Hej igen! Vill inleda detta inlägg med att utbringa en stor SKÅL för min trogna läsare Tierp-Kalle, tack för ditt stöd, du är bäst!!!

Ikväll sitter jag med datorn vid köksbordet, ska egentligen plugga ikapp alla ämnen jag ligger efter i men väljer aktivt att låta bli. Det här är någonting som händer väldigt ofta och en distraktion som alltid kommer upp när jag ska plugga är ONLINESHOPPING i alla dess former. Jag har alltid tyckt att det är så himla roligt att gå runt i affärer och sen jag skaffade mitt första jobb för några år sedan och fick lön så var det himla omöjligt att undvika att köpa saker. På senare tid har jag tänkt att jag är mer ekonomisk om jag åker hem direkt efter skolan och skippar den där extrarundan på stan, på så vis undviker jag ju att köpa något... eller? Nej, naturligtvis inte. Absolut omöjligt är det att inte köpa någonting eftersom att jag snabbt upptäckte att alla affärer finns på internet. kors i taket. Så ja, att undvika shopping när man identifierar sig som en shopaholic är ju fullständigt ogörbart! Samtidigt som det känns jobbigt att pengarna flyger iväg så har jag inte riktigt hamnat i någon ekonomisk kris ännu, troligtvis eftersom att jag fortfarande får bo hemma.

Fun fact är att min kompis försökte anmäla mig till lyxfällan för inte så länge sedan.

Hur som haver och allt det där, jag tycker inte att jag är en hemsk människa för att mina pengar går till shopping, jag tänker inte sätta en sån stämpel på mig själv. Vägrar. Så länge det inte går ut över någon annan hehe.


Nu ska jag internetshoppa. Ha det bra tills nästa inlägg!

Sofia

Likes

Comments

Hej och VÄLKOMMEN!

Jag heter Sofia Winberg och har precis startat upp denna blogg!
Detta på grund av att jag tycker att jag borde skriva mer saker som inte nödvändigtvis är kopplat till skolarbeten utan istället ge mig själv möjligheten att skriva om sådant som jag faktiskt VILL skriva om, vilket ju inte är så vanligt i skolbänken.

Jag är en sådan person som öppet kan säga att JAG ÄR SKITSNYGG, jag tycker att jag skriver helt genialiskt och att fler borde få ta del av mitt geniskap.

Efter att ha seglat med ett fartyg i några veckor och hängt och dinglat 20 meter över däck så har jag lärt mig ett och annat, exempelvis att en inte ska ta livet för seriöst om en har turen att faktiskt leva ett så pass privilegierat liv som många av oss gör. Panikattacker och ångest har blivit en del av min vardag, det är seriösa grejer men jag väljer att se det som livets prövningar. DU och JAG är starkare än vad vi tror, vi inser det när hästskit slängs i våra ansikten, när vi blir psykiskt misshandlade av våra klasskamrater och känner oss helt maktlösa i samhället. Det är då vi triumferar, även om det inte ser ut så, även om det inte känns så, så gör vi det. Det är helt makalöst hur vi reser oss igen, efter många om och men lyckas ta oss upp ur sängen och tillbaka ut i helvetet. Varför? För att hoppet finns kvar, det har aldrig dött. Vi måste påminna oss själva om det. En promenad i vårsolen, ser den vackraste utsikt och stannar upp, tänker "wow, vad fint" och vips! hoppet om livets goda sida genomsyrar oss när vi fortsätter gå. Fan va gott det är att leva ibland.

och fyyyy faaan hörrni vad surt det är ibland.


NJUT NJUT NJUT

Alltså fattar inte varför jag ville ha grön ögonskugga.

Kram på er,

Sofia

Likes

Comments