ATT VÄLJA ATT VARA NÖJD

​Det var en gång en bonde som var missnöjd med sin gård. Han gnällde över sjön som tillhörde fastigheten - jämt måste han plantera in ny fisk i den och hålla den i gott skick. Och alla staket som där tjocka korna som gick omkring på ängarna. Och alla staket som skulle sättas upp och alla utfordring som måste göras - vilket slit !

Han ringde en mäklare och planerade att lägga ut gården till försäljning. Några dagar senare ringde mäklare och ville att bonden skulle godkänna den annons som hon tänkte sätta in i lokaltidningen. 

Hon läste upp annonsen för bonden. Den beskrev en underbar bondgård med perfekt läge - den låg lugnt och fridfullt och var omgiven av böljande kullar, den hade vackra änglar och en egen sjö och en fin uppsättning av kor.

Bonden sa: "Läs upp annonsen en gång till."

När han hade hört den för andra gången bestämde han sig. "Jag har ändrat mig. Jag ska inte sälja gården. Jag har letat efter precis ett sådant ställe i hela mitt liv."

Är vi inte ofta som bonden ? Vi beklagar oss över vår familj, våra vänner, vår skola och våra kläder. Tyst för oss själva klagar vi till och med på Gud. Men om vi ser på allt vi har ur en annan persons perspektiv skulle vi kanske inse att vi redan har precis det vi letar efter.

  • 50 visningar

Gillar

Kommentarer