Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det har hänt lite sedan sist. Det känns verkligen som att jag börjar hamna någonstans där jag vill vara, och jag har fått lite självförtroende att jag faktiskt kan klara av saker. Jag har blivit vald till vice chefredaktör på Örebrostundenternas tidning, Lösnummer och kommit fram till att jag ska behandla mig själv så som jag behandlar, och vill behandla redaktionsmedlemmarna. Det här har varit min första vecka, och en av uppgifterna jag haft var att skriva en liten text som ska stå bredvid min byline-bild under fliken styrelsen på losnummer.se, det vart såhär:

"Mitt mål som vice chefredaktör är att inspirera, peppa och pusha redaktionen till att utvecklas i sina roller. Man lär genom att göra, och ofta kan man mer än man tror. Jag vill att redaktionen ska få ordentlig uppskattning för sitt arbete och därmed en vilja att producera mer, allt för att ge läsarna högkvalitativ rapportering, granskning och underhållning!"

Det finns ju det där med att behandla andra så som man själv vill bli behandlad, men vi får inte glömma att vända på det. Att behandla oss själva så som vi vill behandla andra. Jag tror att det är ett vanligt problem, kanske framförallt hos tjejer och kvinnor. Vi tror så mycket på andra men tvivlar fortfarande på våra egna förmågor. No more! Jag ska uppskatta mitt eget arbete, peppa mig själv till att göra mer, tro på att jag antagligen kan mer än jag tror. Det kommer väl inte direkt kanske, men att få insikten är ju en bra bit på vägen!

Likes

Comments

I det nya året har jag tänkt lära mig min kamera och bli mer aktiv på youtube. Senaste veckan har jag levt på Jessica Whitakers youtube-kanal och blogg, love! Så mycket inspiration! Börjar lära mig lite grann om att fota manuellt och det ser redan mycket bättre ut. Det är så roligt att fortsätta lära sig mer när man ser skillnad direkt!

Likes

Comments

Nu ska jag göra som alla andra, skriva om mål för 2018.

Jag skulle inte kalla dem nyårslöften direkt, utan mer visioner att sträva mot och målbilder att se på. Förhoppningsvis kan det inspirera till att vara den jag vill vara under året och vidare framåt.

Jag ska hålla igång att springa. I vår ska vi springa halvmaraton i Göteborg, för att det inte ska bli ett helvete bör jag ju har tränat lite grann. Dessutom känner jag hur min rygg börjar paja, jag ska inte ge den några möjligheter att bli ännu sämre. Antagligen behöver löpningen kompletteras med nån annan träning, för att stärka rätt muskler å så.

Fota mer! Nu har jag haft en period med en del bildhantering, både fotat och redigerat. Det är SÅ kul, det vill jag fortsätta med. Numera följer jag en del fotografer på youtube för inspiration och tips! Dessutom har jag ju flera fina fina fotografer till vänner, som dessutom är några av de mest pedagogiska människorna jag känner.

Läsa mer! Nästa termin kommer jag förhoppningsvis få uppleva det där som kallas fritid. På fritiden vill jag läsa mer. Allt möjligt men kanske framförallt peppiga inspoböcker och sånna om psykologi. När jag inte har tid att sätta mig ner för att läsa kan jag ju lyssna på vissa böcker. Just nu lyssnar jag på Introvert: den tysta revolutionen, som uppskattas hittills!

Lära mig språk! Länge har jag velat lära mig persiska. Både för att det är min sambos modersmål och för att det vore sjukt coolt att kunna. Dessutom är det väl lättre att lära sig fler språk ju fler språk man kan. Jag tror på att språk kan vara nycklar. Det som ska bli skillnaden nu är väl att jag faktiskt ska göra något åt det ordentligt. Näst-nästa termin ska jag ta en distanskurs i persiska på halvfart, och igår lärde jag mig hur man säger gott nytt år!

Nytt jobb! Jag har som ambition att skaffa mig ett jobb som jag verkligen vill ha. Något som är mer i min riktning och som jag gör för att jag vill, hellre än för att jag måste för att få in pengar till hyran. Exakt vad detta bli vet jag inte, men det blir bra!

Lära mig spela gitarr! Bara något enkelt. Jag har inte alls höga ambitioner, men jag äger två superfina gitarrer som bara står där och har alltid varit avundsjuk på folk som bara kan plocka upp den och börja spela...

Till allt det här har jag folk omkring mig som kan hjälpa och komma med tips, man är bortskämd alltså.

Övergripande ska jag göra sådant som jag vill göra, saker som får mig att må bra. Jag ska ta beslut utifrån mig själv, min personlighet och vad jag kommer att må bäst av i slutändan.

HÄJ


Likes

Comments