SAKER JAG LÄNGTAR EFTER HÖSTEN 2021

Hösten börjar anlända och det vrider sig i kroppen när jag tänker på det. Jag är inte redo för mörkret och piskande regn. Verkligen inte. Samtidigt ska jag inte hälla tändvätska på elden. Det finns faktiskt saker jag ser framemot med hösten och jag tänker att jag ska försöka fokusera på det för hålla mig flytande.

1. Folk går i ide. Livet utanför jobbet lugnar ned sig på hösten vilket för mig är bitterljuvt. Jag kommer sakna spontana utekvällar efter jobbet, men kommer också tycka det är skönt att det lugnar ned sig. Att kroppen får vila lite och att rutinerna blir lättare att hålla.

2. Kvällar med mina vänner. Ser framemot att ta vidare det jag har skapat med mina kompisar den här sommaren. Att ibland räcker det att dricka en kaffe för att sedan åka hem efter en timme, medan man andra gånger umgås man i timmar. Det kan vara en blandning och inget behöver vara sämre eller bättre.

3. Träna. Jag har inte kunnat träna ordentligt sedan november och jag har tilltro att det kanske kommer vända i höst när min jobbsituation ska lösa sig.

4. Utflykter. Jag vill klä mig i underställ, vantar och mössa. Gå längs skogsstigar, göra upp eld och känna friskheten i luften. Lukta rök i håret trots att jag har duschat. Vara jättemycket ute. Mest hela tiden. Omringad av folk jag tycker om och ibland alldeles själv.

5. Tända ljus. Tända ljus är mitt sätt att trösta mig med att mörkret kan vara ganska mysigt. Att dunklet som blir i ett rum av levande ljus är ganska fint. Lugnande. Kanske lite tröstande. Helst vill jag göra slut på ett värmeljus-paket per vecka. Kanske ska ha det som mål?

6. Läsa. Jag läser å andra sidan alltid, men aldrig som på hösten. Kan se mig själv bestämma en gemensam bok att läsa med en kompis som vi sen diskuterar medan vi dricker te. Vad hade du gjort ifall du hade varit han? Hur kunde författaren bara lämna slutet på det viset? Visst var den ganska bra ändå?

7. Ge plats åt livet. Leva för livet och inte jobbet. Om det betyder att jag får arbeta sliten och inte kan prestera i den mån jag vill gör det inget. Då får det vara. Jag vill ägna mig åt sådant som gör mig glad. Gör mig välmående. Det är det viktigaste att ta med mig från sommaren in till hösten.

8. Bada isvak. Sa jag det förra hösten också? Ja. Hände det för två år sedan när jag sa det också? Nej. Händer det i år? Ja. Lovar inget, men ja.

9. Testa något nytt. Jag vill bara ägna mig åt sådant jag inte är van med. Vara så nyfiken jag orkar vara på livet, men också tillåta livet känns som en trött måndag vissa perioder. Jag tror trötta måndagar till viss del är bra för oss. Att bara lunka på och låta saker passera. Ge lite andrum. Acceptera och släppa kraven på att livet måste vara så himla händelserikt och fantastiskt hela tiden.

Jag ser mig själv sitta bredvid någon i en bil mot bergen för att vandra, skriva texter för någon tidning, åka på avkoppling med en vän och testa åka till en yogastudio. Se vad som passar och inte.

Vad längtar du efter i höst?<3 Låt oss tipsa varandra!

Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,

Det här inlägget <3 BEHÖVDES!!!!

nouw.com/isabylund