​Tänka att rimfrost på insidan bilrutan kan fixa så här häftiga mönster..!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gav min sambo ett fågelhus i julklapp eftersom det gamla är numera ett fågelhusruckel! Jag köpte ett fågelhus från Nelson Garden och pimpade sedan stugan till så som jag ville ha den.

Först byggde jag en skorsten av stenar som jag tagit från vår grusgång och sedan torkat i ugnen så att de blev helt torra. Sedan limmade jag på dessa med limpistol runt en pappersmall jag gjort av skorstenen. När skorstenen var färdig tog jag bort mallen och den limmade skorstenen blev kvar.

Mossan återanvändes från en kandelaber jag klätt och som nu när det var dags att ta bort julsakerna hade torkat rejält! Här tog jag helt enkelt de botar av mossa som jag tyckte såg bra ut och limmade på med limpistol.

Fönster och annan dekoration på stugan är målade på frihand, dock skissade jag med en blyertspenna innan.

Jag avslutar med att spraylacka allting innan huset sätts ut till pippifåglarna!

Likes

Comments

​När jag tvättar kläder i tvättmaskinen använder jag i stort sett uteslutande tvättnötter. Dessa nötter är 100% biologiskt nerbrytbara och kan efter att man använt dem färdigt kasta på komposthögen! Dessa går att hitta i hälsokostbutiker och på nätet.  I alla fall , när min förra nötpåse var slut så vart ju den fina tygpåsen kvar som nötterna hade legat i och jag funderade på vad jag kunde göra av den.

Jag hade plockat lavendelblommor från min mammas och pappas rabatt och sedan torkat dessa på en tidning inomhus. Av påsen från tvättnötterna sydde  jag fyra små söta påsar och fyllde dessa med lavendel och knöt sedan ihop med ett bastsnöre! Lavendelpåsar tar bort den unkna lukten i garderoben, i kläder eller var det må vara. Man bara kramar dem lite så luktar de igen efter att de legat ett tag.

Några påsar behöll jag själv och några har jag gett bort!

Likes

Comments

Var en tur till Karlstad och tittade i affärer och hittade då denna sittbänk i en hälsokostbutik  gjord av två lastpallar. Så enkelt och riktigt snyggt tycker jag!

Finns mängder av kreativa idéer på nätet för vad man kan använda lastpallar till. Återkommer med fler användningsområden,

 För att förverkliga denna möbel hemma hos sig själv kräver:

  • 2 st lastpallar
  • Skruvdragare och skruv
  • Färg
  • 4 st låsbarahjul (finns på jula)
  • En bit skummadrass eller hellre en miljövänligare stoppning som ull eller varför inte använda stoppningen i gamla kuddar som inte används längre.
  • Tyg att klä sittdynan med
  • En fäll eller skinn att ha på sittdynan så blir det extra mjukt och lyxigt!

Börja med att skruva ihop pallarna med träskruv. Måla sedan i önskad färg. Skruva på hjulen.

Mät pallens ovansida/sittyta för att få fram hur stor sittdynan och tyget skall vara.

Jag rekommenderar ett avtagbart tyg på sittdynan som går att tvätta.


Lycka till!

Likes

Comments

Nya året närmar sig med stormsteg och snart är det dags att duka även för nyårsmiddagen. När det gäller dukning till nyårsmiddagen kanske man först tänker på glittriga, silvriga eller dekorationer i guld och visst det kan ju vara fint med vissa accenter av det också, men jag föredrar en mer grön och vit bas på min dukning i år:

Året Runt 15 Bitte E:son Forsberg Nyårsblommor

SÖTT TILL SERVETTEN
Utslagna hyacintblommor blir krispiga servettringar.
Gör så här: Knips utslagna blommor från stjälken. Klipp till en tunn smidig ståltråd i önskad längd och trä på blommor en lång blomsterrad. Linda hyacintgirlangen runt servetten, stick in en grön kvist och bind fast ett placeringskort.

Duka fint till fest

GIRLANGEN SKAPAR FESTSTÄMNING
En slingrande girland mitt på bordet passar till årets alla fester. Så här års får du köpa bladverket hos en välsorterad blomsterbutik. Du kan använda salalblad, murgröna, ruskas, eukalyptusblad eller annan hållbar grönska. Vi gjorde en girlang av murgröna, gröna blad och vita tulpaner, brudslöja, vita vaxblommor och limefärgad skimmia.
Gör så här: Lägg ihop små buketter och revor av murgröna som du placerar efter varandra och bind samman med myrtentråd. Tips: Tycker du att det är svårt att binda en girlang, klipp till ett snöre i rätt girlanglängd och bind fast buketterna utmed snöret.


nyarsbukett

PRÖVA VACKRA NYANSER AV VITT
Finaste buketten till nyåret i vitt och grönt. Här har vi gjort en väldigt vacker rundbunden bukett av orkidéer, rosor, krysantemum, vaxblommor, tulpaner, nejlikor och ranunkler tillsammans med några kvistar vide och eukalyptus,
Gör så här: Bind din rundbukett genom att börja med ett ojämnt antal blommor, gärna fem stycken. Lägg blommorna tätt och vira om lite bast. Lägg nästa omgång blommor i en ring runtom. Linda igen med lite bast. Fortsätt så med nya blommor i nya varv. Linda med bast mellan varje. Avsluta gärna med blad omlott som en krage.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Eriksson Foto: Anders Norrsell


Jag tänker använda mina vita tygservetter i ekologisk bomull som jag fyndat 12 st för 3 kr styck (!!) på second hand här i vår lilla by. Dessa kan användas om och om igen och blir det något fläck på dem så är det bara att bleka med galltvål så skall nog den fläcken gå bort också!

Hyacinter har nog många hemma så här års och det är bara att knipsa av några fina blommor och använda i dukningen!!

Tags eller paketetiketter som kan användas som bordsplacering skriver jag ut själv på lite tjockare miljömärkt papper och sparar därmed miljö och pengar och tid!

Några tips på sidor för gratis utskrift:

http://www.mstetson.com/2013/12/18/watercolor-holiday-gift-tag-printables/

http://rdtadv.com/free-printable-christmas-tags/

Likes

Comments

Diy för de som gillar björk i inredningen och som har lite tid över nu i mellandagarna.. Björk är ju ett av mina favoritträd och jag använder det som inredning på flera ställen hemma hos mig.

Om man har lust att inreda med träd där barken sitter kvar så är det att rekommendera att först låta materialet torka ordentligt.

I vårat hus har vi bland annat två björkstubbar (diametern ca 40 cm) som bord och dessa stod på tork i källaren i ett år innan de slipades och togs upp i vardagsrummet!

Hittade denna roliga ide på pinterest från : decopeques.com


Likes

Comments