks med radiser, fynsk rygeost & dild

Min Porrebisque med spinat, croutoner & grillet porre. Fancy, fancy ;)

Vi glemte selvfølgelig å ta bilde av hovedretten, men det ble, naturligvis, ei litta steak med kartoffelpuré toppet med lufttørret bacon og cremet pebersauce.


Desserten var HELT nydelig! Broken Chocolate Cake med karamelliseret chokoladesauce & solbæris. NAM!

Playstation på Sjus

Takk for besøket, og takk for flotte bilder, Helene!

Så var det tid for å besøke sauene som Ingvild hadde fortalt meg om. På et jorde bittelitt utenfor bykjernen går det nemlig sauer og lama (wtf?). Heaven!

Bestevenner <3

Med begrenset kunnskap om lama så tenkte vi at vi skulle nærme oss stille og rolig. Da samtlige la ørene bakover fant vi ut at det var like greit at vi backed off og unngikk en spyttklyse.


Next up på lista mi var et Malmøbesøk. Jeg fikk med meg Kaia og Guro og vi bega oss på den "lange" reisen over Øresundbroen. Om kunnskapen var begrenset om lama så var det om mulig end verre når det gjaldt Malmø. Vi visste:

- Måns Zelmerlöv er fra Malmø

- Høy kriminalitet (yay...)

- De snakker morsomt

Så da ble det litt trasking, i det vi antar var hovedgaten, og vår favorittaktivitet, nemlig å spise.


Onsdager er korkveld og det øves jevnt og trutt til 17.mai. Her er mange av medlemmene i Kong Haakons Kirkekor:
I dag fikk jeg igjen med meg Glostruperne på utflukt. Denne gangen var det Amager Strand som sto for tur. Her var det rett og slett jæskla mye vind, men fint og flott.

Et vakkert øyeblikk mellom to "berøringsglade" mennesker....lol.

Blomsterbutikk i Fiolstræde. So cute!
That's all, folks!

Likes

Comments

Det har skjedd mye siden forrige blogginnlegg, blant annet at telefonen min ble stjålet. Takket være snapchat sin lagrefunksjon gikk heldigvis ikke noen bilder tapt.

Vi har hatt besøk av fire smukke piger fra Oslo + mamma og tante Ellen, og jammen har vi ikke vært hjemme en tur selv også.

Her er månedens bildedryss...

Mamma og tante Ellen kom en tur i midten av mars. Da ble det shopping, sightseeing og masse god mat!

To dager etterpå kom HiOABjutz på besøk aka Maren, Marianne, Thea og Iben. Nydelich å treffe de igjen! Telefonen min ble dessverre stjålet dagen etter at de kom så jeg har få bilder fra disse dagene....Hjem på påskeferie <3Vi ses snart igjen, Norge!
Likes

Comments


Onsdag forrige uke var det på tide å sjekke ut vaktskiftet på Rosenborg slott og slottet generelt. Slottet ble brukt som kongebolig fram til 1710 da Frederik IV mente at slottet ikke lenger var representativt for en konge og nedgraderte det til kun å huse de kongelige samlinger. Tenker Frederik hadde hatt godt av å bo i et 10-mannskollektiv på Frederiksberg en periode jeg....

På torsdag fikk vi besøk av Elnesvågens store datter, nemlig Hilde! Vi startet besøket med å spise en meeeeeget god hamburger på Grillen. 9 av 10 burgere på burgometeret! Senere gikk vi til Bastard Café og tok et slag Bezzerwizzer sammen med en venninne av Hilde. Kvelden endte i Mariendalsvej med melkesjokolade og kortspill #stølilattermuskelen

Fredagen gikk med til cafébesøk, shopping, indisk restaurant og fredagsbar.


Takk for besøket, Hilde!

Torsdag denne uken startet med å beundre vinduet mitt og endte med å vinne quiz med noen av danskene fra Engelsk2-holdet. "Hold på hatt og briller" vant en flaske Smirnoff + heder og ære, hoho!


Frederik, Ida, Amanda og Ingvild

Jesper og Malthe joinet også "Hold på hatt og briller" og slik ser man ut etter at man har vunnet quiz..
I dag får jeg besøk av mamma og tante Ellen! Ha en flott søndag :D​

Likes

Comments

Besøk, konsert, festivitas, kor, sightseeing og nachos i Glostrup er noe av det som har skjedd siden sist.

Her er ukens bildedryss...

Fikk med meg ene housien, Patricia fra Spania,på sykkeltur til Nyhavn.

Stakk bortom Amalienborg en tur
Forrige torsdag kom min kjære Camilla på besøk til København. Vi hadde ikke sett hverandre på ca 8 mnd, så det ble et gledelig gjensyn! :D

Halvflau jente med flagg

Liten bæta på Halifax før Friday bar på skolenLørdagen startet med brunch på Cafè AproposEtter litt vandring i byen slo vi oss ned på Makke Kafè som blir drevet av en hyggelig, italiensk dame.

På kvelden gikk vi på kino og så "Hidden Figures". Meget bra!
På søndag reiste vi ut til Papirøen. Her hadde vi hørt rykter om at det var mye kult å se og mye godt å spise.

Her kan man selge/kjøpe klær, sko etc. og oppleve mat fra alle verdenshjørner.'


Tirsdag var det Milky Chance-konsert sammen med noen av de internasjonaleOnsdag var jeg på min første korøvelse i sjømannskirken og det var en utrolig hyggelig gjeng! Fikk ikke tatt noen bilder, men kirka ser sånn ut:Helgen startet med Nachosaften i Glostrup, fortsatte med kino(ja, igjen) og endte med fastelavensfeiring sammen med sjølvaste Sigrid Fosse!

Guro og Kaia

La La Land på kino. SÅ fin! <3

Date med søstrene Fosse, og jammen hadde de ikke diska opp med fastelavensboller også. NAM!

Likes

Comments

Heldigvis er danskene like glad i brettspill som jeg er. Forrige lørdag i Casa MARIENDALSQUASH.

HINT er såååå morsomt!


Tirsdag skulle Norwegian squad på danskkurs. Det ble mer skriving enn undertegnede hadde forestilt seg, men vi fikk også øve på de danske vokalene. Som kan bli nokså forvirrende for en nordmann. A, E og Æ høres i grunn helt like ut.
Kjekt for spanjoler og nordmenn å ha dansker i hus når det skal terpes vokaler.Fiskestim på FisketorvetOnsdag fikk vi lyst på burgere igjen og denne gangen prøvde vi Haché Gourmet Burgers. Denne burgeren hadde ikke så mye å stille opp mot Halifax sine, så det ble 5 av 10 burgere på Burgometeret. Etterpå tok vi en øl/cider på en pub like i nærheten.Torsdag var det tid for første time i Engelsk 2. Både læreren og medstudentene var veldig hyggelige. Etter timen spurte de om vi ville bli med i Humlen (baren) og det viser seg at også denne gjengen er spillentusiaster! :DPå fredag var det tid for Friday bar på skolen med de internasjonale.

Laurens (Maries kjæreste), Lara (Tyskland) og Marie (Belgia).Dagen derpå var det en noe redusert gjeng som tok turen til Palads for å se Fifty Shades Darker.

Amalia (Hellas), Elisenda (Spania), Fatima (Belgia), Alexandra (Hellas), Hannah (Nord-Irland), Lara (Tyskland), Jessica (Nord-Irland) og Kathryn (Nord-Irland).
Solen har endelig begynt å titte frem i dette dystre vinterlandet, så på søndag tok jeg med en av de hundre roomiene (Elise) til Frederiksberg Have. Der drakk vi te, spiste kjeks og solet oss en lille smule. Da vi kom hjem disket Elise opp med kakao med håndpisket krem. Mmmmm!


Mandag morgen starter vi i Engelsk 1 kl 0800 og det er HARDT. Læreren er flink og engasjerende, så da finner man likevel motivasjonen til å stå opp 0630. Undervisningen her er veldig annerledes enn hjemme da man sitter i grupper stort sett hele tiden og tvinges til å være sosial (hardt for en fjellabe...).Mandagskvelden gikk Miranda, Patricia og moi bort til den tyrkiske restaranten som Elise jobber på. Jeg prøvde min første dürüm, det var godt! Basically (Stine og Marianne...;) bare vanlig kebab. Vi fant også ut at Patricia og jeg er skremmende like, også utenpå....Ha en fortreffelig valentinsdag! <3

Likes

Comments

Forrige søndag flyttet vi inn i vår permanente bopel på Frederiksberg. Det føltes som å skulle begynne på folkehøyskole en gang til og om jeg var nervøs den gangen så var jeg nesten mer nervøs nå. Her skal vi nemlig dele to bad og kjøkken med åtte andre, så jeg var mildt sagt spent. Vi har blitt supergodt tatt i mot av Nikolai, Jesper, Patricia, Miranda, Benedikte, Elise og Casper (Anna er i India for øyeblikket). I løpet av neste uke kommer det en gutt som skal bo på rommet til Anna i ca en mnd. Hadde man sosial angst på forhånd så blir man da kvitt den i løpet av dette halvåret, hoho. Det er litt uvant å bo med så mange mennesker, men selv om det høres helt vilt ut så merker man egentlig ikke at vi er så mange her. Badene er som regel alltid ledige når man trenger dem og det er ganske sjeldent folk på kjøkkenet. På mandag skal vi ha vårt første husmøte og mor Moheim har selvfølgelig allerede haugevis med ting som må tas opp. Det har egentlig gått helt strålende den første uken, men det er likevel greit å få på plass noen ground rules.

Denne uken hadde jeg kun en undervisningsøkt på mandag, så mesteparten av uken av uken har gått med til å rydde, vaske og innrede rommet vårt På mandag var det Treasure hunt på campus for de internasjonale studentene. Jeg havnet på lag med Laura fra Italia og Olivia fra Tyskland. Jeg hadde ikke fått snakket så mye med disse to så det var veldig hyggelig å komme på lag med de. Vi kalte oss The Beerdrinking Italian Vikings og hadde et knall kamprop. Vi utførte en rekke utfordringer som for eksempel; skriv minst 18 hovedstader på to minutter, ta bilde med en dansk student, lag et kreativt bilde ved hjelp av bilder av hodene til fadderne, spark ned 20 colaflasker på fem minutter. Dette var veldig gøy og en fin måte for oss å bli litt kjent på campus som er ganske stort. Etterhvert kom det også en dansk student som ble med på laget vårt. Vi vant ikke, til stor fortvilelse hos undertegnede, men vi ble da kjent med hverandre og campus.

The Beerdrinking Italian Vikings

Fadderne våre

På tirsdag reiste vi til Ikea og ubersjåføren vår hjemover ble en snakkis for å si det mildt. For dere som ikke vet hva en uber er, diverse familiemedlemmer ;), så er det på en måte en drosjeservice. Man bruker en app på telefonen til å komme i kontakt med ubersjåfører og så kalkulerer appen ut hvor mye det blir for reisen. Det blir som regel billigere enn en drosje så det har etterhvert blitt ganske populært. Mannen som kjørte oss hjem however var litt av en tulling. Det første han sa til oss var at han skulle ha "more money" på gebrokkent dansk. Tidenes fyr da. Dette gjentok han to ganger til, så når vi kom hjem var vi spent på how much money han egentlig skulle ha. Jeg ga han en hundrelapp ekstra, som tilsvarer ca 120 norske kroner, men det var ikke godt nok. Han skulle nemlig ha 200 kroner. Fikk han det? Nope. Det får da værra måte på si! Til tross for litt dårlig og klein stemning så kom vi da i hus med alle tingene våre.


Alle vi bor med er veldig hyggelige så vi tror dette kommer til å bli bra! Under kommer det et lite bildedryss fra kollektivet. Enjoy!

Da det tydeligvis er meeeget vanskelig å få inn en dør så har det nå blitt hengt opp gardiner mellom vårt og spanjolene sitt soverom.

Planta har fått navnet Harald etter Kong Harald #elskerkongehuset

Likes

Comments

Siden første skoledag har gjengen blitt voldsomt utvidet, men man har en tendens til å søke tilbake til de samme.

På torsdag arrangerte ISN en rundtur i byen med påfølgende middag og hygge på studenterhuset etterpå. Til middagen satt jeg sammen med fire av jentene fra Nord Irland og de er sååå søte og hyggelige + at de ler av vitsene mine og da er jo alle happy ;) Vi spiste på en vegetarrestaurant som heter RizRaz og hvem ante at spinatlasagne kunne være SÅ godt!

Rådhuset

Dette var første dagen det var sol siden jeg kom hit så da var det litt mer oppløftende å ta bilder.

Friyay

Fredag var det tid for middag og fest på skolen. Vi kjøpte en food ticket til 30,- og da fikk vi pizza av alle slag. Vi pynta eller "pynta" et rom på skolen og spiste og koste oss. Etter noen timer gikk vi videre til base campen vår. Der var det fest både for oss og for de danske studentene som også begynte denne uken.


Vi danset oss temmelig svette og gode og sang av full hals. Jessica og Kathryn (fra Nord-Irland) fant et piano så der spilte Kathryn imens vi andre sang.


Det har vært en interessant, utmattende og morsom uke i København og på mandag starter vanlig undervisning, noe som for meg betyr engelsk 1, 2 og 3. I dag har vi også fått nøklene til kollektivet på Frederiksberg og i morgen flytter vi inn. Så stay tuned for mer action og gossip live fra Køben ;)

Likes

Comments

Da var den første uken i Danmark gått. Jeg har møtt mange nye mennesker og allerede gjort mer enn jeg gjorde hele forrige høst så dette lover godt.

Vi har bodd midlertidig i en leilighet på Flintholm som vår kjære venn Iben bodde i da hun studerte her i høst. Leiligheten er super, men badet renoveres så det er ingen dusj og toalettet befinner seg i kjelleren sammen med edderkoppene.

Bussen stopper rett utenfor leiligheten og rekker man ikke den er det en koselig tur gjennom Grøndals park til Flintholm stasjon. Skolen ligger bare et par stopp unna så det har vært veldig greit å komme seg dit i motsetning til andre som bor så langt ut at det kan ta over en time før de er på plass.

Første kvelden spiste vi taco og reiste til en venninne av Ingvild på pokeraften. Det var veldig hyggelig og enda mer hyggelig at undertegnede vant. Med to fulle hus kan man vel si at det var en smule nybegynnerflaks...

Caroline, Izabell, Emilie, moi og Ingvild.

Dagen derpå gjorde vi ikke så mye annet enn å gå en lang tur rundt et vann som heter Damhussjøen.


Første skoledag

Så var det mandag og tid for å møte de andre internasjonale studentene. Ingvild fulgte meg til klasserommet som den gode venninnen hun er, og der kom jeg raskt i prat med Helen fra Nederland. Studenter fra ISN (International Student Network) tok i mot oss og skulle sørge for at vi ble kjent med hverandre. De arrangerte diverse bli-kjent-leker, som for eksempel "trådleken". Her skulle vi klippe av en bit hyssing, lengde bestemte vi selv. Deretter skulle vi snurre den rundt pekefingeren og for hver gang den gikk rundt så skulle vi fortelle noe om oss selv. De som da hadde tatt en veldig lang tråd angret bittelitt på det. Ellers skulle vi stille oss etter forbokstav på hjemlandet, vår egen forbokstav og alder. På de to sistnevnte gikk jeg fra å stå fremst i rekka (A), til å stå nesten helt sist i rekka (alder). Det er mange som er 19 og 20 år, men gjennomsnittet ligger nok på 22/23.


Fatima, Marie og Arne fra Belgia, Lara fra Tuskland, Karolien fra Belgia og Helen fra Nederland.

Transportsystemet i København er en fiffig sak så mandag ettermiddag ble jeg med "gjengen" ned til Hovedbanegården for å fikse enten rejsekort eller månedskort. Det er mye å velge i og alt avhenger av hvilke soner man skal reise i. Heldigvis trenger jeg bare månedskort for sone 1 og 2 så for meg koster det ikke så mye, men de som bor helt ute i Hillerød må ha for 9 soner og da blir det plutselig veldig mye mer.


Campus Carlsberg

Skolen er helt ny og ligger altså i den delen av København som kalles Carlsberg. Her er det flere skoler som er slått sammen til et nytt campus og dette har blant annet resultert i en hel del pianoer spredd rundt over hele campus (som vi allerede har benyttet oss av #snapchat). Det er veldig åpent og luftig så høydeskrekken kicker inn nå og da. Danskene er også veldig opptatt av design og kreative miljøer, så diverse kunstverk henger omkring. Mange av linjene har også egne basecamper der man kan sitte og slappe av, spille litt foosball eller studere. Vår Teacher Base Camp er supersej med piano, kule røde stoler og pynt.


MI 6.etasje ligger det en basketballbane med utsikt over byen.

Arne fra Belgia og Sergi fra Spania.


Nordmenn i København

Onsdag gikk vi norske jentene ut for å spise middag. Vi spiste hamburgere på Halifax på Frederiksberg (der vi kommer til å bo) og det var meeeget godt! Kaia og Guro studerte jeg engelsk med for to år siden og Josefine har jeg studert religion med.

Josefine, Veslemøy, Guro, Kaia og Ingvild.

Likes

Comments