TYSTNAD, KREATIVITET & BÖCKER

Vet det ekar tomt här, men det är inte min mening. Hinner bara inte med. På vardagarna kommer jag hem när månen lyser klart och mörkret spridit sig över himlen sedan timmar tillbaka i tiden. Jag äter, tränar, ställer mig på yogamattan, umgås med familjen och försöker komma till ro. På helgerna vilar jag flersiffriga timmar och försöker ägna mig åtminstone till något som får mungiporna att riktas uppåt därför mer än så orkar jag inte. Tyvärr.

Samtidigt skriver jag mycket! Arbetar kreativt i skolan. Ska vara filmare i en kortfilm till våren och ägnar två lektioner i veckan till att tampas med svåra, ibland till och med retfulla, skrivuppgifter. På fredag ska jag lämna in min text baserad på Frida Hyvönens låttext Imponera på mig till bedömning. Faktiskt mer spännande än rysning längs ryggraden. Eventuellt ska jag skicka iväg den till en tävling. Vi får se. Åtminstone ska ni i sinom tid få ta del av den.

Läser för övrigt en bok som har alldeles för många namn att hålla koll på för att jag ska orka med den. Damkören i Chillbury heter den. Jag har bara kommit femtio sidor in, men jag är skeptiskt. Har ni några tips på böcker? Gärna lättsamt. Gillar det.

Gillar

Kommentarer

Linnea
Linnea,
Kul att höra ifrån dig lite, Wilma. Jag vill såklart tipsa dig om "Sent i november" av Tove Jansson eller "Pappan och havet". De två sista böckerna i serien om Mumin. Det finns så oerhört mycket fin symbolik i dom. De är rätt så melankoliska men ändå lättsamma och framförallt lätta att läsa, tycker jag. Men annars skulle jag rekommendera dig Jonas Hassen Khemiris textsamling "Invasion!" . Finns några guldkorn till noveller i den.

Jag har just läst Nora Roberts "På öppet hav" i min kurs och jag gillade den väl kanske inte supermycket, då den är rätt förutsägbar osv. Men det var samtidigt något tryggt i formatet och i ämnet (kärlek). Det var ändå en helt ok coming of age-berättelse.

Nu blev det väldigt många tips här. Hoppas du gillar något av dem!
linneabrannstrom.com
wilsoon
wilsoon,
Kul att du fortfarande kikar in här! Följer din blogg slavisk fortfarande ska du veta. Blir alltid lika glad när du publicerar något nytt. Tack för alla tips! Ska kolla in dem. Jag har länge velat läsa något med Jonas Hassen Khemiri, speciellt efter hans sommarprat i somras, men aldrig tagit mig för. Känt mig lite vilsen i vilken jag ska välja. Jag har faktiskt läst några av böckerna du tipsade mig om tidigare, bland annat Friläge. Vi kan ha snackat om det tidigare? Den boken var underbar. Har inte läst något liknande tidigare. Kram!nouw.com/wilsoon
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229