VAD? NÄR? VILKEN?

Vilken är din favorit doft?

Den doft som skapas en varm sommardag när regnet träffar asfalten och man går längs strandpromenaden där blommorna har blomstrat och gräset har grönskat.

Är du lik dig nu jämfört med den du var som barn?

LÄS: Tänk vilken resa jag har framför mig.

Vad är det mest nervösa du någonsin har gjort?

Det måste ha varit för några år sedan då jag pratade i radio för första gången. Jag gick antingen i sjuan eller åttan. Juletiden var kommen och jag skrev in en insändare till lokaltidningen som handlade om varför kommunen inte borde ta bort julmusten från julbordet som serverades på skolorna runt om i länet. Någon dag efter att min insändare hade publicerats i tidningen ringde en journalist från radion mig, och frågade om jag ville ställe upp på en intervju dagen därpå. Det blev inte många timmar sömn den natten.

Vad stod det i ditt senaste sms?

"KÖR KÖR KÖR" skrev Emelie igår haha.

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?

Det finns inga låtar som fyller mig med sådan lycka och minnen som One Directions låtar gör. Jag var en directioner av rang när jag gick i mellanstadiet. När jag satt i mitt flickrum och sjöng med i deras låter med min knackiga engelska drömde jag mig alltid bort hur det skulle vara att se dem live. Det var min största dröm under den tiden. De var en stor del av mitt liv under mellanstadiet hur galet det än låter, och därför triggar deras låtar igång den nostalgiska sidan inom mig.

Vilken är den bästa boken du har läst?

Våra kemiska hjärtan, skriven av Krystal Sutherland. Bara läs den.

När är Sverige som bäst?

Under våren och sommaren. Människorna kliver ut ur sina iden, blomstrar ut och omgivningen vi tillsammans skapar blir mycket mer gemytlig.

Vilken är din favoritstad?

Visby. Gränderna, det turkosa vattnet vid kalkbrotten, de smala vägarna och antika känslan gör att det känns som att man kommer till ett helt annat land.

Vem var din favoritlärare på högstadiet?

Det är nu när jag har gått ut högstadiet som jag har förstått vilken betydelse mina lärare har haft för mig. Varenda en av dem har fått mig att tro att just jag kan. Det är något jag alltid kommer bära med mig. Tack.

Mina två svenskalärarna har öppnat upp den värld jag nu är helt fängslad i; skriftens. Deras ord de gav mig om dem texterna jag skapade under deras lektioner, har fått mig att tro på mitt skrivande. Med hjälp av den tron vågar jag utvecklas. Med den tron kommer jag komma långt.

Min idrott- och musiklärare är också en av de personerna jag kommer komma ihåg när tiden börjar förtvina bort minnen som jag egentligen vill bevara. Hans lektioner var kravlösa och ett misslyckande var aldrig ett misslyckande i hans ögon. Det var på hans lektioner jag fick lära mig att inte vara så hård mot mig själv.

Vad vill du göra kommande veckan?

1. Spendera massor tid med mina släktingar som har åkt upp för att hälsa på i vårt vinterlandskap.

2. Besöka sjukgymnasten och få svar på vad som är problemet med mitt knä.

3. Ta hål i örat.

Vad ska du göra nu?

Jag ska skruva upp musiken jag har i bakgrunden, ta fram skurhinken och städa mitt rum.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229