Till en början måste jag tala om hur viktigt detta är att ta upp, även om majoriteten av vårt samhälle väljer att blunda för det, på grund av vad vet jag inte och väljer att inte ta ställning till då jag anser mig själv vara en av dom som försöker göra skillnad.

Det är inte ofta en muslimsk kvinna kan gå ut utan att höra någon typ av skällsord. Säkerligen händer även detta våra bröder som klär sig i islamiska kläder som qhamise, kofi med mera. Jag har aldrig varit för blyg för att ta upp detta utan jag står mer än gärna för min åsikt gällande religionen och gällande vad människor har att säga om den. Varför ska vi muslimer acceptera att bli behandlade som ohyra eller som smuts under någons sko? Det är oacceptabelt och bör inte ses som något acceptabelt bara för att man vill passa in och vara en "bättre" del av samhället. Vad är egentligen bäst? Att vara dig själv och stå för det eller att vara som alla andra för alla andras skull? Vem har tillåtit detta? Sedan när blev Sverige ett land som inte accepterar och framförallt respekterar alla människor oavsett etnicitet, religion, färg eller storlek?

Jag visste redan innan jag blev muslim hur det kändes att inte passa in. Jag visste att oavsett vad för kläder jag har på mig kommer man att se överflödet av mig då jag var överviktig som barn, och efter detta valde jag att aldrig låta mig förnedras av någon som inte har en aning om vem jag är eller vad jag står för. Jag förväntade mig en viss reaktion, men inte till överdrift vilket jag verkligen känner att jag fått uppleva nu som muslim och som beslöjad kvinna. Jag lider med alla som blir påverkade av hur de väljer att gå klädda, jag tycker att det är minst lika hemskt och tråkigt när vem som helst ska behöva bli påpekad för hur personen i fråga går klädd. Mind your own business. My body, my choice, my rules AND my hijab.

Så vad är det egentligen som händer är min fråga? När jag hämtade min dotter idag så möttes jag av detta. Att inte människor skäms, hela bilen är sönderslagen och det står "jävla muslim" på framsidan av bilen. Fick detta gärningsmännen att må bättre? Kan du lägga ditt huvud på kudden ikväll och känna att "idag har jag gjort något bra"? Alltså jag hyser inte agg emot människor som inte är inblandade alls i detta eller som inte har en islamofobisk syn alls men en fråga. Tror ni på fullaste allvar att en muslim ens skulle kunna tänka sig göra en bråkdel av detta emot någon "icke-muslim"? Så barnsligt, töntigt, förnedrande och fult gjort. Riktigt tråkigt att se. Egentligen spelar det ingen roll om det är en muslim eller inte, det är själva principen av vad ni ville framföra med detta som gör det hela så otroligt patetiskt.

Till de som gjort detta. Hoppas ni skäms ordentligt och får straff för vad ni gjort och för vad ni utsätter människor för genom att bete er så här.

Många av er påstår att allt det onda som händer runt om i världen är vårt fel, trots att ni själva är baksidan till de mesta som sker. Muslimer är hemska va? Muslimska kvinnor är förtryckta va? Kan inte ens tänka mig hur ni behandlar era nära/kära/fruar om ni kan göra så här mot en oskyldig människa. Usch!


Observera att detta inte är min bil och bilens ägare är inte heller bekräftad. Jag har gjort en polisanmälan och jag hoppas innerligt att de väljer att gå vidare med detta.


Instagram - womanaisha

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vilket land kommer dina barn ifrån?
Mina barn kommer från Sverige/Gambia/Finland

Vad är din högsta önskan?
Min högsta önskan är att utvecklas så mycket jag bara kan i min religion, att försöka vara lycklig och tacksam trots motgångar samt att försöka sprida gott och få folk att inse hur underbar denna vackra religion är. Jag lever för "worldpeace" och det finns inget jag hatar mer som att se folk på olika sätt bli skadade eller leva i orättvisa så en av mina önskningar är definitivt att förändra något på jorden till det bättre.

Kommer du någonsin göra något seriöst med musiken?
Nej. Jag valde bort musiken och min sångkarriär den dagen jag valde att inta religionen. Jag tycker fortfarande att det är roligt att sjunga, men jag har hittat andra intressen som ligger mig mer varmt om hjärtat och mer intressen jag tycker passar mig. Jag har alltid haft en dröm om att bli barnmorska, och just nu har jag ingen ork att ta tag i studerandet igen men i framtiden är det absolut en av de saker jag har som mål.

Uppfostrar du dina döttrar att ha samma religion som du, eller har dom ett fritt val?
Jag visar dom min religion, för att jag anser att det är det ända rätta. Jag hade ett eget val och valde trots motgångar islam och jag kommer föra vidare det fria valet till mina döttrar och framtida barn. Jag hoppas med hela mitt hjärta att mina barn väljer islam även som stora, men det betyder inte att jag inte kommer att stötta dom oavsett vad dom väljer att tro på.

Hur har din familj och dina vänner reagerat sen du konverterade?
Min familj och mina vänner trodde att mitt religionsbyte var en fas i mitt liv och att jag skulle komma över det. Nu när jag varit muslim i över 1 år så stöttar dom mig när dom inser hur mycket gott religionen gjort för mig. Jag har funnit en ro jag aldrig haft innan, och nu när de även ser det så har dom ingenting emot mitt val.

Hur gammal var du när du blev muslim?
Jag var 22 år gammal, året var 2015.

Fick du barn innan du blev muslim?
Ja, båda mina flickor är från ett tidigare förhållande. Jag var intresserad av religionen då men jag hade för mycket runt omkring för att ens tänka på att ta mig an en ny religion.

Likes

Comments


Varför konventerade du?

Det är nog en av de få frågor jag får dagligen, och då menar jag verkligen varje dag. Jag tror på att Allah vägleder de han vill vägleda, och denna gång var det mig. Jag var så innerligt intresserad av islam långt innan jag konverterade och när jag väl hade tagit steget så kändes det verkligen som att en sten släpptes från mina axlar. Islam kändes rätt för mig redan från början, när jag väl hade funnit info om det och lärt mig det grundläggande sakerna så var det inget tvivel kvar hos mig. Klart jag skulle vara muslim.

Hur har ditt liv varit efter?
Livet tar en stor vändning när man väljer att anta en religion, det är inget jag ska sticka under stolen med. Däremot behöver inte förändringar alltid vara negativa, som i detta fall då det på nästan alla punkter har lett till positiva förändringar för min del. Jag kände aldrig att jag kunde slappna av förut, nu kan jag verkligen lägga ner tid på mig själv och bara njuta. Det ger jag mig själv en eloge för då jag varit stressad fram och tillbaka i stort sett hela mitt liv. Jag skulle egentligen inte kunna säga att jag förändrades, men däremot så hittade jag äntligen mig själv.

Hur kändes det att första dagen gå ut i allmänheten med slöja?
Jag kommer ihåg att jag kände mig så stolt över mig själv och över mitt mod att faktiskt börja med sjal. Det var en mix av tankar och känslor men så fort jag tog mitt steg ut i den varma luften med min sjal på huvudet så var det som att ett nytt självförtroende växte med mig. Det var en fantastisk känsla.

Vart kommer du ifrån, alltså land? Hur gammal?
Jag är från Sverige. Får ofta höra att det inte alls ser ut som det dock, vad tycker ni?
Jag är 23, född år 1993. Fyller 24 i juli.

Hur många barn har du?
Jag har två flickor, 4 år respektive 6 år gamla.

Varför bestämde du dig för att ha slöja?
I Koranen står det att läsa:
"Säg till de troende männen att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet; det leder till större renhet i deras liv. Gud är underrättad om vad de gör. Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mer av sina behag än vad som anständigtvis kan var synligt; låt dem därför fästa slöjan (khimār) så att den täcker barmen…2"
Helt enkelt - jag är beslöjad för att detta nämns i koranen och jag följer det så gott jag kan genom att bära hijab/jilbab.


OM du har haft en annan religon innan, varför bestämde du dig för att byta?
Jag är född och uppvuxen i en kristen familj, men jag har aldrig känt mig hemma i kristendomen. Jag började själv utforska och läsa på om andra religioner när jag var äldre och jag fastande direkt på islam, enligt mig är islam den ända rätta religionen. Jag älskar att vi har religionsfrihet i Sverige och att man faktiskt som vuxen kan göra ett aktivt val, sedan dömer jag inte de som inte väljer samma som jag eller går i samma fotspår.

Hur är det att inte visa sitt hår mer, efter att alltid haft det visat?
Det är självklart inte alltid roligt att bära sjal, men det betyder inte att jag inte bär den med stolthet. Det kan bli varmt och otympligt vid vissa tillfällen, och sedan att jag inte visar mitt hår har för mig inte så stor betydelse. Jag är en sådan människa som inte anser att skönhet sitter på utsidan, jag tycker skönheten som kommer inifrån är så mycket viktigare för att kunna göra en bedömning på en människa. Personlighet för mig är A och O.


Likes

Comments

Det här var så himla längesedan. Jag brukade lägga hela min själ i bloggandet tidigare men jag har inte riktigt känt att det varit rätt läge innan (vilket jag inte vet om det är nu heller) MEN jag låter tiden avgöra det. Kanske är det läge, kanske inte.

Till er som inte känner mig så kommer ett inlägg upp lite senare under dagen om vem jag är.

Jag tänkte starta igång detta med att ha en liten hederlig frågestund, vad passar inte bättre liksom? Så att ni som inte sett eller hört av mig innan får lite mer inblick i vem jag är och vad jag står för och så vidare. Frågorna ställs i kommentarsfältet och jag tänkte svara så fort jag bara kan och anser att tillräckligt många frågor kommit in.

Instagram - womanaisha

Likes

Comments