HÅLLA ANDAN RECENSION

För några dagar sedan läste jag sista sidan av Flora Wiström nysläppta bok Hålla andan. Låt mig säga såhär- det var en riktig bladvändare.

Det var under våren jag fick nys om att Flora skulle släppa en ny bok. Kul tänkte jag först, men när fler beskrivningar av innehållet började komma blev jag skeptisk. För mig var det svårt att se hur en berättelse byggd på en miljö med os av klor och syskonrelationer skulle göra sig intressant. Antagligen därför jag varken kände hur jag kunde relatera till kallsupar i pissljummet vatten eller hur det är att ha syskon. Men jag hade fel.

Det fanns mycket jag kunde relatera till, speciellt den där kvävande pressen som Daria upplever. Att lyckas men ändå inte känna sig nöjd eller tillfreds med det man har uppnått.

Snabbt föll jag även för de enkla beskrivningarna som Hålla andan innehar. Flora har lyckats förklara sinnesstämningar, miljöer, beröring och ljud på ett sätt så att det inte går att missförstå. Flera gånger lyckas hon med det bara genom några enstaka meningar. Det är kompakt och konkret, men ändå beskrivande och inte platt.

Sedan uppskattade jag även tempot genom berättelsen. Hur det fanns ett samspel mellan upplopp och andningspauser. Man hann reflektera över Floras ord och skildringar utan att behöva lägga ifrån sig boken.

Exemplaret av Hålla andan har jag som ett sommarlån, men trots det skrev jag till Lina och frågade ifall hon kunde lämna tillbaka den åt mig. Den som står på kö vill jag inte ska behöva vänta. Tydligen kan vem som helst relatera till ett badhus och syskonrelationer. Fint.

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Vill så läsa!!!<3nouw.com/ineees
wilsoon
wilsoon,
Gör det!! Jag tror du skulle tycka om den Ines<3nouw.com/wilsoon
corneliakarlsson
corneliakarlsson,
Måste läsa denna !!nouw.com/corneliakarlsson
wilsoon
wilsoon,
Läs Cornelia!! Har för mig att det var till dig jag gav massor med boktips men du hade läst nästan alla böcker jag tipsade om hahah. Det om något visar väl att vi "faller" för samma böcker;)nouw.com/wilsoon
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229