ÖVNING FRÅN SKRIVARKURSEN

Saknar bloggen mycket, men nu när vardagen har dragit igång riktar jag allt mitt fokus till att prioritera på ett sätt som gynnar mina behov för att må bra. Behoven är helt annorlunda jämfört med förr. Önskar och hoppas att jag kan få in bloggen mer i min vardag, men just nu går all min tid åt till sömn, träning, umgänge och avkoppling.

Däremot skriver jag för fullt ändå! Som tidigare nämnt läser jag en kurs nu i trean som heter Skrivande. Utmanande på så sätt att man måste skriva på beställning och kämpa emot sitt självtvivel då man inte kan ge upp på en text och börja om då tiden inte finns för det. Tufft men skitkul!

Nedanför får ni ta del av en skrivövning som vi gjorde i början av kursen. Uppgiften var att gestalta förutbestämda egenskaper från ett papper. Testa ni också och dela gärna med er :)

Att behöva se honom i ögonen var som att behöva göra ett vägval där man inte är säker på vilken väg som är rätt. Om det blir rätt eller fel. En skogsdunge eller ett industriområde.

/Osäker

Bussens ynka kvadratmeter är fylld av folk. Även fast jag står och betalar hör jag tonåringarna längst bak i bussen skrika och ha sig. Vägen fram till den enda lediga platsen blir en boxningsmatch mellan jag och ryggsäckarna på övriga resenärers ryggar. Väl framme vid min fönsterplats hamnar jag bredvid en man med en svettlukt från förra veckans träningspass. Jag håller andan. Hoppas att jag överlever tills nästa hållplats.

/Äcklig

Det är nog när jag börjar gråta det brinner som mest. Min kropp försöker tappert besegra elden som väcks inom mig, även fast det inte går. Senast det hände var när Johan sa åt mig att vara tyst för jag var tjej. Då grät jag samtidigt som jag tryckte hans tårta i hans finniga ansikte som en födelsedagspresent från mig till honom.

/Arg

Hon blickar ut över sin arbetsplats och möter ett inbördeskrig. Sudd flyger genom luften samtidigt som ett pappersplan möter hennes kateder med ordet gris skrivet i versaler. Hon suckar och trycker beslutsamt ner konstruktionen längst ner i papperskorgen. I desperation söker hon sin blick längst bak i klassrummet till flickan som trots hennes klasskamrater sitter och tragglar räknetalen hon gett henne. Flickans hår är välkammat och till skillnad från hennes jämnåriga finns varken en skråma eller en antydan till grönska på hennes byxben. Som hon kan se sig själv i den lilla flickan.

/Ordentlig

När mannen iklädd svart kostym, som troligtvis är värd mer än hela min garderob, ropar mitt namn blir det svart. Euforin invaderar varenda nervcell och jag tappar fattning om att jag befinner mig bland frack och rader utav långbord med vit duk. I Ronja Rövardotter-anda gör jag mitt vårskrik, även fast det utanför råder snökaos och solförmörkelse. Jag har vunnit! Hur har lilla jag lyckas åstadkomma något så stort?

/Ödmjuk

På torget har folk börjat kliva ut ur sitt idé. Det luktar koskit i hela stan och träden har börjat knoppa sig. I vimlet av folk står en kvinna. Hon sjunger för folket med sin änglaröst. Det är ingen som stannar och ingen som lyssnar. Hon sjunger ändå, för kanske är det någon som kommer bli berörd.

/Generös

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Wow så fint Wilma<333 Älskar detta!! Vill också testa!nouw.com/ineees
wilsoon
wilsoon,
Tack snälla Ines!<3 Snälla gör det och dela gärna med dig av resultatet om du vill sen <3nouw.com/wilsoon
artibus
artibus,
Så fina texter! <3nouw.com/artibus
wilsoon
wilsoon,
Tack<3 Det värmer!nouw.com/wilsoon
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229