MÅN, TIS, ONS, TOR & FRE

Jag har svårt att finna orden för den här hemsidan efter så många veckor utan ett hej. Det är inte med vilja jag låter gapen växa mellan publiceringarna. Tyvärr är det bara såhär det måste vara just nu. Prioriteringar ni vet. Istället för att önska fler timmar per dygn har jag lärt mig jobba med det jag får. Istället för ständigt explodera, effektivisera och prestera har jag nu lagt till tid för vila, omtanke och lugn. Detta utan att utmana tiden på något sätt. Istället har jag skalat bort sådant jag tyckte var viktigare förut.

Jaha, vad händer då? Ja, februari har varit jobbigt. Orkeslöst, ledsamt och vemodigt. Mitt mående är som vädret i april. Däremot börjar det kännas bättre nu. Det glädjer mig. Jag försöker dock kontrollera mig själv, hålla intensiteten min i schack då den på ett sätt är min kraft, men lätt också kan övergå till att bli min ömmaste punkt.

I övrigt? På onsdag är det besöksdag på universitetet. Det känns så långt borta med universitetsstudier, men det blir säkert kul. Ska kolla på socionom därför vet knappt vart det är, journalist och kanske sjuksköterska? På fredag blir det sportlov, samt 100-dagars fest för studenten. Helt sjukt att nedräkningen snart är tvåsiffrigt. Längtar så mycket att få springa ut från skolans portar och aldrig komma tillbaka. I slutet av veckan, söndag, sätter jag mig med familj och Filip i bilen och åker ner till Åre. Blir skönt med miljöombyte.

Vad händer i era liv?<3

Gillar

Kommentarer

DET KANSKE LJUSNAR?

Trots att det nästan går mig förbi att solstrålarna värmer mina rosiga kinder fylls jag av lättnad när jag zig-zagar mig fram mellan isfläckarna och känner att ljuset värmer. Nu både innerligt och kroppsligt. Hyn blir varm, likaså den svarta dunjackan. Det är fint att ljuset söker sig till mörkret. Att värmen alltid söker sig till det oupplysta först innan den tar sig an något annat. Äntligen är vi där efter månader av eklips. Jag omfamnar det och tillåter naturen göra sitt.

Gillar

Kommentarer

VECKA 2- YOGA, FIRANDE & SKRIVARTÄVLING

VECKANS HUMÖR:

Svajande, men ändå sansad. Evigt tacksam att inte en ångestvåg sköljde över mig när ledigheten började lida mot sitt slut. Att de sista dagarna bara gav mig uns av oro som har känts som stress nu när vardagen åter är tillbaka. Det är viktigt att våga ta dag för dag, timme för timme och ibland minut för minut. Inte försöka tänka steget före hela tiden. Börjar tro på det alltmer.

veckans skrivande:

Skriver nästan dagligen dagbok. Jag tror att jag är inne på mitt sjätte skrivblock för den här gymnasietiden. Att skriva kravlöst och fritt är ett av de enklaste sätten att förstå sig själv på. Annars har skrivandet stannat av lite. Jag uppdaterar inte här lika ofta och skrivandet är inte en lika central del av mitt liv som förut. Inte för att jag vill ha det så, utan för att jag har behövt värdesätta andra saker högre.

Däremot skriver jag genom skolan då jag läser Skrivande vilket jag uppskattar. I fredags skickade jag in min novell till en skrivartävling för skojs skull. Inte för jag har någon chans att vinna, men som en rolig grej. Ska dela med mig av texten senare när uttagningen är klar. Det känns fint att befinna sig i ett forum med enbart skrivande människor. Jag har aldrig varit med om det tidigare.

Veckans jobbigaste:

Tröttheten. Började skolan i torsdags och det var som att bli översköljd med en hink iskallt vatten. Från att sova 10-11 timmar per natt till 8 timmar. Fåtal intryck till flertal intryck. Lite krav till mängder av krav. Jag försöker sitta lugn i båten därför att komma tillbaka till vardagen är en omställning för alla. Orken som jag känner jag har nu behöver inte vara det som gäller om någon dag, vecka eller månad.

veckans höjdpunkt:

Mycket roligt har hänt i veckan bland annat Emelies 20-års brunch hon hade idag med hennes närmsta vänner. Trots att jag behövde sova när jag kom hem var det värt det. Alla dagar i veckan. Blir upprymd av att träffa människor! Bara det finns en balans.

Veckans blickfång:

Jag har nämnt Yoga with Adriene i förbifarten, men känner att hon alltid kommer vara värd att påminnas om. Jag vet inte vad ni har för relation till yoga, men för mig har yoga utvecklats till en slags trygg punkt. Ett andrum där jag vet att jag ger min kropp vad den behöver- vila, samt en möjlighet upptäcka, reflektera och släppa saker som inte är värd min energi.

Skulle kunna skriva mer om det här om ni vill någon gång. Let me know:)

Veckans tanke:

Rörelse. Jag har verkligen märkt hur viktigt det är för mig. Vad det gör för mitt mående. Vilket lugn och vilka glädjeinjektioner det skickar ut i min 173 centimeter långa kropp. Det är skönt att en gång i veckan kunna komma till innebandyhallen, även fast den träning jag gör inte är i närheten av vad de andra gör, för det sociala. Samtidigt hade jag haft mer frihet i min träning om jag inte tränade med innebandyn. Det är svårt och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Man får väl testa sig fram som med allt annat.

veckans beroende:

Hmm. Koffeinfritt kaffe? Vill verkligen slå ett slag för det. Ganska sjukt hur vi försöker kanna på med kaffe när energin tryter och det vi egentligen ska göra är att lyssna och VILA.

Veckans musik:

VECKANS MÅL:

  • Komma tillbaka till de rutiner jag har skapat och är anledningen till att jag har klarat av höstterminen.
  • Sova ett tag efter skolan.

Gillar

Kommentarer