Nyårslöfte?

Hörrni, nyårslöften vad säger vi? Jag säger som många andra att det är något i vårt liv vi vill bli bättre på eller förändra och vi anser att ett nytt år kan ge chansen till den förändringen. Samtidigt vet vi mycket väl hur många löften antingen glöms bort eller går bra till en början men slutar efter en månad då motivation som det nya året ger inte håller längre. Fast egentligen, det skadar väl aldrig att sätta upp mål? Vissa mål kanske håller en månad eller två, medans andra är mål som följer med än under året, man vet aldrig, så varför inte testa.

De mål som jag har för 2016 2017 är mål jag ska försöka tänka på, det är mål jag inte kan säga när jag har nått dem, utan det är mål jag ska försöka tänka på för att jag ska må bättre.

Jobba på min prestationsångest.

Jag har alltid haft prestationsångest i mitt liv och det är ofta jag har helt orimliga krav på mig själv och det är något som är väldigt jobbigt. Prestationsångesten jag har är något jag har jobbat på väldigt mycket. Jag har blivit mycket bättre på hantera den och jag har också börjat acceptera att jag kan inte göra mer än mitt bästa. Prestationsångest leder inte till välmående och därför vill jag fortsätta jobba med den. Jag vet att den alltid kommer finnas men den kan alltid bli bättre även fast jag redan har kommit långt.

Minska mitt mobilberoende.

Det är skrämmande hur mycket jag använder min mobil och ja, jag kallar det beroende, ett beroende jag tror de flesta i dagens samhälle har. Egentligen, varför skrollar man igenom alla ens sociala medier om och om igen även fast man vet att man inte kommer finna något nytt i sitt flöde? Av vilken anledning låtar jag min mobil ta ifrån tid när jag är i sällskap med andra personer? När har jag egentligen inte min mobil i handen? Typ aldrig. Jag ryser av tanken bara hur sjukt det här låter och hur mycket tid den där äckliga telefonen tar av mitt liv, det är vidrigt och skrämmande. Detta blir något som jag ska försöka ändra på under det kommande året.

Inte bry sig.

Detta är faktiskt ett mål jag hade i bakhuvudet i år och då var det inriktat på min klädsel och stil. Förut hittade jag ofta kläder som jag tyckte om men som få i min ålder sällan skulle vilja bära. Tankarna om hur de skulle uppfatta min klädsel eller smink var något som hindrade mig. Varför ska jag bry mig om vad andra tycker om jag trivs i det själv? Var något jag började fråga mig själv. Det resulterade till att jag började klä mig mer i vad jag ville, något jag till en början tyckte var lite obehagligt men jag började även inse att ingen brydde sig, jag hade bara varit orolig i onödan. Detta är något jag vill fortsätta bygga vidare på, därför det är väldigt onödigt att tänka på vad andra tycker och tänker om det bara spärrar vad man själv vill. Detta år vill jag försöka bli bättre på saker i sociala situationer där andra kanske kan uppfatta mig på ett visst sätt och det hindrar mig från att t.ex. ta den platsen jag vill ta. För egentligen, jag är bara mig själv och om personen/personerna inte gillar mig för den jag är då är det inte någon/några jag ska lägga min energi på, därför varför ska jag bry mig om dem ifall de inte kan acceptera mig för den jag är.

Gillar

Kommentarer

juliaboudree
juliaboudree,
Låter som bra mål med det kommande året!
nouw.com/juliaboudree
wilsoon
wilsoon,
Även fast de är stora mål så kännas det bra då det är något man bara kan jobba med helt själv och något man inte kan jobba för mycket med:) kram
nouw.com/wilsoon
FarahnazAkbari
FarahnazAkbari,
wilsoon
wilsoon,
Tack fina du!!<3
nouw.com/wilsoon