Skojaaaa bara fick komplettera men det var det jag visste jag behövde komplettera, mina vaccinationer.

När man ska åka till USA under en längre tid kräver det att man tar ett visst antal vaccinationer, vissa är påfyllningar från när man var liten och vissa är helt nya som man behöver ta. För min del behövde jag ta tre olika vaccinationer och detta gjorde jag igår. Två av dem var endast 1 dos dvs att jag inte behöver åka tillbaka. Men den sista som heter Twinrix, som innehåller Hepatit A och B (denna tar nästan alla som är utomlands under en längre tid), den innehåller 3 doser vilket betyder att jag måste åka tillbaka två gånger till och ta denna spruta. Jag har aldrig varit rädd för sprutor eller tyckt det gjort ont eller varit jobbigt, det har bara stuckit till lite i armen. Blev lite öm efter att ha tagit två stycken i en arm men Twinrix var definitivt värst. De stack till men medans de sprutade in vaccinationen så kändes det bara som armen stelnade till, svullnade upp och blev sjukt öm. Men det var inte världens största smärta, den var uthållbar såklart. Men just nu är jag ganska öm i båda armarna haha!
Just nu är jag i skolan och ska ha min sista lektion innan jag slutar. Varje fredag slutar jag 10:45, dvs att jag endast har 2 lektioner varje fredag vilket är så himla skönt. Däremot ska jag jobba i eftermiddag/kväll!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Denna väntar dödar mig...
För ca två veckor sen tror jag det var så skickades min ansökan till den amerikanska organisationen och de skulle höra av sig om det behövdes göra kompileringar. Jag har inte hört något vilket betyder att den är godkänd och ska nu skickas ut till alla värdfamiljer, och jag dör av denna väntan.... varjeee gång det surrar till i min mobil när jag får ett mail hoppas jag det är min placering, men det är det såklart inte! De flesta får sina placeringar under sommaren och det är liksom 4 månader kvar tills dess, så denna väntan är inte det roligaste 🙃 Men det kommer vara underbart när jag väl får placeringen!!

Sitter just nu i bilen påväg till cheer-träning en lördag som vanligt! Vi ska köra vårt program idag då det måste börja göras då det är 21 träningar kvar tills DM! Sedan om jag inte sagt det så ska jag och mitt lag till USA 20 april-2 maj (TVÅ dagar innan min 18-ÅRS DAG) för att tävla vilket ska bli så galet kul och jag ser fram emot något enormt!!! Så jag ska till USA en gång innan jag ska dit efter sommaren vilket är niiice!
Men nu ska jag försöka vakna så jag orkar träna, pussss!

Likes

Comments

Min ansökan in till Cetusa (den amerikanska organisationen) är ääääntligen inskickad!!!!

Jag kommer behöva komplettera en av de 16 olika delarna då papper om mina tidigare vaccinationer och nya vaccinationer inte kommit på posten än. Men utöver det är den klar! Och för er som inte är så insatta i det hela med utbytesår så är det denna ansökan som tar lång tid då allt ska vara noggrant och mycket att fylla i. Det är i denna ansökan som till exempel mitt brev om mig själv som ska skickas ut till alla värdfamiljer ligger dvs att så fort den är godkänd kommer väntan på att FÅ EN PLACERING!!!!! Jag kan knappt bärga miiiig!! Men som sagt hoppas jag pappret kommer snart på posten så jag kan göra ansökan fullständigt komplett då detta är något jag hatar, att behöva lämna in och sedan komplettera (är likadan i skolan). Så hoppas brevet kommer så snart som möjligt!

Godnatt<33

Likes

Comments

Såhär en kväll innan skolan drar igång igen imorgon tänkte jag ta mig den sista lilla tid jag har kvar och beskriva mig själv lite!

Mitt namn är Julia, jag är 17 år och bor i Stockholms län. Jag går andra ring på gymnasiet och läser Sam Beteende med en profil som heter Risk och räddning. Vad den går ut på är att vi under lektionstid lär oss i princip allt inom räddningsyrken, brandkåren och sjukvården.

Min fritid jag har utöver plugg och skola spenderas på vänner eller Cheerleading som jag tränar tre-fyra gånger i veckan. Jag har tävlat i cheerleading i 5-6 år och förra året, SM 2017, vann mitt lag och jag guld vilket är sjukt stort då nivån vi tävlar på (Senior level 5) är en av de tuffaste klasserna i Sverige. För någon som inte vet någonting om sporten kan detta vara lite svårt att förstå haha men placerar man sig 1 eller 2 på SM i elitklasserna kvalificeras man för WORLDS i USA, som är klubb-VM. Dessvärre pga strul och orättvisa och folk som inte kan bete sig så ser vår möjlighet att få tävla på klubb-vm liten ut. Däremot ska jag och laget åka till USA ändå för att kolla på VM och tävla en annan tävling vilket kommer bli SUPERKUL!!!! Vilket betyder att jag kommer åka till USA nu i April 2018, dvs innan mitt utbytesår vilket jag är såååå taggad för.

Mina vänner och jag brukar antigen gå p bio, shoppa, fika, mysa eller något annat vanliga tonåringar gör haha. Vad mer ska man säga.... Jo juste, jag har varit i USA två gånger tidigare! En gång 2009 med familjen då vi flög till New York och bodde där i 8 dagar och sedan vidare till Orlando i 3 veckor då vi hyrde eget hus och bil osv. Vi genomförde alla parker under dessa tre veckor, ni kan väll fatta vilken upplevelse och resa detta var för mig!!? Vi gick på Disneyworld, Universal studios, Sea World osv (ps. jag är VÄRLDENS största disney-freak). Denna resa är den bästa jag gjort och kommer aldrig glömma den. Andra gången var en vecka i New York 2015 vilket också var helt underbart och så otroligt mysigt.

Min dröm har varit sen jag var liten att flytta till USA och bo där. Tack vare dessa två resor fick jag uppleva lite utav landet och har bara ökat min önskan att bo i USA och uppleva kulturen, folket och allt annat!

Men detta var en del om mig haha! Nu ska jag börja göra i ordning mig för sängen då älskade skolan börjar imorgon. Någon annan som vill ha längre lov...? Puss och godnatt!

Likes

Comments

Bara jag som tycker detta är helt sinnessjukt???! Det är 2018... 2018?! Redan ?? Jag fyller 18 år detta år, jag blir vuxen. Och inte nog med det, jag åker till USA på mitt utbytesår detta år!? Det är helt sjukt detta och jag kan inte förstå det. Men det kunde inte kännas bättre. Jag är så lättad och lycklig över att 2017 är över och ett nytt år har börjat. Jag vet att det låter klyschigt, men efter det absolut värsta året jag har haft mitt liv hitintills så är jag så lättad över att äntligen få en ny början, lämna det bakom mig och gå vidare!

Aaaanyway! Idag såg jag att det är 13 dagar kvar tills min ansökan till Cetusa (den amerikanska organisationen) ska vara färdig och klar. 13 dagar är ingenting! Men det börjar se väldigt grönt ut på min ansökan vilket är en lättnad eftersom det tagit ett tag att göra det. Och det kan jag säga er, den där ansökan är varken lätt eller enkel eller går snabbt att göra. Allt jag personligen kan göra med min ansökan nu är klart, allt som jag kan fylla i. Nu är det medicinska saker och skolan osv som ska fixas. Men jag har bokat en läkartid som jag ska fylla i formulären och kontaktat skatteverket osv. Jag känner att det börjar gå framåt u, detta händer verkligen. Jag ska åka. Och jag är SÅ taggad. På tisdag börjar skolan igen, jag har ångest. Jag vill verkligen inte. Jag har haft det så skönt detta lov med att endast slappa och ta hand om mig (har även hunnit bli sjuk). Men ändå ska det bli skönt att få tillbaka rutiner igen i vardagen och mina träningar tar fart igen också. Och nu börjar det roliga, det är nu vi börjar preppa för DM och sen vår resa till USA i april. Men lite stress över kommande plugg jag vet jag kommer ha. Men det är ett framtida problem vi tar senare. Men nu är klocka mycket så nu ska jag sova.

Likes

Comments

Heeej och välkommen till min blogg!

Jag har nu under en lång tid velat starta upp denna blogg men inte haft något i princip att skriva om då det inte hade gått så långt med min ansökan mer än att jag hade blivit antagen. Men nu sen en vecka tillbaka så har jag hållit på att fylla i min ansökan till den amerikanska organisationen och den är varken lätt eller kort. Men nu tänkte jag att jag kunde starta upp bloggen då det börjar ta sig lite nu.

I nuläget är allt som jag personligen ska fylla i klart, det jag har kvar är alla läkarundersökningar, lärare och föräldrars underskrift osv vilket är väldigt skönt. Hoppas ni kommer följa min resa, jag ser sååå fram emot det!!😍

Pusssss


Likes

Comments